Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:09 03.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема HELP - след ъпдейт лаптопа не тръгва?!?!  
АвторPeceтчo (Нерегистриран)
Публикувано29.11.06 00:11

Здравейте!
Надявам се на помощта ви ....
Дълго време лаптопа ми (TOSHIBA Satelite 1905-S303) не беше помисрисвал интернет, а днес се наложи да му пусна, Win XP е легален и намери купища "важни" ъпдейти, съгласих се да ги изтегли и да ги инсталира, след инсталирането поиска рестарт, пак се съгласих (май тук ми беше грешката) и след рестарта - цък - ХР-то не тръгва, само рестарти и рестарти, стига до черния екран с бара и надписа ХР и щтрак - рестарт .....и така до безкрай .....
Помагайте - какво да правя ?
Има ли начин да си тръгне ХР-то или начин поне да си преточа харда някак ....

Тема Re: HELP - след ъпдейт лаптопа не тръгва?!?!нови [re: Peceтчo]  
Автор нoчнoй_дoзop (потаен)
Публикувано29.11.06 00:54

докато стартира натискаш F8 и влизаш в safe mode.
и там опитай да видиш какво се случва в лога. освен това махни му чавката auto restart при system failure.

не ми се обяснявам всичко подробно, но не се шашкай, трябва да се справиш, ако не - дай го на човек който разбира.

кажи уиндоуса с какъв сървис пак беше и дали при ъпдейта не си изтеглил и инсталирал SP2, ако преди това е бил с 1 или 1а.
евентуално можеш да пробваш и last known good configuration, виж имаш ли restore point преди инсталацията на ъпдейтите.
P.S. ако не можеш да влезеш и в safe mode вероятно ще се наложи да ъпдейтваш биоса.

Най-напред обаче иди на сайта на производителя, влез в съпорт секцията и виж дали няма някакво инфо по въпроса за твоя модел, може да ти трябват и нови драйвери.
Грешка! Грешка! Сбърках вратата! Сбърках жената!

Редактирано от нoчнoй_дoзop на 29.11.06 01:00.

Тема Re: HELP - след ъпдейт лаптопа не тръгва?!?!нови [re: нoчнoй_дoзop]  
Публикувано29.11.06 01:13

В safe mode не мога да вляза - излиза един списък (май дето ти му казваш лог) и полсе пак се рестартира ....
не си спомням с какъв сървис пак беше преди , ....
Ама кой ме би по-главата да се съгласявам с тези ъпдейти ....
И с last known good configuration не става....
Интересното е че доста бързо излиза черният екран с бара и надписа ХР, доста време върти и - аха да зареди синия стартов екрах и рестарт ....

Публикувано29.11.06 01:15

...аи не намирам чавката за ресета .....

Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано29.11.06 07:58

щом last known goot shits не тръгва, виж тук:

много внимателно прочети всички warning#. ако попаднеш в случая на warning#2 - действай по тая схема:

на мен ми свърши работа. представлява връщане на last known good conf на ръка. нарочно съм дал линкове към четирите страници, защото понякога пляква refresh към некви бози и ако браузъра ти не блокира refresh-овете няма да видиш каквото трябва.

не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...

Авторнoчнoй дoзop (Нерегистриран)
Публикувано29.11.06 08:22

99% съм сигурен, че проблема ти е в BIOS-а, по-точно процесори P4 prescott имаха такъв проблем при windows XP SP2 и с по-стара версия на биос. явно при ъпдейта си инсталирал SP2, а биоса ти не е съвместим.
единия вариант е да се инсталира специален пач преди да се инсталира SP2, другия и по-добрия според мен е да се ъпдейтне биоса и тогава да се инсталира SP2. в твоя случай вече нямаш друга възможност освен да ъпдейтнеш биоса.

но не те съветвам да го правиш сам, особено на лаптоп. при лаптопите има по-големи рискове и затова е най-добре е да го дадеш в сервиз да ти ъпдейтнат биоса за да си носят отговорността ако се оплеска нещо.

