Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:28 06.11.25 
Хуманитарни науки
   >> Икономика
*Кратък преглед

Тема Как да стана дистрибутор?  
Автор wezni (непознат )
Публикувано14.04.08 12:28

Имам желание да стана дистрибутор на качествени обувки от Германия за България.Но ,тъй като няколко години не съм вече в България съм се откъснал от от доста нови закончета и правилца в тази сфера.Много моля за напътсвие и информация как мога да реализирам тази си идея-необходими документи,данъци и т.н.тоест всичко свързано с темата.
Благодаря предварително на тези,които биха ми помогнали да "вляза в час"

Тема Re: Как да стана дистрибутор?нови [re: wezni]  
Автортako (Нерегистриран)
Публикувано21.04.08 11:22

явно никой не знае...ха ха ама ,че икономисти в този клуб!

АвторXa - Xa (Нерегистриран)
Публикувано21.07.08 07:54

Еми да, клуба е Икономисти, а не БУДАЛИ !!! Като си толкова отворен - направи си спесификация и плати на някойй да ти напише планче, иначе какво - копай, иване - чифлика е твой !

Тема Re: Как да стана дистрибутор?нови [re: тako]  
Автор Pafkata (Silent Control)
Публикувано29.08.08 20:11

Никой на работи за слава... Просто намираш консултантска фирма в която работят хора завършили право и икономика ... И са наясно с всички необходими процедури.

Ти наистина ли очакваше някой като на тепсия да ти изсипе няколко страници с информация какво точно да направиш ???

Идвай си с гастербайтерските евра и си плащай за информацията и услугата по уреждането на бизнеса ти

Nothing is Perfect

Автор eFFeXX (ronin)
Публикувано14.10.08 17:38

Не мисля че ти трябва кой-знае какво. Наеми си добър счетоводител с опит във вноса/износа и другото ще дойде от самосебе си.
Ако нямаш фирма - регистрацията на ООД е добър стартов вариант, ще ти трябват 5000 лв. стартов капитал, даже не е необходимо да ги внасяш всичките по сметка в банката, мисля че по закон се искаха 70 % да бъде внесен, т.е. трябва да си направиш набирателна сметка, която после да прерастне в разплащателна.
Всичко това може да се направи от един оправен счетоводител, с малко помощ от адвокат за регистрацията на фирмата.
После ще ти трябва регистрация по ДДС - пак счетоводителя.
Остават единствено някакви специфични разрешителн за твоя тип бизнес, но се съмнявам дали за обувките се изискват такива - пак счетоводителя, или ако вече си напред с нещата - търговец.
Добре е да си направиш и някакво проучване на пазара в смисъл ценови нива, възможни клиенти.
После си наемаш един склад, минаваш през ХЕИ, ПОЖАРНА, Община /евентуално/ - пак счетоводителя.
След това си наемаш 1-2 търговеца и една секретарка, внасяш стоката и ги пускаш да създават дистрибуторска мрежа.

Аз лично бих те посъветвал да се ограничиш до вноса и продажбата на едро, и да сключиш договор с 1-2 представители за страната, с вече изградени дистрибуционни мрежи и/или клиенти. Така ще си спестиш голяма част от нещата по-горе.

И пак - първо печен счетоводител. За България може и без адвокат ... понякога.

Грубо казано - това е принципа на търговията. Не съм коментирал издаването на БУЛСТАТ, печат на фирмата, спесимен за банковите сметки, регистрацията на трудовите договори в НОИ, но всичко това не е проблем за счетоводителя.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.