|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Дузпите срещу Локо Пд
|
|
Автор |
alessandron () |
Публикувано | 01.03.10 11:23 |
|
По принцип отбягвам да се занимавам с нашия мръсен футбол, но все пак успявам понякога да се учудя на откровените идиотщини, така характерни за нашите географски ширини. Чета сега как милият ни началник твърди, че нямало дузпи ?!?!?! Наглотията в бг футбола е пълна и е ясно защо тоя тюфлек дрънка такива простотии - игра от български отбори не може да се чака, затова всички се борят с всички сили да си осигурят съдийската подкрепа и да се довлачат до някое трофейче, та да вържат гащите горе-долу. Двете дузпи на пловдивчани не само че са 100%, ми и фаулиращите са за червени картони - и в двата случая става въпрос за нарушения, извършени от последния човек в защита. Че съдиите у нас и по света са тъпунгери е ясно на всички, но точно пък за правилни решения да се бучи е смешно и жалко - поне за тези, които още си ползват главите по предназначение, а в България това е изчезваща порода.
| |
|
На мен пък ми струва като зяпам репортажите, че при първата нямаше съприкосновение, а негъра преди да се срути, отнесе главата на тичащия след него Митрески. Но много прилича на дузпа и такива си се свирят. Втората на Панку е чиста (не знам Електричката бил ли е в засада), но секунди преди туй пък същия Митрески бе избутан в гръб при скок в отсрещния пеналт.
Като добавим и отменения гол на Петре...там ме е яд за страхотния пас на Панку, ей, много е добър тоя!
Съгласен съм, че не отива на ЦСКА да се хленчи при подобни ситуации, но ако зачестят следващите кръгове - обезпокоително ще е.
| |
|
Обръкал си мача БАТЕ
Бях на мача и останах с впечатлението,че първата дузпа я видя само съдията ... за да се изкажа за втората ми беше нужно да видя всички повторения на запис,защото бях доста далече от ситуацията.Ами колкото и пъти да гледам положенията все ми се струва,че първото положение си е чисто нарушение на печката от Столипиновския гранд,който като видя ,че няма да може да отиграе положението предпочете да изтряска един по главата на Митрески и да се опъне на тревата...даже си мисля,че не се опита да пада за дузпа ,а падна за да не му вдигне съдията жълт картон за удара по главата на защитника...Е,да де ама той пък съдията реши да свирне дузпа...
Колкото до втората дузпа на записите се вижда ясно ,че крака на Панку най-напред удря топката ,а след това Електричката се удря в крака му...при такива положения според моето скромно мнение е редно да се каже "перфектен шпагат", а не да се свири дузпа ...
Колкото до отменения ни гол на записа се вижда,че страничния льохман вдига байрака ,чак когато цялата защита на смърфовете след като видя,че Петре се измъкна вдигна ръце за да го помоли да вдигне засада...а според мен засада май по-скоро нямаше.Ако имаш възможност прегледай записа на мача и тогава се изказвай какво трябва да правят собствениците и какво не.
Между другото,тоя съдия не за първи път свири тенденциозно срещу ЦСКА и ако собствениците искат това повече да не се случва,най-добре ще е да поискат отстраняването му за мачовете на ЦСКА,а за дербитата на които ние сме домакини да се бръкнат за чуждестранни съдии...иначе става лошо,защото знаем за "коректното" отношение на Боби Плешивия към ЦСКА,а също така знаем че новия шеф на съдиите разбира и от бой и от пари кеш
Всеки народ заслужава царя си
| |
|
Гледал съм аз, БАТЕ, нема нужда ми обЕсневаш - ти като си бил на мача, аз съм го гледал по ТВ, където повечко повторения има. Дузпи и двете, не мога да ти помогна, като не виждаш как Панку изобщо не играе с топката, ми си го секва Лазаров. За първото пък е супер смешно да ми говориш как печката била ударила Митрески - макето си закъсня и си го изблъска, друг е въпросът, че чернилката си е некоординиран и върви като кукла на конци, та при падането плясна Игорчо по главата.
И никъде не съм говорил за засадата на Петре и евентуалното нарушение преди втората дузпа - това са ситуации, които бяха сбъркани също. Но не виждам Борисов да реве за тях, а за дузпите, което, повтарям, е смешно. Иначе какво трябва и не трябва да правят собствениците мога да си коментирам колкото си искам - ми не трябва да дрънкат за съдийството, както и не трябва да се бъркат в спортно-техническите неща. Но - тук е България все пак.
| |
|
Дам, пасът беше брилянтен - което ме подсеща за поредните глупости на Майкъла, който реве за "разиграващия" Маркиньос, а не вижда, че такъв плеймейкър като румънеца не сме виждали от не знам и аз кога - нищо, че е пенсионер.
| |
|
по принцип и в двете ситуации имаше дузпа, друг е въпросът, че едва ли смелостта на съдията да ги свири на Армията беше продиктувана от уважение към футболния правилник
| |
|
Ето го тънкия момент, евала!
Този е съдия на Ганчев, и ние пропищяхме от него!
В никой случай съдийството нямаше да е толкова смело.
А дано се свири и на всеки мач, за да бъда опроверган!
Прав е Алекс, че даде една степен по-слаби картони - втория нищо не даде, а бе за жълт (положението все пак бе встрани, а не централно и нямаше никаква засада), но при първото си бе чист червен картон - явно блъскане с ръце, фронтално сам срещу вратаря, а даде жълт.
| |
|
И двете ду3пи могат да се свирят. Това е факт. Но имаше такива едни положения, които бяха свирене не в наша пол3а. Сещам се само 3а една 3асада на 4ерния им нападател, която беше свирена във вреда на Доко.
А3 не мисля 4е в тоя съдия се е вселил неи3коренимо духът на феърплея. Следователно тия ситуации и по специално ду3пите не мисля 4е са свирени слу4айно срещу нас. и3общо не съм на мнение, 4е това е на4алото на бе3пристрастното свирене в Бг. Бих се радвал да е, ама надали...
31 титли, 3 полуфинала и Златна Топка!!! 1:17, 96г МИЗЕРИЯ и ТОПИДИОТИ!!!
| |
|
О, аз съм далеко от мнението за безпристрастието, разбира се. Но то никога няма да дойде, или хайде да кажем, никога няма да е в поносими граници съдийството, докато се вие за щяло и нещяло. Решението да се дадат дузпи беше правилно и точно тук е срамотата - нека се оплакваме от отменения ни гол, който беше редовен, нека се оплакваме за нарушение срещу Митрески преди да стане атаката за втората дузпа, но не и на бялото да се казва черно - ей това ме отвращава тотално от нашата действителност.
| |
|
След като промениха формата и джуджето надуши ШЛ, няма да се спре пред нищо. Жалко само, че Литекс имат качества да си спечелят титлата и честно
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|