Тема Re: HELP - след ъпдейт лаптопа не тръгва?!?!нови [re: нoчнoй дoзop]  
Публикувано29.11.06 10:02

Благодаря ти!
имам само едно нещо което не ми е ясно - на сайта на производителя не виждам по-нова версия на Биоса от 2.00, а при стартирането си ми дава че и моята си е 2.00, ....открива си и процесора, и харда и рама....
...Както се казваше в рекламата - "Къде сбъркахме"

Автор ivz (любопитен)
Публикувано29.11.06 10:15

Добре де, щом си с истински XP, значи трябва да имаш диск(-ове) за възстановяване. Проблемът ти е, ако не си архивирал, преди да актуализираш ОС. Ако си се сетил да архивираш, няма страшно - възстанови фабричното състояние, виж в интернет, прочети, ориентирай се, ползвай си междувременно компютъра, преди да направиш следващ опит. Не се панирай. В противен случай (ако не си архивирал - да ти е за урок!) виж имаш ли възможност да зареждаш от външен диск - трябва да е описано в документацията на BIOS-a. Ако можеш, изтегли си от интернет (явно на друг компютър) примерно HIREN. Това е CD със средства за възстановяване на информацията на твърдия диск. С негова помощ трябва да можеш да се справиш най-малкото с възстановяването на информацията, до която сега (може би) нямаш достъп. След като успееш да я архивираш, натам е ясно. Има и други CD-та със средства за възстановяване - потърси в интернет (ключови думи restore disk, rescue disk и т.н.).
И пиши как си се оправил, за да имат полза и другите тук.

Teamwork: Simply stated, it is less me and more we.

Публикувано29.11.06 10:22

е щом е така, тогава не знам. пробвай ако искаш с метода който ти е предложил луд пръч да си възстановиш системата.
или опитай да си бекъпнеш файловете като заредиш някоя бездискова дистрибуция на линукс, и след това да инсталираш наново цялата система с предвидените за целта дискове, които ти връщат компютъра в състоянието като си го купил.
аз имах предвид ситуацията, описана

, свързана с микрокодове на процесора, а не че биоса няма да си открие нещо. обаче и аз не виждам по-нова версия от 2.0 за твоя лаптоп, а и не виждам нищо такова описано от производителя като възможен бъг...
тая история с микрокодовете са а фикснали в още по-предишна версия, странна работа, тия от майкрософт винаги се застраховат като ъпдейтваш те карат да се съгласяваш, че си е на твой риск и те предупреждават да си бекъпнеш предварително, ама колко хора го правят, когато не става въпрос за сървър.

Тема Re: HELP - след ъпдейт лаптопа не тръгва?!?!нови [re: ivz]  
Публикувано29.11.06 10:32

я кажи откъде мога да дръпна Hiren's BootCD 8.6
че имам само някаква много стара версия

Автор ivz (любопитен)
Публикувано29.11.06 12:04

Ами, примерно от

Тема Re: HELP - след ъпдейт лаптопа не тръгва?!?!нови [re: ivz]  
Публикувано29.11.06 12:36

не виждам линк за сваляне на 8.6
има за 8.3, все пак благодаря

Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано29.11.06 12:40

има и за 8.6 ако се сетиш да скролнеш надолу и да поцъкаш на next page (темата е дълга)

освен това го има в мулетата

не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...

Автор ivz (любопитен)
Публикувано29.11.06 13:09

Има го в третия отдолу нагоре постинг на страницата, която съм дал.
Тегли се без проблеми оттам и е "читаво" ISO.
Но не знам още колко време ще е там - изглежда ми като на сайт за споделяне на файлове (т.е. със максимален срок на съхранение).

Редактирано от ivz на 29.11.06 13:12.

Тема Re: HELP - след ъпдейт лаптопа не тръгва?!?!нови [re: ЛУД ПPЪЧ]  
Публикувано29.11.06 13:58

аз за разцъкване разцъках, ама точно това не го видях, мерси!
помислих си да го потърся в мулето, ама там е малко тегава работата, а и не знам какво ще ми пробутат, я някой троянец я нещо друго. напоследък каквото потърся там, повечето все ми излизат локализирани на испански, което не ми върши работа, не знам дали си забелязал това. и то не винаги си личи от името на файла, понякога тегля гигабайти и чак като се дръпне всичко тогава става ясно че е на испански.

