|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Котета заразяни пред клиника
|
|
Автор |
denii (писанка) |
Публикувано | 06.06.08 15:01 |
|
Знам, че в тук няма смисъл да се пускат подобни теми, но аз ще продължа да го правя. Ето ви и поредните създания, резултат от "раждане за здраве", "кастрацията е лоша", "домашните имат права да раждат". Хубаво е хората да се насърчават на разни неща, но за жалост на отговорност и морал никой не можеш да научиш.
Тези 5 котета са оставени на прага на вет клиника. Обаче и там няма място за тях. На път са да проядат сами. С най-обикновена тигрова окраска, "най-търсената". За всеобща радост преобладават женските.
Та, много бихме се радвали ако се намери човек за едно или всички от тях, дали временно или постоянно. Там където са сега е доста неудобно. Имат нужда от временен подслон, грижи и в крайна сметка хубав постоянен дом./
Клипче на котета, търсещи домове
| |
Тема
|
Re: Котета заразяни пред клиника
[re: denii]
|
|
Автор |
prAsino (зелен) |
Публикувано | 06.06.08 15:05 |
|
това не е резултат от "раждане за здраве" а от "изхвърляне на котета за здраве", което е съвсем различно.
| |
Тема
|
[re: prAsino]
|
|
Автор |
denii (писанка) |
Публикувано | 06.06.08 16:45 |
|
Манусе, за да ги изхвърлят пред клиниката, значи са нежелани. А когато са заплождали котката си дали са планували това? Или и те са мислели "ама как ще я кастрирам, това е против природата". Щото ако беше дворна котка едва ли щяха да им пречат толкова, че да ги изхвърлят току що прогледанли. Мисълта ми е да не се насажда толкова лесно идеята, че да имаш котета в дома си е хубаво, лесно и бързо се намират стопани. Защото подозирам, че в случая решението е било не на всички членове на семейството. Когато само на един не му изнася къщата му да е пълна с цвъркащи същества се получава точно това.
Да не говорим, че това не е изолиран случай. И не е, защото нещата не са толкова лесни и приятни на живо, отколкото на думи.
Клипче на котета, търсещи домове
| |
Тема
|
|
|
Автор |
prAsino (зелен) |
Публикувано | 06.06.08 16:54 |
|
ама... говориш за доста конкретен случай, на хора на които по принцип не им пука за котката им(но това не значи че ще се откажат да я държат вкъщи, нито че като почине няма веднага да си вземат друга). подобни хора не отглеждат котката като член на семесйството, а като "животно"-то не изпитва болка, чувства, не иска внимание, не иска качествена храна, а някаква... разбираш на къде бия. да не мислиш че това е плод на "развъждане"... това е плод на избягала и върнала се котка (защото така или иначе никой не я е търсил да се връща). и като логична последица от всичко това на никой нито ще я кастрира, нито ще забележи че има пиометря, нито пък и да забележи ще я заведе на доктор. обикновено това са хората които парадират с "знаеш ли ти аз от колко години гледам котки и колко много съм имал"(уморил...). не са тези хората които четат статиите на Людмил, вито пък ако ги порчетат ще се вслушат в тях (очевидно не запазват котета до третия месец, не им търсят стопани, още по малко качествени и тн). напротив-ще кажат че това са пълни глупости и те всичките си котета ги взимат веднага след като прогледнат и съответно тогава "раздават" и малките.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Merи@ () |
Публикувано | 07.06.08 09:56 |
|
това не е резултат от "раждане за здраве" а от "изхвърляне на котета за здраве", което е съвсем различно.
Кой знае може и да е .Имах една съученичка , която имаше котка и не искаше да я кастрира преди да роди поне веднъж за ,, здраве", а като я попитах какво ще прави котетата после тя ми отговори , че щяла да ги изхвърли.
Е в момента моето здраве страда заради някой малоумник.Няма наспиване с толкова бебета.
| |
Тема
|
[re: Merи@]
|
|
Автор |
prAsino (зелен) |
Публикувано | 07.06.08 10:03 |
|
е... твоята съученичка е успяла да съчетае "полезното с приятното", но това не значи че всеки чиято котка ражда изхвърля котетата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Merи@ () |
Публикувано | 07.06.08 10:43 |
|
Mоже би не всеки, но само разгледайте обявие за котета в bezdomj.info например.Огромна част от котетата са намерени изхвърлени, а друга също толкова голяма част са котета от домашни котки , за които не могат да се грижат повече.Просто бълва от котета и се чудя какво ли ще направят тези хора с домашните котета ,ако не успеят да ги раздадат и те станат толкова големи, че да могат и те да се разможават.Има една обява дето подаряват 5 котета и майката , че щели да заминават, не само че не могат да се грижат за собствената си котка ми трябвало да допуснат и да роди.И това ако не е абсолютно безотговорно.Ми какво ще стане ако не успеят да ги раздадат преди заминаването си?Иначе хората се стараят поне обяви са пуснали.
