Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:38 15.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема постояно токов двигателнови  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано17.09.04 10:01

има ли някой идея от къде могат да се намерят постоянно токови двигатели, в които няма постоянен магнит, възбуждаща намотка. говоря за нисковолтови - 12- 27 волта.
ако пък някой знае такива с редуктор в тях, може да се окаже че са дори същите като този за който говоря.

Тема Re: постояно токов двигателнови [re: zaphod]  
Автор PuckMan (член)
Публикувано23.09.04 04:03

Ъъъъъъъъъ???

Автор Caмия Инжинep (Още едно, моля!)
Публикувано24.09.04 00:54

за да му пуснат царската дъщеря и 1/2 от царството, на юнака му поставили задачата:

"Иди туда, не зная куда. Принеси таво, не зная чево."

Ти за твоята задача какво даваш?

.

Редактирано от Caмия Инжинep на 24.09.04 00:56.

Автор ПETтeXXXXXa (дразнител)
Публикувано26.09.04 18:45

Имам много такива двигатели.Някои са с тахогенератор /тоест ако ти е важно обратната връзка за да държиш точно определени обороти/.Имам и два японски -произведени оригинално със редуктор .И руски имам от един центрови шлайф ,и друг руски пак с редуктор .Няма да ти изброявам всичките неща щото ще стигнем и до спирачният цилиндър от вагон Какво точно искаш да правиш ? Остави ги тея дето все повтарят -" Искаш ,а ти какво даваш" Никой който се взира в дребното не е постигнал нищо едро със собствени сили.

Тема Re: постояно токов двигателнови [re: ПETтeXXXXXa]  
Автор PuckMan (член)
Публикувано27.09.04 22:40

Абе човече, аз не разбрах какво търси колегата!!!
И какво , казах Ъъъъъъъъъъ!!!
Ами какво друго да кажа на пост в който ми търсят пост.токов двигател без магнит или възб. намотка! Или ако има нещо такова поне не разбрах за каква мощност, обороти или поне за кг. да бе попитал!
Ако ти си разбрал по-добре моля разясни ни!
Смятам, че моят въпрос се съдържаше и в постинга на Инженера.
Ако имаш такива двигатели, каквито търси човека, дай малко инфо и насам, моля. Щото верно е че съм ги учил ама за тях нещо не си спомням!

П.П Ще ме извини "Самият Инжинер", че съм го кръстил на Инженер
. Като Кръстник ще черпя!

Редактирано от PuckMan на 27.09.04 22:46.

Тема Re: постояно токов двигателнови [re: ПETтeXXXXXa]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано29.09.04 20:16

всъщност аз не се занимавам с тоя двигател, а колегата хардуерист. обаче работата здраво се запече и реших и аз да потърся къде каквото мога.
става въпрос за следното - има едни стари руски симулатори за противотанкови ракети. изпълнени са механично - един двигател (този) върти една лента а на нея има тенекиени танкчета. танкчетата са с различна големина, за да отговарят на различни дистанции. оператора може да си избира симулирана скорост на танкчето и дистанцията до него. ъгловата скорост на танкчето трябва да е пропорционална на линейната му симулирана скорост и обратно пропорционална на дистанцията. ето тук идва възбудителната намотка - на такъв двигател оборотите са пропорционални на частното на двете напрежения - това на ротора и това на статора. за да няма влияние от натоварването, двигателя има редуктор в кожуха си. конкретни стойности не знам, освен че тока на празен ход е около 100 милиампера и през двете намотки, а оборотите са до към 200 след редуктора. дори да намерим двигател с малко по-различни параметри, все ще го вкараме в норма. просто тук двигателя не се товари на практика, затова мощноста не е многоот значение.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор ПETтeXXXXXa (дразнител)
Публикувано02.10.04 18:37

Добре дее....трифазно двигателче с честотен инвертор не става ли ? Не е необходимо да имаш трифазен ток.Захранването е монофазно,самият инвертор ти пуска три фази от монофазно захранване.За малки мощности са ефтини и компактни.Трябва съвсем без пари ли да е? А къде е оригиналният двигател на този станок , А ?
Ми те правотокови двигатели с перманентни магнити /с изключение на малките за играчки/ почти не се намират.Аз пък търся такъв защото казаха че са най икономични.Видях едни китайски електровелосипедчета ,и ми светна да сложа един акумулатор от автомобил някъде ниско на велосипеда и да му закача такъв двигател ,но с перманентни магнити.Не че ще го направя ,но просто ми хрумна.Тия дни ще ти постна тук няколко снимки на двигатели.Не съм инженер и плюс това съм и малко глупав ,та ще ти препиша какво пише по табелите им

Редактирано от ПETтeXXXXXa на 02.10.04 18:39.

Тема оправихме се веченови [re: ПETтeXXXXXa]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано03.10.04 19:46

оказа се че не ползват възможноста за която говоря - ама че глупаци! оператора снема дистанцията от таблица, а са можели да го автоматизират(така както го описвах), но не са го направили въпреки че им е под носа ха ха!!! както и да е - за нас този пропуск на конструктора е просто подарък, така че слагаме прост двигател и забравяме

Тема мощноста не е много от значениенови [re: ПETтeXXXXXa]  
Автор Caмия Инжинep (Още едно, моля!)
Публикувано05.10.04 21:05

"Не съм инженер и плюс това съм и малко глупав ,та ще ти препиша какво пише по табелите им"

Само който не е инженер би продължил да се занимава с човек, търсещ двигател, за който " мощноста не е много от значение"

Тема Re: мощноста не е много от значениенови [re: Caмия Инжинep]  
Автор fire_garden (все много знае)
Публикувано05.10.04 23:47

Освен, че " мощноста не е много от значение" аз нещо не схванах въпроса - "постоянно токови двигатели, в които няма постоянен магнит, възбуждаща намотка". Няма постоянен магнит и възбуждаща намотка ... това ли е идеята ...?!? Къде е тоя постоянно токов двигател двигател, че да го видя?

... и срещу мен да тичат, пак няма да ме стигнат!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.