|
Тема
|
Коте, което се разгонва прекалено често
|
|
Автор |
Polkovnika (скитник) |
Публикувано | 19.09.08 21:31 |
|
Здравейте!
Родителите ми имат млада женска котка, казва се Соня и е на три годинки. Напоследък много често се разгонва - интервалите между разгонванията са десетина дни и ветеринарят е казал, че има опасност да развие опасна болест на матката(или нещо подобно) и да умре, и е препоръчал колкото може по-бърза кастрация. Майка ми се притеснява, че кастрацията е "сериозна операция", нейни познати й казвали, че котето трудно ще се съвземе от интервенцията в момента, тъй като е много слабо и пр. бабини деветинини. Моля, ако някой има възможност да ми напише по - подробно за болестта, за която е възможно да е говорил ветеринарят, ще копна материала и ще го принтирам, за да го прочете майка ми и да се убеди, че трябва да кастрираме Соня колкото се може по- скоро!
| |
Тема
|
Re: Коте, което се разгонва прекалено често
[re: Polkovnika]
|
|
Автор | Loly (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.09.08 06:41 |
|
Здравей!
Това с кастрацията си е наистина гадна работа. Защо не пробвате с Ноноволин? Това са хапчета против разгонване и се дават по схема определена от лекаря. Моето бебече е на 4 години и му давам седем поредни дни, но е много важно хапчетата да започнат още от първия ден на разгонването и да продължат до 7-мия, 8-мия най-много. Ако му направите кастрация, после котето няма да същото, а много вяло и отпуснато до края на живота си. Хапчетата са добро решение, а операцията не, повярвай ми.
| |
Тема
|
[re: Polkovnika]
|
|
Автор | Loly (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.09.08 06:46 |
|
Само да добавя, че имам доста книги, писани от американски ветеринари и там се казва, че честото разгонване през пролетта и есента при котките е съвсем нормално. А у нас ветеринарите масова правят кастрации, за да печелят от това.
| |
Тема
|
[re: Loly]
|
|
Автор | Людмил (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.09.08 08:53 |
|
Скъпа Loly, ако беше се поразровила в темите по-назад, щеше да разбереш, че това което си написала е като масло в огъня. Въпросните хапчета са изключително вредни. Ако ползваш търсачката ще можеш да намериш подробно описание на всички ужасии които предизвикват те. Относно постоянното разгонване на домашните котки, то е следствие на "домашния" начин на живот (най-вече на изкуствената продължителност на деня). Природата, за съжаление, се е погрижила животни които дълго време не се размножават да са подложени на голям риск от различни заболявания, по-голямата част от които фатални. В тази връзка, правило е, че ако едно домашно животно не ражда и не се предвижда да ражда, е по-добре да се
карира. Лично аз съм против кастрациите по принцип и смятам, че ветеринарната медицина е съмнително ограничена в тази област, но в конкретния случай е по-налкото зло. Алтернативата е котката да ражда поне на 2-3 години, което при съответната подготовка и старание от страна на собствениците не е невъзможно, но изисква доста старание и усилия.
| |
Тема
|
[re: Loly]
|
|
Автор |
Tapaлe Ж (ентусиаст) |
Публикувано | 25.09.08 16:31 |
|
Много много бъркаш. Болестта за която се говори е пиометра и не се препоръчва да се дават никакви хапчета - именно хапчетата са причина за рак на млечните жлези.
Това че котката става вяла и отпусната не е никак вярно. Ела да видиш моето животно което не спи повече от два часа на ден а през останалото време скача постоянно и гони хартиени топчета, клечки за уши и какво ли още не.
| |
|
Редактирано от ПeпcoвaMaмa на 26.09.08 07:07.
| |
Тема
|
[re: ПeпcoвaMaмa]
|
|
Автор | Polkovnika (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.09.08 18:24 |
|
Благодаря много, Пепсова мама! Оперирахме Соня в събота, вече е почти добре, оказа се, че сме спасили живота й.
Хора, не чакайте нещата да стигнат дотам!
| |
|
|
|
|