Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:20 09.10.25 
Професионални
   >> Клуб на държавния служител
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема СТРУВА ЛИ СИ?нови  
Автор пoeтичнa (непознат)
Публикувано26.10.08 14:27

Струва ли си да се ходи на конкурси? Общоизвестно е, че са проформа и са за легитимирането на вече избран "наш" човек?!?

Тема Re: СТРУВА ЛИ СИ?нови [re: пoeтичнa]  
Автор KMETA HA HETA (Честни сини очи)
Публикувано26.10.08 16:23

Струва си - да.

Хората закъсняващи за среща, винаги са много по-весели от хората, които ги чакат.

Тема Re: СТРУВА ЛИ СИ?нови [re: KMETA HA HETA]  
Публикувано26.10.08 16:54

Вие, Кмете били ли сте на такъв конкурс? Моля, извинете ме за директния въпрос. Предстои ми явяване отново и не съм сигурна , че искам да съм "бройка" за статистиката. Получих информация, че вече има назначен и само се чака да мине конкурса. А и досегашните ми "попадения" са все такива, за съжаление.

Публикувано27.10.08 18:12

Да - бил съм и съм бил назначаван след това. А те, ако искат да си назначат техен човек, ще го направят и без физическото участие на статистическата бройка.

Хората закъсняващи за среща, винаги са много по-весели от хората, които ги чакат.

Публикувано27.10.08 19:16

Моите искрени аплодисменти!

Но след влизане в сила на ЗДС процедурата е просто задължителна.
А аз взех своето решение- няма да отида. Ще чакам по- добри времена

Публикувано29.10.08 14:51

Тя процедурата винаги е била задължителна. Но пак ти казвам, че ако решат, ще я направят само на книга без статистите.

Публикувано29.10.08 15:28

Напълно си прав, когато става дума за младши експерт. Не така стоят нещата за "Началник отдел" или "Директор на дирекция"- трябват статисти. Но, конкурса беше вчера и не съжалявам , че ме нямаше там.

Автор tummy ()
Публикувано10.11.08 14:49

Преди няколко години се явих на конкурс на младши експерт. Обадиха ми се след 2 дена, да ми кажат че друг е спечелил конкурса, но има място което не е за ексерт искам ли да го заема. Казах ок, бях без работа. Когато започнах разбрах, че за да стане някой служител от съответното ведомство държавен, задължително трябва да мине през конкурс, който почти винаги е предрешен (после се оказа, че процедурата може и да се заобиколи). След време и мен ме направиха младши експерт, но за да стана старши ми трябваха 3 години стаж, а аз ги нямах - това ми беше първата работа в живота. Та така малко преди да навърша стажа за старши напуснах, защото ми писна от мизерно заплащане и прекалено много свободно време на работното ми място. Абсурд е да назначат външен човек за директор или началник отдел, та нали има хора с по 20 години стаж, които чакат за него - и в крайна сметка така е справедливо, защото част от тях наистина го заслужават.

Публикувано10.11.08 17:06

Преди около месец се явих на конкурс за началник отдел. След теста ме поканиха на интервю и когато аргументирано защитих отговорите си , за да се оправдаят за взетото вече решение ми казаха-" Вие разсъждавате за голяма община, а ние сме район"....?!?
Не е ли пълен абсурд.
Ще доживея ли....... да живея в нормална страна?

Автор aдвok (заплес)
Публикувано10.12.08 09:12

Зависи от гледната точка! Някои ходят, за да се пробват, други просто да трупат опит, трети се надяват да ги огрее, а последните просто защото знаят, че мястото е за тях. Ти от коя група си?
Не винаги конкурсите са предрешени, аз лично, като член на комисия много често ми се е случвало изборът и да е реален. Не казвам - винаги!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.