|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Едно (не)обикновено тигърче търси дом
|
|
Автор |
denii (писанка) |
Публикувано | 07.07.08 14:13 |
|
Коте, намерено под капака на спряла кола на оживен булевард, търси добри стопани и дом. Класическо женско тигърче. Безкрайно гальовно, предящо, мъркащо. Много малко все още, фино, нуждаещо се от дом и мека постелка. Едва на 2 месеца, обезпаразитено външно и вътрешно. Има нужда както от постоянен, така и от временен дом, тъй като е настанено в един наполовина заграден двор, близо до въпросния булевард.
Снимки на тигърчето скоро, че обновлението на снимка.бг нещо ги бави.
Клипче на котета, търсещи домове
| |
Тема
|
Re: Едно (не)обикновено тигърче търси дом
[re: denii]
|
|
Автор |
denii (писанка) |
Публикувано | 08.07.08 15:17 |
|
| |
Тема
|
|
|
Автор |
denii (писанка) |
Публикувано | 10.07.08 17:36 |
|
Още едно досущ като това тигърче, качено на дърво в непосредствена близост до колата, в която намерихме първото. Минавайки чувам пак онова ужасно котешко бебешко мечене, вдигам поглед и онова полита на главата ми. Решавам, че това е същото коте, което намерихме преди няколко дни и се чудя как отново се е довлякло на същото място. Занасям и второто на същото място, в полу заградения двор и виждам първото коте, което си стои там. Пускам малкото, сестра му полита към него, радост. Явно някой е разкарал малки котета от мазето си направо на булеварда или някой се е отървал от домашното си котило отново там. Малките нямат страх от хора, идват веднага щом кажеш Пис-пис и мъркат невероятно доволно в нечии ръце. Дано оцелят и не се разбягат от този двор, макар че и да останат, съдбата на тигровите котета е никога неискани, лесно изхвърляеми.
Успех, мънички!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ПeпcoвaMaмa (странна) |
Публикувано | 11.07.08 13:32 |
|
Аз пък пролазих под една кола и измъкнах от там оранжево тигърче преди няколко дни. Толкова е слабо, че краченцата му са като сламки
Очите му бяха затворени, капя му антибиотични капки сутрин и вечер, сега горе долу гледа. Струва ми се обаче малко залюхано, като му сложа храна се ориентира по-скоро по миризмата й, мисля, че има проблем с виждането, но чак сляпо не е. Яде на поразия и все повече живва. Мисля, че ще се оправи, но за съжаление нямам възможност да го прибера и него. Скоро ще му пусна и на него снимчици, само да заприлича на нормално коте. Да те попитам, ти като занесеш такова мъниче на преглед и обезпаразитяване при вет-а, колко парички ти излиза това, ако няма проблеми? Аз с по-малко от 30 лв сметка не си тръгвам за безпроблемните, и това ще вземе да ми става съществено перо във финансите, предвид че се навъдиха толкова мъници
Не знам защо тук го пиша, може би приех темата за "тигрови мъници"
Успех и късмет и от мен за тях!
| |
|
Как 30 лева бе?! Аз последния път като ходих с 3 броя платих 62 и то като имаш предвид, че в тази цена се включваше малък пакет РК Интестинал и цял спрей Фронтлайн. Във вашия град цените са просто чуднички . Тия последните тигърчета си ги обезпаразитявахме на място с Цестал и Фронтлайн.
| |
|
Ами 10 лв е прегледа, 5 лева за проверка за паразити в ушчиките, 10 лв за пастичка за вътрешно обезпаразитяване - още 5 лв мисля, че беше изследването за вътрешни паразити, ама аз го отказвам и искам без изследване - направо пастичка... Такива са ни цените, в наше село явно е модерно да се ходи на ветеринар, а не нужно, и явно за това е скъпо И тук там по някоя спринцовка дето ми пълнят с кремче за голите - гъбични петънца, ако има такива, нещо антистресово, нещо не знам си какво... Та 25-30 лв си е базово един вид, няма да казвам като водя Принца какви парички оставям за него
Ама да ми е жив и здрав MY PRECIOUS - за него всичко давам!
| |
Тема
|
[re: ПeпcoвaMaмa]
|
|
Автор |
Merи@ () |
Публикувано | 11.07.08 16:44 |
|
Eгати цените,10 лева пастичката!!!Ми ако не се лъжа цяла опаковка пастичка струва 12 лева.А тия паразити в ушите не се ли виждат и с просто око и какво е това изследване 5 лева за това!!!А изследването за вътрешните паразити си е напълно излишно, ама явно докторите незнаят , че няма начин котето да идва от улицата и да няма паразити.И това за учите е излишно мисля.
Е не тия доктори са луди.
| |
Тема
|
[re: Merи@]
|
|
Автор |
ПeпcoвaMaмa (странна) |
Публикувано | 11.07.08 18:04 |
|
Ами... Честно казано и аз така си помислих последния път, когато докторицата (не толкова хваленият от мен д-р Славов от Новет, а колежката му) ми каза, че "сега ще му направим и изследване за вътрешни паразити и после ще му дадем и пастичка за обезпаразитяване и....." И аз попитах колко струва изследването, колко струва пастичката, а ако няма паразити защо ще му даваме пастичка??? И тя каза: "Ами пастичка така или иначе трябва да му дадем, независимо какво показват изследванията!"... и аз ги отказах... те за статистика ли, за какво?... А за ушите - виждало се, ама не било сигурно, можело да има... яйца ли, ларви ли, не знам, да не се изразявам погрешно... Ами ако може някой от вас да ми напише името на пастичката и някаква дозировка, да я купувам и да им я разпределям, че то така наистина не е работа... Няма как да го занеса и да кажа - "не му правете нищо, само един поглед ако може да му хвърлите..."
И още нещо да питам забравих - може ли някой да ми дефинира "ПРЕГЛЕД НА ЖИВОТНОТО" - какво включва - опипване по шкембенцето ли само?
Редактирано от ПeпcoвaMaмa на 11.07.08 18:20.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Merи@ () |
Публикувано | 11.07.08 20:50 |
|
Пастата се казва ,, Vitamenthe" в опаковката си е написано как се дозира.Прегледа би трябвало да значи мерене на температура, преглед на гърлото и устата( за ранички например), преглед на очите и вероятно опипване на шкембето, ама за това 10 лева...То тия работи и ти можеш да си ги правиш.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
Публикувано | 12.07.08 15:45 |
|
Тия д-ри от П. са цели тигри на цените, мами---- им! Направо. То и тука в София има такива тигри, но ги отбягвам, защото който се хвърля да те издои като за последно ми се струва недобър доктор и се оказах права последния път. Пращам ти адрес на добър лекар в П. не знам при него как е ценово, но е много добър.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|