|
|
|
Тема
|
Аз бях държавен служител!
|
|
| Автор |
racial (член) |
| Публикувано | 20.05.11 16:21 |
|
|
Радвам се, че се махнах! Наскоро сънувах кошмар - отново бях на държавна работа! Събудих се с облекчение, че това не е истина!
Имах и хубави моменти, бях уважаван, бях водещ в службата, но не издържах лицемерието, порядките, мизериите на управлението, на определени хора, кариеристи, блюдолизци, и некадърници!
Държавната служба ми даде занаят, който сега умело прилагам - това е факт, но тя ми взе здравето нервите, над 10 г.
Не им искам нито рушветите, нито ДМС-тата, нито меда, нито жилото!
Достойни хора там има да, но колко са хората на честта там? Едно малцинство, удавено в посредствеността!
Бездушие към посетителите, самодоволство, злоупотреби, безстопанственост, завист...Не, аз искам да съм просто човек!
| |
|
|
|
Добре си направил, щом си успял да се махнеш! Сега и аз се чудя как да се махна, но е трудно да си намеря друга работа. Не са ни увеличавали заплатите от много време, намаляват ни годишните отпуски, няма 13-та заплата. Годишно я взема 5000 лв общо, я не... Няколко колежки, добри приятелки и мои помощнички не издържаха и се разболяха от рак. Други бързо бягат, трети като мен нямат избор и ще ни тормозят сигурно докато ни уморат!
| |
|
Тема
|
Re: Аз бях държавен служител!
[re: White_Lion]
|
|
| Автор |
lndex (фен) |
| Публикувано | 22.09.11 17:32 |
|
|
Хах, и аз бях държавен служител, не исках да ме махат, но с всеки изминал ден установявам, че съм късметлия, имайки предвид колко нерви изхабих там. Трябва да не работиш, да ближеш шефски задници и т.н. И да носиш чужди отговорности, за които дори нямаш вина, но ... уви ... Повечето хора не знаят защо работят там.
За бога пишете правилно, бе!
| |
|
|
|
хора вие сте герои. ама го казвам сериозно.
в смисъл - вие както и всеки средно-статистически Българин търпите хомота на властта, която просто си играе с вас. само дето специално вие, държавните служители търпите повече.
а това пък в следния смисъл:
всеки човек принципно расте и иска да си намери кътчето в кариерната сцена, където да работи нещо което може и що-годе му е приятно и най-вече - плаща му прехраната на него и семейството му. е да де ама в БГ всички знаем за какво стигат минималната и средната заплата. да не говорим че думата "държавен служител" се е превърнала в доста упаднало нещо, за разлика от останалия свят. синоним на ниска заплата, работа в лоша атмосфера и нискокачествен труд. има си достойни хора сред вас, цитирал съм по-рано, но и аз лично не съм доволен от много от държавните услуги които съм ползвал. от ваша гледна точка пък вие си работите за колкото ви плащат. става малко омагьосан кръг, но принципно говорим за машина която не се движи по общоприетите закони, та който не му изнася трябва да се изнася.
ей на вие тримата сте се изнесли ама след колко време? това имам предвид. в България всеки е боец, пък вие сте си направо нинджи.
| |
|
|
|
Аз все още не съм се изнесъл. Счупих си ръката за втори път и съм в отпуск по болест, а получих и херния от дългото седене по над 10 часа без мърдане от работното място и без обяд. Тук действително се оказва, че човек трябва да е нинджа за да оцелее! А това за държавния служител също е напълно вярно.
| |
|
|
|
|