Грешка! Грешка! Сбърках вратата! Сбърках жената!

Публикувано01.12.06 14:02

Да дам отчет ....не че съм се оправил де, ама имам напредък .....
Няма по нов биос, от този с който съм аз, така че вариянта с флашването отпада...
Намерих си ХР на лайв ЦД, т.е. целият вин се зарежда от ЦД-то и машината тръгва, има и потдръжка на мрежа, така че мога да преточа това което ми трябва .....
Да, ама не, щото пък на настолната ми машина трябва да създам user c password (така го иска мрежовата потдръжка на лайв ЦД-то), а пък там по незнайни причини това не става - като цъкна с десен на My Computer и после Manage ми дава Access is denied! ....това пък от какво е ???
...абе на сиромах човек и морето да се закваси (лайв ЦД да си намери), лъжица няма да има (мрежата му няма да тръгне)

Публикувано01.12.06 19:14

добре де на дискове не можеш ли да запишеш файловете с този live CD?
на настолната машина влизаш ли като администратор? ако машината е твоя няма как да не те допуска до manage освен ако нещо не е омазано или влизаш с някакъв супер ограничен акаунт. впрочем не казваш дали това е домашен компютър или нещо в корпоративна мрежа...

достъп до контрол панела нямаш ли?
май проблемите ти не са само с този лаптоп, хайде дерзай и докладвай какво е станало

Публикувано01.12.06 19:37

Пак докладвам

Не е с толкова възможности този лайв ХР.....но пък си има потдръжка на мрежа.....ама не мога да я подкарам ....
Настолната машина си е моя, влизам като администратор, раб.група е еднаква, мрежата е само между двете машини прес суич, по който идва нета, винаги си е била такава и е работела, но сега самия лайв ХР иска да му се укаже usera на другата машина....
Влизам през цонтрол панела, създавам и друг юзер с парола, но не мога да мапна устройството, на лаптопа ми дава Unable to connect to blabla, а пинг има и машините се виждат .....

Публикувано01.12.06 19:54

пробвай едно от следните неща или всички подред докато свършиш работао и после не забравяй да върнеш старото положение :)
разкарай всякакви файъруоли.
задай пермишъни на шернатата папка everyone full control както на security така и на share.
ако guest account ти е disabled го активирай.
от контрол панела отвори administrative tools и там отвори local security policy.
в security options -
промени на disabled - Accounts: Limit local account use of blank password to console logon only.
само ако guest account-а не ти е активиран задай
Network access: sharing and securitu model for local accounts - classic local users authenticates as themselves.

само ако live cd-то ти поддържа netbeui протокол, инсталирай същия и на настолната машина.
пробвай връзка направо по IP адрес, вместо по име.

би трябвало да стане

Публикувано01.12.06 21:19

Пич, благодаря ти за помощта, ти си в час с нещата, направих всичко което ми каза - не става и не става .......Лаптопа вижда компа, но като река да влеза в него - грешката е: "XXXXXXXXXX is not accessible. Yuo might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permission. Acceess is denied." ......
...нямам нерви вече, тво е някаква тъпотия ......

Публикувано01.12.06 21:46

да не би да нямаш пароли на акаунтите?
ако имаш един акаунт без парола, няма да те пусне да се вържеш през мрежата.

P.S. А ето какво казват от майкрософт

като възможна причина за подобно поведение
NetBIOS over TCP/IP не е включено
или service computer browser не е стартирана (това ми се струва малко вероятно освен ако някой не е пипал)
ето ти линка където е описано това и къде се намират тези настройки
http://support.microsoft.com/kb/318030/bg

и разбира се трябва да ги направиш и двата уиндоуса от една работна група.

захванах се защото понякога и при мен се закучват така мамка им без никаква причина, понякога са с напълно еднакви настройки и ъпдейти и всички машини без една или две се виждат. и тия една или две докато ги накарам да се виждат и да има достъп до тях и ме хващат дяволите

Редактирано от нoчнoй_дoзop на 01.12.06 22:01.

