Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:05 05.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Коте, което се разгонва прекалено често  
Автор Polkovnika (скитник)
Публикувано19.09.08 21:31

Здравейте!
Родителите ми имат млада женска котка, казва се Соня и е на три годинки. Напоследък много често се разгонва - интервалите между разгонванията са десетина дни и ветеринарят е казал, че има опасност да развие опасна болест на матката(или нещо подобно) и да умре, и е препоръчал колкото може по-бърза кастрация. Майка ми се притеснява, че кастрацията е "сериозна операция", нейни познати й казвали, че котето трудно ще се съвземе от интервенцията в момента, тъй като е много слабо и пр. бабини деветинини. Моля, ако някой има възможност да ми напише по - подробно за болестта, за която е възможно да е говорил ветеринарят, ще копна материала и ще го принтирам, за да го прочете майка ми и да се убеди, че трябва да кастрираме Соня колкото се може по- скоро!

Тема Re: Коте, което се разгонва прекалено честонови [re: Polkovnika]  
АвторLoly (Нерегистриран)
Публикувано20.09.08 06:41

Здравей!
Това с кастрацията си е наистина гадна работа. Защо не пробвате с Ноноволин? Това са хапчета против разгонване и се дават по схема определена от лекаря. Моето бебече е на 4 години и му давам седем поредни дни, но е много важно хапчетата да започнат още от първия ден на разгонването и да продължат до 7-мия, 8-мия най-много. Ако му направите кастрация, после котето няма да същото, а много вяло и отпуснато до края на живота си. Хапчетата са добро решение, а операцията не, повярвай ми.

АвторLoly (Нерегистриран)
Публикувано20.09.08 06:46

Само да добавя, че имам доста книги, писани от американски ветеринари и там се казва, че честото разгонване през пролетта и есента при котките е съвсем нормално. А у нас ветеринарите масова правят кастрации, за да печелят от това.

Тема Re: Коте, което се разгонва прекалено честонови [re: Loly]  
АвторЛюдмил (Нерегистриран)
Публикувано20.09.08 08:53

Скъпа Loly, ако беше се поразровила в темите по-назад, щеше да разбереш, че това което си написала е като масло в огъня. Въпросните хапчета са изключително вредни. Ако ползваш търсачката ще можеш да намериш подробно описание на всички ужасии които предизвикват те. Относно постоянното разгонване на домашните котки, то е следствие на "домашния" начин на живот (най-вече на изкуствената продължителност на деня). Природата, за съжаление, се е погрижила животни които дълго време не се размножават да са подложени на голям риск от различни заболявания, по-голямата част от които фатални. В тази връзка, правило е, че ако едно домашно животно не ражда и не се предвижда да ражда, е по-добре да се
карира. Лично аз съм против кастрациите по принцип и смятам, че ветеринарната медицина е съмнително ограничена в тази област, но в конкретния случай е по-налкото зло. Алтернативата е котката да ражда поне на 2-3 години, което при съответната подготовка и старание от страна на собствениците не е невъзможно, но изисква доста старание и усилия.

Тема Re: Коте, което се разгонва прекалено честонови [re: Loly]  
Автор Tapaлe Ж (ентусиаст)
Публикувано25.09.08 16:31

Много много бъркаш. Болестта за която се говори е пиометра и не се препоръчва да се дават никакви хапчета - именно хапчетата са причина за рак на млечните жлези.

Това че котката става вяла и отпусната не е никак вярно. Ела да видиш моето животно което не спи повече от два часа на ден а през останалото време скача постоянно и гони хартиени топчета, клечки за уши и какво ли още не.

Автор ПeпcoвaMaмa (странна)
Публикувано26.09.08 07:07

Редактирано от ПeпcoвaMaмa на 26.09.08 07:07.

Тема Re: Коте, което се разгонва прекалено честонови [re: ПeпcoвaMaмa]  
АвторPolkovnika (Нерегистриран)
Публикувано29.09.08 18:24

Благодаря много, Пепсова мама! Оперирахме Соня в събота, вече е почти добре, оказа се, че сме спасили живота й.
Хора, не чакайте нещата да стигнат дотам!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.