Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:22 16.05.26 
Професионални
   >> Клуб на държавния служител
*Кратък преглед

Тема За крадливите пощинови  
Автор formerBG (непознат )
Публикувано12.02.09 17:06

Преди повече от два месеца изпратих от чужбина на родителите си 512 Мв електронна фоторамка (digital photoframe) с около 300 снимки на детето ми, тяхната внучка. Много се съмнявах, че ще получат колета и съм бил прав. Това гладно и крадливо племе няма капка съвест. Нещастници, това не става за ядене и да го пуснете не ви стига акъла. Само ще го гледате като индианец пишеща машина. Нали вече сте в Европа, просяци? И пощите ви крадливи и митниците ви отвратителни. То и между излезлите навън има боклуци, ама в БГто май само боклука е останал. Не е прав Б. Борисов за лошия материал като се е позовал само на 1 милион цигани, защото има поне още 3 милиона цигански българи.
Хайде, има ли някой друг да сподели нещо за БГ пощи.

Тема Re: За крадливите пощинови [re: formerBG]  
Автор danakoiadets (непознат )
Публикувано13.02.09 11:54

Като хулиш българската поща от къде знаеш, че в нея е причината за недоставената пратка? Или щото да лижеш и мажеш пред чужденците пишеш само . Знаеш ли колко пъти чужди, повтарям чужди авиокомпании са ми губили багажа, а?
Като си толкова наперен що не прати по куриер пратката или си стискаш центовете, дето си ги спечелил като боклукчия или мияч на прозорци в чужбина за да се надуваш в България като си дойдеш и да разправяш глупосити, че си добре в чужбина?
Като визираш митници що не кажеш на коя митница са те окрали и що не подадеш сигнал, както го правят всичики на които са им нарушени правата ами пишеш по форумите и хулиш българите. И като са ти откраднали практака, толкова ли нямаш начин да им ги изпратиш снимките по електронен път или дай да пишем злостно за България
Не плюй Българите за да не се наложи някой ден да се срамуваш. Ако има такова чувство срам в теб.

Тема Re: За крадливите пощи [re: danakoiadets]  
Автор Refine (усмихната)
Публикувано13.02.09 19:50

Може и тази пратка да е загубена преди да влезе в България, но маниера да отварят и прибират каквото им хареса, не е напуснал служителите на български пощи. Давам ти сравнително скорошен пример:

Преди две години моят брат ме абонира от чужбина за две списания, които още не излизаха в България. Наех пощенска кутия в близката пощенска станция, за да получавам списанията ненамачкани и с всички приложения вътре. Така-а-а-а. Минава месец, два, три - няма списания и няма! Питам, проверявам - няма. Брат ми от своя страна проверява там, където е платил абонамента, хората казват - пращаме ги в България, на посочения адрес. Кипва ми и един ден отивам в пощенската станция, влитам през една врата, на която стои надпис "Служебни помещения" и влизам в помещение, където разпределят пратки, вестници и прочие. Говоря с началничката на "сектора" или каквото беше там, и ЗА МОЯ ИЗНЕНАДА госпожата с огромно неудоволствие и пренебрежение извади моите списания, с разкъсана прозрачна опаковка, на която все още стоеше името и адреса ми на латиница, от близкото чекмедже...На въпроса ми какво си въобразяват, че правят, и защо не са поставяли списанията в наетата от мен кутия, идиотката ми казва, че "Амчи то от наш'та станция няма абонамент за чуждестранни списания и ние се чудехме за кого е...." . "Ало, казвам, не виждате ли че тук ясно пише - ИМЕ, АДРЕС, ПК и прочие?!?! "Мрън-мрън...- ама няма абонамент от наш'та станция...." "Ами няма, казвам, защото абонамента е платен в чужбина! Едноклетъчния ви мозък не се сеща за друг вариант освен ваш'та станция....". Нагли, дори не се извиниха...И за какъв дявол им бяха тези списания - на чужд език, няма много картинки, на мен ми трябват, на тях не...Ама простотията край няма....Е, от там нататък получавах редовно всички броеве....
А и от митница Свищов са взимали неща от колетите, изпратени от брат ми, и въпреки подадените сигнали и оплаквания и писаници, ни-що. Без последствия.
Така че чувството за срам, което споменаваш, липсва ТОЧНО на въпросните служители.

Тема Re: За крадливите пощинови [re: danakoiadets]  
Автор formerBG (непознат)
Публикувано17.02.09 16:59

До danakoiadets

Аз не само знам, но и съм сигурен, че пратката е изчезнала в БГ. Изпратена е от САЩ, но ти може би няма как да знаеш, че от американските пощи нищо, никога не изчезва. Поинтересувай се и ще разбереш, че това е най-отговорната институция може би в целия свят. А за това дето си позволяваш да гадаеш като мияч или боклукчия ли работя ще ти кажа следното. Това е дежурния лаф на завистливите и неуспелите аборигени в БГ. Аз българин в САЩ не познавам, който да не е успял, а ако е имало някой, то той се е върнал в БГ защото там е мястото на неуспяващите хора. Колкото за мен мога да ти кажа, че не ми се налага да разправям колко съм добре тук когато се върна в БГ, защото не се връщам повече. Това, което имам тук и пет живота да имах, в БГ нямаше да го постигна.
Казваш: "толкова ли нямаш начин да им ги изпратиш снимките по електронен път". Приказваш, колкото да не заспиш. Първо, не е задължително за възрастни хора, каквито могат да бъдат едни родители, да имат и да могат да боравят с компютър и второ, ставаше въпрос за digital photo frame, сещаш ли се, или такова животно няма тъдява (справка Wikipedia, the free encyclopedia).
За срама какво да ти кажа? Имам такова чувство на срам, че съм българин, особено като чета какво става в БГ. Не знам, да не почна ли да се представям като руснак, тук повече ги уважават, че и страх имат от тях. А ти ако излезеш в Европата и за българин да се представиш все за циганин ще те приемат, те изградиха имиджа на България. Хайде със здраве и си спомняй по-често, че не ти се налага да бъдеш боклукчия като онези отвъд океана.

PS: Абе ти да не си тийнеджър, че може да излезе напразно съм се напрягал?

Редактирано от formerBG на 17.02.09 17:00.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.