Публикувано01.12.06 22:12

виж какво намерих докато се ровех за твоя проблем
http://www.michna.com/kb/wxnet.htm
на английски е, но ще се оправиш. не съм го пробвал, но изглежда интересно - нещо като уизард за разрешаване на мрежови проблеми с XP и 2003.

и ето това е последната артилерия, дано не се уплашиш

NetBIOS node type
Another related and surprisingly frequent problem beside disabled NetBIOS over TCP/IP is the setting of an unsuitable node type for Windows networks (which use NetBIOS). If you don't see other computers in Network Neighborhood or My Network Places, then this computer may have the wrong node type. If you get error messages when you try to access another computer, then you may have to walk over to that other computer and perform the following steps there.

First check the node type by opening a command line window and typing the command

ipconfig /all

This command reports the node type, among other information. It should be Hybrid or Unknown, but not Point-to-Point (p-node, actually a mistaken interpretation of Peer-to-Peer), because that would work only when a WINS server is present.

If the node type is P-t-P, you can use regedit.exe to go to

HKEY_LOCAL_MACHINE
\System
\CurrentControlSet
\Services
\Netbt
\Parameters

and delete any of the two values NodeType and DhcpNodeType if they exist, forcing Windows to fall back to its default node type, which should be Hybrid. Reboot.

Additional information about these values:

Value Name: DhcpNodeType
Value Type: REG_DWORD - Number
Valid Range: 1,2,4,8 (B-node, P-node, M-node, H-node)
Default: 1 or 8 based on the WINS server configuration
Description: This optional parameter specifies the NBT node type. It is written by the DHCP client service, if enabled. This parameter determines what methods NetBT uses to register and resolve names. A B-node system uses broadcasts. A P-node system uses only point-to-point name queries to a name server (WINS). An M-node system broadcasts first, and then queries the name server. An H-node system queries the name server first, and then broadcasts. Resolution through LMHOSTS and/or DNS, if enabled, follows these methods. If this key is not present, the system defaults to B-node if there are no WINS servers configured for the network. The system defaults to H-node if there is at least one WINS server configured.

Value Name: NodeType
Value Type: REG_DWORD - Number
Valid Range: 1 - 8
Default: 1
Description: This parameter specifies the NBT node type. It is an optional parameter that, if present, will override the DhcpNodeType parameter. See the entry for DhcpNodeType above for a complete description.

More details can be found in the following Microsoft Knowledge Base article.

Default Node Type for Microsoft Clients
http://support.microsoft.com/kb/160177/

A general description of the workaround can be found in the following MSKB article:

You cannot view other workgroup computers on the network on a Windows XP-based computer
http://support.microsoft.com/kb/903267/

The cause of the wrong node type is unclear, but there is the suspicion that Windows itself changes the node type to P-t-P when the computer is brought into contact with certain DHCP or WINS servers, for example when a portable computer is connected to a company network, perhaps when it joins a domain that has a WINS server. If so, then the typical victim should be a travelling laptop computer.

2005-03-22 – Doug Latornell wrote that he observed that the Intel Netstructure VPN client changed this setting and didn't change it back when uninstalled. Thanks, Doug!

2005-12-25 – Jurko Gospodnetić wrote: A DHCP server may be set up to automatically change the NodeType setting to some value (and amazingly it can do this without a reboot – like you'd have to if you changed this value manually in the registry). Networks with a Windows domain do not need to use broadcasts for their name resolution, so their DHCPs are sometimes configured to set NodeType to P-t-P. This, of course, does not change back when you return to your small office working with a Windows workgroup.

Thanks a lot, Jurko. This information had still been missing.

Редактирано от нoчнoй_дoзop на 01.12.06 22:20.

Публикувано05.12.06 00:25

Последен доклад

Стана пустата му мрежа, брееееййййййй!
И къде ми била грешката мислиш - за да мапна устройство трябвало не да пиша името на компа, а неговият IP.......така го иска лайв Вина, с който го мъчих .....
Още веднъж - благодарности!

Публикувано05.12.06 11:36

не лайв уина го иска така, а просто нямаш работеща резолюция на имена.
обаче съобщението което цитира означава, че имаш връзка но нямаш достъп

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.