Съгласна съм , че има много хора , които никога не биха изхвърлили котетата и биха им търсили добър дом, но ако не успеят да намерят на всички, какво правят?
При наличието на такава огромна популация от котки(не само улични имам предвид) според мен е абсолютно безотговорно да се размноават безразборно и домашните, а ако всеки човек хванеше по една улична котка и я заведеше за кастрация...ама мечти, броим се на пръсти тези, които го правим.
| |
Тема
|
[re: Merи@]
|
|
Автор | nc (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.06.08 16:11 |
|
Абсолютно си права. Баща ми досега е прибрал 16 котенца, само тази година. Аз лично, не можах да повярвам. И понеже е невъзможно да им се намери на повечето дом, отново биват изхвърляни на улицата, след като поотраснат. Преди седмица майка ми ги е разнесла котетата, а в момента той пак прибрал едно бебе сукалче, някакво улично куче го гледало?!?!? (това не можах много да го разбера като ми го обяснява), но и то като позаякне сигурно ще отиде на улицата, ако не му се намерят стопани. Жалко е това, защото с всяка година забелязвам повече и повече.... незнам докога ще е така.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Диди (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.06.08 20:31 |
|
Аз имам друго мнение по въпроса. Ако хората бяха ... "нормални" котките и кучетата не биха били такъв проблем. Нямаше да има прегазени, нямаше да има простреляни, нямаше да има изгладнели кучета, които да нападат хора. И гугутките нямаше да изчезнат ... Както казах и в другата тема, кастрацията на домашни котки, порода "улчна превъзходна" е чиста проба фашизъм. Тези котенца са оставени пред ветиринарна клиника вероятно защото стопаните се надяват, че именно там ходят хора, които обичат животни и там е най-голяма вероятността да си намерят добри стопани. Което е вярно, но само донякъде, тъй като ако половината от хората, гледащи животно вкъщи го правят защото обичат животните, то другата половина отглежда "расови" котки и кучета не от любов към природата, а защото е престижно! Затова за "обикновените" котенца трудно се намира дом, а за персийските - веднага, въпреки че струват 1000 лева, а българите, виждате ли, били бедни! Не искам да обидя стопаните на персийски и други породи котки, знам, че си ги обичате, но знам и колко много хора ги гледат именно, за да печелят от продажба на потомството и за престиж! Аз не уважавам хора, които гледат животно само за да печелят медали по изложби!!! Тези хора не обичат животните! Това е болестно състояние, комплекс!!! Като не можеш да спечелиш първо място за някакви лични постижения си взимаш расово животно, за да си пръв чрез него!!! Веднъж с приятеля ми наблюдавахме как един стопанин преби кучето си, защото се дърпаше на каишката. Аз бях безкрайно изумена, тогава все още вярвах, че хората, гледащи животно са добри, а приятеля ми ме попита: ти задавала ли си си въпроса защо хората гледат кучета? Казах: да, защото обичат животни, защото получават безрезервна любов от животното, а той ми възрази: не, повечето хора гледат кучета, защото кучето се ПОДЧИНЯВА!!! Моята визия за разрешаването на проблема с бездомните котенца и други живинки е създаването на ... нещо като мини резервати за животинките, където да могат да живеят пълноценно, не от рода да настоящите "кучкарници", където кучетата се убиват след известен период и чийто смисъл на съществуване изобщо не мога да схвана. Та по този повод мисля, че преди време попадах тук на инициативи за събиране на пари за операцията на едно коте, моля да ми кажете има ли още подобни инициативи защото искам да се включа в тях. И моля ви, не пускайте точно тук теми за "правата" на нерасовите котки. Защото моята прекрасна Ищар е точно толкова котка, колкото и най-красивата персийка с най-богатото родословно дърво!!! И ако хората правят разлика между породите, родословието, дължината на опашката и цвета на ушите и не знам още какво, то повярвайте ми, нито моята котка, нито персийката-шампион, нито сиамката на съседката правят такава разлика помежду си!!!
| |
Тема
|
[re: nc]
|
|
Автор |
Tapaлe Ж (ентусиаст) |
Публикувано | 07.06.08 21:24 |
|
Не е необичайно при бозайниците да приютяват и хранят малки от други видове.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|