Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:06 14.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ветеринарни Аптеки в София?нови  
Автор Josefine (jujicat)
Публикувано03.10.08 08:54

Здравейте! Би ли могъл някой да ми даде координати на ветеринарни аптеки в София- трябва да намеря лечебна храна за едната ми котка, която пишка кръв и съм доста притеснена за здравословното й състояние. Дали само с лечебна храна ( ветеринарният ми препоръча Urinary Cat) ще се оправи?

Тема Re: Ветеринарни Аптеки в София?нови [re: Josefine]  
Автор Kaлинckи (forever more)
Публикувано03.10.08 09:22

Аз съм купувала лекарства, специалното сухо мляко за котки бебета, шишенце, биберон от Добро хрумване. Ако искаш, се обади по тел. и ги питай дали имат. Ето линк: http://www.dobrohrumvane.hit.bg/

"Hi, I'm empty
So tell me you care for me"

Автор denii (писанка)
Публикувано03.10.08 09:39

Щом пишка кръв, значи има възпаление. Съвсем доскоро имах такъв проблем. Оказа се възпаление и трябваше да пием антибиотици, а после и Уринари. Също хубава храна е тази на Хилс за подобни проблеми, но трябва да се направят изследвания, за да се види дали са бактерии, кристали или нещо друго и после да се изписват храни и лекарства.

Клипче на котета, търсещи домове

Автор MechoPuh. (ентусиаст)
Публикувано03.10.08 10:14

Ветеринарна аптека има на ул. Иван Вазов в отсечката между бул. Левски и ул. Шишман, но е много малка и не е добре заредена. Ходих миналата седмица и съм разочарована. Много по-добре е да посетиш някоя ветеринарна клиника. "Добро хрумване" са добре заредени както вече са ти писали по-горе. А и наистина е редно преди да пристъпиш към лечение да се направят изследвания.

Автор HaдяИ ()
Публикувано03.10.08 10:48

В повечето клиники продават и лекарства и лечебни храни, така че е най-добре да се закупи оттам.

Тема Благодаря [re: HaдяИ]  
Автор Josefine (jujicat)
Публикувано04.10.08 11:06

Много благодаря на всички за отзивчивостта и съветите. Купих храната, моята Коташа я яде, ако до два- три дни обаче няма някакво подобрение, ще викам ветеринаря да я лекува по- обстойно.

Тема Re: Благодарянови [re: Josefine]  
Автор bushkata (любопитка)
Публикувано04.10.08 11:16

Лечебните храни би следвало да се изписват от лекар, след направен преглед и изследвания.

Тема Re: Благодарянови [re: bushkata]  
Автор animalprograms (член)
Публикувано04.10.08 14:36

Уринари (от Роял Канин или Хилс, но само в оригинална опаковка!) можеш да потърсиш в събота-неделя и в зоомагазините.

Но само Уринари може би не е достатъчно. Най-често кръвта е симптом на остра инфекция. Тя на свой ред може да е предизвикана от пясъци, настинка и др. При мъжките може да доведе до запушване. Консултирай се с поне още един лекар, може би трябва и терапия.

Едни ветеринари незабавно прилагат антибиотик, други предписват Цистон. Аз понякога съчетавам и двете. Давам по половин табл. Цистон сутрин и вечер, една-две седмици. Стривам го в чаша, смесвам го с два милилитра хладко мляко, изтеглям го с МАЛКА спринцовка и го наливам на интервали отстрани на устата - към кътниците.

Тема Re: Благодарянови [re: Josefine]  
Автор denii (писанка)
Публикувано04.10.08 16:41

Много рискуваш, опитвайки се само с храна да "излекуваш" котето. Кръв в урината е нещо сериозно. Не е като да е получило разстройство. Кръвта може да е знак за много неща - цистит, бактериално възпаление и камъни. А ти вземайки храна, която е само за камъни изключваш само една от причините. Представи си, че проблемът сега отшуми, но продължи да действа скрито и в един момент след време стане още по-зле?

Аз направих така - заведох котьо на лекар. Не успяха да установят нищо по ехографа - няма утайка, мехура му празен, уж всичко наред. Дебнех го да се изпишка, но повечето мъжкари пишат веднъж или дваж на ден. Затова му биха инжекция с цел да пишка по-често. Купих съд за стерилна урина от аптеката, той клекна да пишка, аз под него с купичката, взех урина. Сложиха лентичка в нея, оказа се, че има кръв, белтък и жестоко възпаление. Пихме антибиотици.

А уринари може изобщо да не е за вас. Казвам го например, защото РК имат само един вид храна за това - и тя е предимно за камъни, каквито вие може и да нямате. А Хилс имат няколко вида за уринарни проблеми. Това какво говори? Че уринарните проблеми не са само кръв или само камъни.

Не рискувай. Ако можеш направо опитай да вземеш урина без да носиш котето на доктор, защото той и без това ще иска урина.

Клипче на котета, търсещи домове

Тема Точно.нови [re: bushkata]  
Автор Josefine (jujicat)
Публикувано05.10.08 12:47

Ветеринарен лекар ги предписа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.