Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:42 15.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ако има будни...нови  
АвторMapk (Нерегистриран)
Публикувано24.07.08 02:02

от около час котето ми мяка много жестоко. звуците ми приличат все ще ражда, а не е бременна. преди седмица беше разгонена и за първи път имаше полов контакт с котарак. тя е на една годинка. много съм притеснена. някой ако може да ми разясни какво се случва или да ми каже телефон, на който ще мога да намеря някой по това време. нашата докторка не успявам да я събудя

Тема Re: ако има будни...нови [re: Mapk]  
Автор ofika (ентусиаст)
Публикувано24.07.08 02:10

а някакви други признаци?
Не е изключено да е разгонена. Това, че преди седмица е била при котарак нищо не означава.

В статичната тема имаше дадени телефони на "Анимо" в Младост. Мисля, че те имаха нощни дежурства.

Ето и линк към темата

Редактирано от ofika на 24.07.08 02:14.

Тема Re: ако има будни... [re: ofika]  
Авторm (Нерегистриран)
Публикувано24.07.08 02:14

мяка на болка, от долу й теше на някакви почти ритмични интервали бледа бяло-розова течност, лапичките й станаха много гореши, и цвета им потъмня и цялата трепери

Тема Re: ако има будни...нови [re: m]  
Автор Tapaлe Ж (ентусиаст)
Публикувано24.07.08 02:26

Анимо - Младост 1А Младост 1А, блок 508, тел 974 55 16, 0888 780 180
това са телефоните на денонощния кабинет. Не чакай, мятай се на едно такси и направо отивай (чуй ги все пак по телефона). Не съм много запознат но може да сте направили пиометра което е много, подчертавам много опасно.

Тема Re: ако има будни...нови [re: Tapaлe Ж]  
Авторм (Нерегистриран)
Публикувано24.07.08 02:49

ми събудихме докторката, каза че най-вероятно е възпаление на матката и може би ще се наложи да я махнем, а не мога да ида никъде, защото не съм от София. Трябвало да я премивам със студена вода и да и да й дам 1/8 но-шпа. А утре рано, по светло в кабинета - стискайте палци. Каза още , че е добре задето е протекло, защото в противен случай, мехур с тая течност се пръска вътре и прави поразии.

Тема Re: ако има будни...нови [re: м]  
Публикувано24.07.08 03:55

Щом няма къде да отидете изпълнявайте инструкциите на докторката и дано котето да изкара успешно до сутринта и да се оправи.

Тема Re: ако има будни...нови [re: м]  
Публикувано24.07.08 18:24

Какво стана днес при докторката. Котката добре ли е?

Тема засега е добренови [re: Tapaлe Ж]  
АвторM (Нерегистриран)
Публикувано24.07.08 20:18

сложиха ни някаква инжекция, определено има някакво възпаление. Антибиотика ще изкара всичката гной, която е вътре, или поне така трябва да се случи. Ако в неделя не усетим подобрение а напротив трябва да идем на ехограф някъде и не дай си Боже да се оперираме. Доктора каза, че все пак това е младо животинче и е по-вероятно да се оправим само с антибиотика.
Иначе през нощта, след лекарството заспа гушната в мен и остатъка от времето беше спокойна и дремеше. Еми това е засега, ако има нещо, ще пиша пак. А можеш ли да ми кажеш къде има ехограф в София и ако знаеш какви пари да си приготвя. Казаха ни на Овча купел някъде, че имало. Сега ще се разровя из нета да потърся нещо и аз. Но ако някой знае, моля да ми каже.
Стискайте палци да не се стигне до оперативна намеса.
Пожелавам от все сърце на всички ви, никога, никога да не изпитате това, което аз нощес, докато я чувах как плаче, безсилна да й помогна с нещо. В тоя момент се мразех. Много е тъжно да знаеш, че тя зависи до голяма степен от теб, а единственото, което ти можеш да направиш е да лежиш до нея, да й говориш и да я галиш и с това да изчерпаш възможностите си.

Тема Re: засега е добренови [re: M]  
Автор Gatofilla (ентусиаст)
Публикувано24.07.08 20:29

Не знам какво ще се види на ехографията, освен размера на матката, естествено силно увеличен при пиометрата, ако има такава.
Да не те отчайвам, ама аз опитах така три четири дни да уталожа една пиометра с антибиотици и не се получи. Вярно, те предпазиха котето от по-голямо усложнение, да изкара до операцията, фактически тези антибиотици бяха подготовка за операцията.
Аминков има ехограф, ама не знам може ли човек така просто да отиде за ехо, на него гледа животните, които лекува само или преди операция. Цената беше преди две години - минималната 10 лв, за по-сложните случаи повече. Виж в нет-а Амивет, има му джиесема, направо питай може ли само ехо да направи за съмнение за пиометра.
Следи внимателно има ли изтечения, те са и добър, и лош признак, добър, че все пак има изход навън, а лош - че възпалението продължава. Друг вид облекчение - правиха го на моята котка заедно с антибиотиците, е окситоцин - хормон, който предизвиква контракции на матката, слага се обикновено за облекчаване на раждане, а в случая предизвиканите контракции изкарват гнойта навън, на моята Лизанка просто на тласъци излизаше и като излизаше, тя мъркаше облекчена.
Всичко зависи от степента на възпалението, но и да мине, трябва да имаш едно на ум за нейната матка. Пиометрата е нещо коварно и съм чувала за случаи, когато изобщо няма външни прояви и има много лош изход тогава.

Тема малко закъснях...нови [re: Mapk]  
Автор Paннa Eceн (;))
Публикувано08.12.08 22:46

...но за едно БЛАГОДАРЯ никога не е късно. Малката премина една лека, бърза и слава богу успешна операция. Сега напълня много и лакомо поглъща всичко, което й сложа в чинийката.Благодаря на всички, които тогава ме подкрепиха и ми дадоха съвети и опора.
Скоро обещвам да ви пратя нашата малка фотоколекция от моите пет опашати приятелчета. Може би наскоро ще станат - 6 . Само да се споразумея с главата на семейството ни и да го убедя, че където 5 там и 6.
Ако живея в къща, сигурно няма да можем да се разминем от котета.
Благодаря още веднъж. Отдавна чета интересни неща в този клуб и много ви харесвам, защото тук наистина виждам големи приятели на котките и на животните въобще.
Не спирайте да бъдете такива, каквито сте! Онази нощ за малко да полудея и мисълта, че някъде има хора, които мислят за теб и са съпричастни на тревогата ти (по всяко време на денонощието) е много обнадеждаваща и прекрасна.
Усмивки от мен.

Вечността и мига винаги мълчат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.