Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:11 09.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Икономика
*Кратък преглед

Тема Отваряне на офшорна банкова сметканови  
Автор- (Нерегистриран)
Публикувано10.04.08 18:11

Здравейте!

Тъй като работя по ИТ проекти в чужбина, наскоро регистрирах LLC фирма в щатите, за да избегна облагането в България (все пак нито клиентите, нито дейността е базирана в България).
Сега се колебая къде и как да открия сметка на тази фирма.

Доста хора ме посъветваха сметката да не е в Европейският Съюз, но пътуване до Швейцария би било нецелесъобразно скъпо, а и до колкото знам повечето банки имат високи изисквания за клиентите си (например 1000 евро при откриването). Някой знае ли дали има някакъв начин да открия сметка в чужбина online или по някакъв друг начин от България.

Другото за което се чудя е, не бих ли могъл да открия фирмена сметка на чуждата си фирма в българска банка. Това дали ще ме направи оязвим за данъчните. Според ЗКПО чужди юридически лица не дължат данъци в България ако дейността не е извършена тук, но все пак никога не мога да съм сигурен с българските данъчни служби :)

Ако някой има опит в тази сфера, ще се радвам на всякаква помощ!
Благодаря предварително!

Тема Re: Отваряне на офшорна банкова сметканови [re: -]  
Автор DeathKnight (undead)
Публикувано11.04.08 10:07

а защо пък реши да си откриваш сметка в швейцария точно?! а и защо ЛИЧНА???
щом имаш фирма, отвори й на нея сметка в някоя офшорна зона - гбралтар, например. за целта можеш да си наемеш консултант и няма да се налага да ходиш на място (български адвокатски кантори например предлагат такива услуги). бих те посъветвал да си отвориш и фирма там (в зоната) и така ще реализираш още по-големи данъчни икономии

Успех!

П.С. наистина се надявам да успееш, защото не мисля че е редно да плащаш на т.нар ни "държава" маса пари за услуги, които въобще не получаваш. ако има нещо с което да помогна, пиши

Днес е по-зле от вчера, но пък е много по-добре отколкото ще бъде утре...

Тема Re: Отваряне на офшорна банкова сметканови [re: DeathKnight]  
Автор- (Нерегистриран)
Публикувано15.04.08 17:28

>а защо пък реши да си откриваш сметка в швейцария точно?! а и защо >ЛИЧНА???

В Швейцария заради банковата тайна - банковата сметка се свързва само с код, не със име на фирма или лице. Така сметката на фирмата ми няма да се свързва с моето име.

>щом имаш фирма, отвори й на нея сметка в някоя офшорна зона - гбралтар, >например. за целта можеш да си наемеш консултант и няма да се налага да >ходиш на място (български адвокатски кантори например предлагат такива >услуги). бих те посъветвал да си отвориш и фирма там (в зоната) и така ще >реализираш още по-големи данъчни икономии Успех!
Български фирми имат услуга и за регистриране на офшорна фирма, но цените им общо взето са колкото цената на билета до страната, няма смисъл. Така че сега търся или банка, където мога да открия сметка на фирмата си online, или страна която е сравнително близо, май за сега се ориентирам към Швейцария.

>П.С. наистина се надявам да успееш, защото не мисля че е редно да плащаш >на т.нар ни "държава" маса пари за услуги, които въобще не получаваш. ако >има нещо с което да помогна, пиши
Абсолютно си прав, точно това ми е мотивацията :)

Тема Re: Отваряне на офшорна банкова сметка [re: -]  
Автор DeathKnight (undead)
Публикувано16.04.08 11:03

не се мори - няма банка, която да открива сметки on-line (и не е воф-шорна зона!). това е заради политиката Know-Your-Customer (KYC policy) - потърси повече инфо, ако те интересува, но основното в нея е, че банката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва НАДЛЕЖНО (чрез копие на законов документ) да идентифицира клиента, който извършва някаква операция. (международни изисквания срещу пране на пари, к'во да ги пра'иш...)
друго - не разчитай особено на т.нар. банкова тайна. който не е поискал инфо за теб само той не я е получил (за законова институция говоря). прави се едно искане (мотивирано) от дадена служба до банка/и и те за ДЛЪЖНИ да дадат справка за даденото лице (физ. или юридическо). изобщо няма да споменавам за изтичането на инфо от служители на самата банка и символичните наказания за това (включително и св швейцария - там банковата тайна днес лежи на стара слава)...
в общи линии си струва да наемеш фирма за откриване и организиране на фирма в оф-шорна зона, защото освен откриването на сметка те ти изготвят и год.счетоводен отчет и вадят необходимите сертификати (че фирмата действително съществува, устав и др.п.) така вече става значително по-трудно (но не е невъзможно все пак) установяването на собственика на дадено юридическо лице за всякакви (вкл. и данъчни

) цели.

Днес е по-зле от вчера, но пък е много по-добре отколкото ще бъде утре...

Тема Re: Отваряне на офшорна банкова сметканови [re: -]  
Автор gartar (непознат )
Публикувано09.06.08 12:43

Колега ако искаш се регистрирай и ми пиши малко да говориме за това.Търсих но не мога да ти пратя лично съобщение.Намери ме.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.