Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:02 07.11.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Котето ми е много мълчаливонови  
Автор Haunter™ (нагъл тип)
Публикувано04.06.09 00:29

Не бих казал, че това ме тревожи особено, но все пак да попитам - нормално ли е на коте на 2 месеца почти да не му се чува гласа? Обажда се само когато нещо не й е по вкуса - или сме я оставили сама дълго време, или храната в паничката е свършила и никой не е забелязал, или в момента някой от нас я гушка, а тя иска да слезе на пода. Иначе е невероятно жизнено и енергично коте, когато не яде и не спи просто не се спира на едно място, постоянно играе и си измисля все нови и нови забавления. Но...рядко чуваме котешкото й "мяу". Иначе щом я гушне човек и тя самата, поизморена от игрите си, също иска да се гушне, "пуска моторетката". Та да попитам - възможно ли е това да е въпрос на характер, или все пак да обърна внимание на ветеринарите върху този факт?

Редактирано от Haunter™ на 04.06.09 00:30.

Тема Re: Котето ми е много мълчаливонови [re: Haunter™]  
Автор Живoтинka (Невестулка)
Публикувано04.06.09 01:17

Според мен е въпрос на характер. Както при хората има приказливи и мълчаливи - същото е. Моят котак също е много мълчалив и за нас е истински празник като чуем ниския му мъжки глас "Мауууу.." и все ни се ик.ска да "приказва повече, но - не. Такъв си е. Характер.

От друга страна като ходя на вилата храня една селска котка там. Тя е толкова словоохотлива, че направо прекалява - един писклив гласец и не спира да мяука за щяло и нещяло. Така че е по-добре да е по-мълчаливичко. Иначе е голяма досада.

Тема Re: Котето ми е много мълчаливо [re: Haunter™]  
Автор Людмил Ц ()
Публикувано04.06.09 08:28

Такива са си, някои мяукат, други не. Няма нищо страшно.

Автор gamina (mind reader)
Публикувано04.06.09 15:23

Аз ти казах вече - късметлия си ти с мълчалива котка

Оня моя откачения даже и като спи си мърмори нещо и ходи насам-натам и си говори сам ;)

Хареса ли Леа възглавничката?

Автор olived (Olea europaea)
Публикувано04.06.09 16:27

Наистина голям късмет имате, но не свиквайте - преди да се усетите може да се "разприказва" и да не спре.
Нали знаеш децата, които проговарят по-късно, че цял живот не млъкват и на сън.

Автор Haunter™ (нагъл тип)
Публикувано07.06.09 21:28

Забравих да спомена следното - в котилото, от което взех Леа (моята сладурана), бяха 4 котенца. Всъщност е трябвало да са 5, но едното се е родило много слабичко и не е оцеляло. Както и да е, запознах се с хората, които приютиха другите 3 мъничета, и те са точно като Леа - жизнени, игриви, хранят се нормално, развиват се нормално, но са мълчаливи. Възможно ли е това да се дължи на тъжната предистория, която все още не съм разказал? Ето я:

Тези 4 котенца остават сирачета на 3-седмична възраст. Хората, при които са родени и от които ги взехме, живеят в къща с двор и майката често е излизала навън. Един ден я намират убита на тротоара пред вратата, ударена с камък или някакъв тъп предмет. Що за изроди са извършили това, сега не ми се коментира. В този момент котенцата са на 3 седмици. Добре, че вече се бяха изправили на крачетата си и бяха започнали да се хранят самостоятелно. Това е накарало хората преждевременно да пуснат обявата, защото нямат физическата възможност да се грижат за 4 котета-бебета.

Ветеринарят каза, че котето е в блестящо здраве и че нямам поводи за притеснения, просто някои по характер са си по-тихи и не вдигат гюрултия за щяло и нещяло, но знам ли... това, че е мълчаливо (както и другите) дали не се дължи на ранното осиротяване?

Ето я Леа, на 09.06.2009 става на 2 месеца (снимката е от преди няколко дни):

P.S. Люси, Леа просто е влюбена във възглавничката с мишлето! Замъкна си я в нейната "къщичка" и не дава никой да я пипне!

Редактирано от Haunter™ на 07.06.09 21:38.

Автор Mutzka (мърррморана)
Публикувано07.06.09 22:33

Голяма е сладуранка

Да ти е жива и здрава!

Автор lospepina (momi4e)
Публикувано08.06.09 01:37

Напълно е възможно, наистина, да е мълчеливо, защото е останало сираче от малко.
Но не го мисли, чак толкова.
Прави ми впечетление, че котките ми, които не са били сирачета, а са имали напълно щастливо детство си бяха мълчаливи.

Нещо напоследък, са се разприказвали повече от допустимото и това е за Кремена, която вече е 7 годишна.
Много се разбърбори тази опашата, даже става досадна.
Като дърта бабичка опява по цял ден!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.