|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
заплати
|
|
Автор |
ira999 (непознат) |
Публикувано | 21.07.07 14:28 |
|
Първо честит ни клуб на държавните служители, Аз не се гордея много с работата си, но няма друг начин.
Пишете как са минали атестациите и увеличенията естествено.
| |
|
Какви атестации? За междинната среща ли става дума?
Увеличения още няма, постановлението е едва прието на вносител... Другият месец...
Защо не се гордеете с работата си?
| |
|
явно не съм се изразила много ясно,
пишете за атестациите като цяло, какво е мнението ви, как е при вас, реални, напудрени, и естествено връзката със заплатата.
моето мнение май няма да се хареса на много, но смятам, че е формално атестирането/при нас/ ,
| |
|
моята шефка го възприема много сериозно и подхожда към атестирането сериозно. задачите ми много точно са описани и се следи за тяхното изпълнение. оценката ми също си мисля, че е обективна.
абе, ако всички са кято нея съвестни ехеййй....
| |
|
Процентът на увеличение на заплатите според наредбата е от 10 до 14 процента в зависимост от направената атестация от страна на съответния началник. Не знам защо, но навсякъде в различните държавни ведомства върви слуха, че се слагат ниски оценки за свършена работа, за да не се дават високи проценти за увеличение. И какво ни лъжат ,че убеличението е 10 процента , като реалния ръст увеличение на доходите е едва 7-8 процента чисто.
| |
Тема
|
Re: заплати
[re: ira999]
|
|
Автор |
nelena (malko poznata) |
Публикувано | 29.07.07 08:26 |
|
Макар и по-късно,се включвам,за да споделя,че сам против тази форма на диференцирано заплащане.Работя в детска градина ,която беше една от четирите пилотни за страната в това недомислие...Обичам професията си,но не се гордея с отношението на другите към нея....
| |
|
Миналата година когато трябваше да ни атестират, случайно разбрах, че голечият шеф "наредил" на нашия шеф да пише 3-ки на повечето и за парлама една две двойки. Та ето защо не се гордея много с работата си, тази уравниловка, по-отдавнашните колеги добре знаят какво означава. Искаше ми се, някой колега който е оспорвал оценката да пише какво се е случило/ако има такива тук, разбира се/
| |
Тема
|
Re: заплати
[re: ira999]
|
|
Автор |
nelena (malko poznata) |
Публикувано | 29.07.07 08:41 |
|
Наистина не трябва да се използва уравновилофка и аз имам колеги,които идват на работа за стаж..затова съм против точно тази форма,както и съотношението за получаване на увеличението.Нашият колектив е от 9 колеги-оказва се,че ТРЯБВА едва 4 да го получат,а другите-не!Създава се напрежение м/у нас.
| |
|
Три години бях държавен служител и преди два месеца се махнах, неиздържах на тази ниска заплата, като в същото време не си уплътнявах изобщо работното време. Шефа ми беше справедлив и разпределяше правилно допълнителните пари. и ние бяхме 9 човека, които вършеха работата за 4. Извинявайте, но това е просто възмутително. Половината от колегите ми просто бяха ненужни и не вършеха никаква работа. Харесвах работата си и ме я яд, че я напуснах, но просто с това смешно заплащане.
| |
Тема
|
до Tummy Re: заплати
[re: tummy]
|
|
Автор |
Tao-ln (непознат
) |
Публикувано | 30.09.07 09:25 |
|
Как се изразява в цифри това "ниска заплата"? Да знаем пък ние за какво се трепем и да напускаме овреме. Да си внасят от Европа за толкова пари.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|