|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
СТРУВА ЛИ СИ?
|
|
Автор |
пoeтичнa (непознат) |
Публикувано | 26.10.08 14:27 |
|
Струва ли си да се ходи на конкурси? Общоизвестно е, че са проформа и са за легитимирането на вече избран "наш" човек?!?
| |
|
Струва си - да.
Хората закъсняващи за среща, винаги са много по-весели от хората, които ги чакат.
| |
|
Вие, Кмете били ли сте на такъв конкурс? Моля, извинете ме за директния въпрос. Предстои ми явяване отново и не съм сигурна , че искам да съм "бройка" за статистиката. Получих информация, че вече има назначен и само се чака да мине конкурса. А и досегашните ми "попадения" са все такива, за съжаление.
| |
|
Да - бил съм и съм бил назначаван след това. А те, ако искат да си назначат техен човек, ще го направят и без физическото участие на статистическата бройка.
Хората закъсняващи за среща, винаги са много по-весели от хората, които ги чакат.
| |
|
Моите искрени аплодисменти! Но след влизане в сила на ЗДС процедурата е просто задължителна.
А аз взех своето решение- няма да отида. Ще чакам по- добри времена
| |
|
Тя процедурата винаги е била задължителна. Но пак ти казвам, че ако решат, ще я направят само на книга без статистите.
| |
|
Напълно си прав, когато става дума за младши експерт. Не така стоят нещата за "Началник отдел" или "Директор на дирекция"- трябват статисти. Но, конкурса беше вчера и не съжалявам , че ме нямаше там.
| |
|
Преди няколко години се явих на конкурс на младши експерт. Обадиха ми се след 2 дена, да ми кажат че друг е спечелил конкурса, но има място което не е за ексерт искам ли да го заема. Казах ок, бях без работа. Когато започнах разбрах, че за да стане някой служител от съответното ведомство държавен, задължително трябва да мине през конкурс, който почти винаги е предрешен (после се оказа, че процедурата може и да се заобиколи). След време и мен ме направиха младши експерт, но за да стана старши ми трябваха 3 години стаж, а аз ги нямах - това ми беше първата работа в живота. Та така малко преди да навърша стажа за старши напуснах, защото ми писна от мизерно заплащане и прекалено много свободно време на работното ми място. Абсурд е да назначат външен човек за директор или началник отдел, та нали има хора с по 20 години стаж, които чакат за него - и в крайна сметка така е справедливо, защото част от тях наистина го заслужават.
| |
|
Преди около месец се явих на конкурс за началник отдел. След теста ме поканиха на интервю и когато аргументирано защитих отговорите си , за да се оправдаят за взетото вече решение ми казаха-" Вие разсъждавате за голяма община, а ние сме район"....?!?
Не е ли пълен абсурд.
Ще доживея ли....... да живея в нормална страна?
| |
|
Зависи от гледната точка! Някои ходят, за да се пробват, други просто да трупат опит, трети се надяват да ги огрее, а последните просто защото знаят, че мястото е за тях. Ти от коя група си?
Не винаги конкурсите са предрешени, аз лично, като член на комисия много често ми се е случвало изборът и да е реален. Не казвам - винаги!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|