Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:20 09.11.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ушни личинкинови  
Автор bichana(Reni) (zelenoo4ka)
Публикувано04.12.08 23:01

След два месеца мазане с имаверол! Точно 15 пъти ги мъкнах петимата при вета и така ли пък не му мина през ума да им види и в ушите. Мога ли аз да съм вет и всичко да знам! А ушите на единия дребосък са си така, откакто е вкъщи, цяла опаковка епи отик изкапах, просто мислех, че са ужасно мръсни, откъде да знам, че са личинки. Ушичките на всички други винаги са били съвършено чисти! Заподозрях личинките чак когато друго коте почна да кърви в ухото

. Преди това кървеше над окото. Отговорът беше, че е страничен ефект от имаверола. Не знам, просто имам чувството, че трябва да ходя на вет медицински подготвена, да подхвърлям догадки и диагнози, да подсещам за това и онова и накрая да кажа какво да бъде предписано.
В тази връзка, някой може ли да ми каже имал ли е такъв проблем и какво се предписва обичайно!!!

Тема Re: Ушни личинкинови [re: bichana(Reni)]  
Автор ofika (ентусиаст)
Публикувано04.12.08 23:08

Какво имаш предвид под личинки?

Прилича ми на ушни акари. Най-доброто средство е Стронгхолд.

Автор i__n__a ()
Публикувано04.12.08 23:21

Звучи ми като ушна краста

Тема Re: Ушни личинкинови [re: i__n__a]  
Публикувано05.12.08 00:53

Офи и Ина, то е като утайка от кафе, кафяво, на малки топченца като съсирена кръв. Абе ще видим утре. Явно няма да съм с научен урок по личинки, но ще съм с две наум

!

Автор denii (писанка)
Публикувано05.12.08 01:22

Сума ти време лекувахме Сиси от ушна краста. Първо с Ивермектин, после със Стронгхолд. Целият й паспорт е нашарен с лепенки от последния. Накрая се оказа, че имаме гъбички и взехме ушни капки. Така и не разбрах кое и как беше. И след капките драпаше ушите. Мина й от самосебе си някак си.

Най добре да се вземе проба от ушите и да се изследва.

Редактирано от denii на 05.12.08 01:23.

Тема Re: Ушни личинки [re: bichana(Reni)]  
Авторolived (Нерегистриран)
Публикувано05.12.08 11:06

Сигурна ли си, че са точно личинки?
Защото в ушите се въди какво ли не, а симптомите често са много близки.
Не сме имали личинки. Проблемът при нас бяха стрептококи, но това стана ясно едва след изследвания (включ. за краста).
В този смисъл е и съвета ми - направете необходимите изследвания! Иначе се губи време с лечения на принципа проба-грешка, прави се резистентност към определени антибиотици (например) и има риск нещата да се хронифицират.
Дано да се справите успешно с това, гадни и упорити са тези проблеми!

Тема Re: Ушни личинкинови [re: olived]  
Публикувано05.12.08 22:51

Акари, т.е. кърлежи, и то ушни, (причинителите на краста само в ушите)гледах го под микроскоп как мърда гадът!

И се накапахме със Стронгхолд! Благодаря, Офи, за инфото за Стронгхолда, определено ми беше спокойно, когато ветът каза първо това! А всъщност всички сте прави за мойте "личинки", де - кърлежи, акари, краста ... му се вика.
Този Стронгхолд добър препарат ли е, ветът каза, че е по-добре от мазане и капане в ушите до побъркване. Т.е. безопасен ли е! Имате ли поглед върху него?

Публикувано05.12.08 23:05

Всъщност само на един кот мърдаха гадини под микроскопа, на другите котове - нямаше мърдащи работи, но понеже е силно заразно, бяха накапани всички. Тук съм съгласна, имаме върл опит с гъби. Иначе, дали може, освен крастата на единия, която ще отиде по останалите, на другите да им има друго в ушичките?
И ако питате защо не съм питала за това вета, питах! Но не получих категоричен отговор. Положението в случая "Поживем, увидим" ли е?

Автор ofika (ентусиаст)
Публикувано05.12.08 23:24

Другото, което използват за кърлежите е Декзорил, само че той не ги убива, а само намаля сърбежа.
Стронгхолд е като Фронтлайн, но може би малко по-добър - трябва пак да погледна листовката, но мисля че действа и при вътрешни паразити и твърдо унищожава кърлежите. Лошото е, че може би действието му е по-малко от това на Фронтлайна - 1 до 1.5 месеца.
Ако беше казала, че имаш няколко котки щях да ти кажа да питаш - кучешкият и котешкият Стронгхолд са идентични като състав и съотношение на съставките, т.е. една кучешка ампула стига за 4 котки. А като имаш предвид, че струват почти еднакво

Автор denii (писанка)
Публикувано05.12.08 23:25

Крастата е заразна, гъбичките не са. Гъбички всякакви има около нас. Ако организмът ни е силен, имунната система също, няма да ни хванат. Ако е обратното, ще се лепнат. Затова почти всички малки котето хващат по-често гъби, нямат имунитет. Крастата обаче е заразна. Когато занесох Сиси на вет с диагноза краста, ме питаха "Защо ако е краста, другите ти котки я нямат". Оказа се гъби.

И това трябва да го знае всеки вет

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.