|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Спрей против хлебарки?
|
|
Автор |
ПeпcoвaMaмa (странна) |
Публикувано | 28.04.08 23:26 |
|
Връчиха ми прах 1 гр, който трябва да се разтвори в "шишенце" вода, бил безобиден, пръскали при малки деца, просто напръскваш, след час проветряваш и всичко е ОК
Казва се "РЕГЕНТ 800 ВГ", активното му вещество е "фипронил"- продукт за растителна защита се води. На него, естествено, си пише "опасен за околната среда, токсичен". Някой може ли нещо повече да ми каже за това?
В това жилище съм от есента и по студовете хлебарки нямаше, ама явно преди да се нанеса е имало и са напръскали и нахвърлили разни кубчета отрови, и аз като ги видях, събрах ги до последното и ги изхвърлих, заради Пепса.
Ама сега като се затопли и едни хлебарки като се разщъкаха
Да пръскам ли с това, какво ще кажете?
| |
Тема
|
Re: Спрей против хлебарки?
[re: ПeпcoвaMaмa]
|
|
Автор | R (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.08 00:16 |
|
Отровен!Много ефективен против хлебарки.Против колорадски бръмбари е.
Мисля че се разтваряше в 2 литра вода .Не пръскай а с ръкавици размазвай там където са най-много .Най-добре остави за 2 почивни дни през които няма никой в къщи и после измии добре.
| |
Тема
|
[re: R]
|
|
Автор |
ПeпcoвaMaмa (странна) |
Публикувано | 29.04.08 00:35 |
|
Винаги има някой в къщи.
Но мен повече ме притеснява котаракът ми - той абсолютно винаги е в къщи!
| |
|
недей сега , така ще отровиш Пепса формулата е силно отровна.... но и оправия няма, ако дъвче хлебарки, пак зле.Трябва да го изнесеш за ден - два и тогава да ги мориш
Без паника !!!
| |
|
разтваря се в 2 литра вода и се пръска цялото жилище. единствено докато изсъхне след това напръсканото в определено помещение (около 2-30 минути) е добре да няма никой в него, а след това е напълно безвредно. фипронил е активната съставка на Фронтлайн. правете си сметката колко е вредно. но пък е ефективно колкото си иска... ще забравиш за проблема на мига.
| |
|
Еее, още днеска ще напръскам!
Много ти благодаря!
| |
|
Аз хубаво напръсках, и хубаво прочетох, че е опасно за земноводни и риби, и хубаво изнесох костенурката ми на стълбите, ами сега кога да я върна обратно? Колко време след наръскване е опасно за нея, някой знае ли?
| |
Тема
|
[re: ПeпcoвaMaмa]
|
|
Автор | R (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.08 22:17 |
|
Значи казаха че за разлика от другите препарати този дори да го измиеш действал 5 месеца.
Да кажат ползвалите го.
Един хлебар каза че на три пъти през два три дни измивал пода с него без да пръска и се отървал от хлебарките както с никой от досегашните препарати.
| |
Тема
|
[re: R]
|
|
Автор |
Tapaлe Ж (ентусиаст) |
Публикувано | 02.05.08 22:32 |
|
Отровен е само за насекоми, риби и птици. Разтваря се в 1.6 в вода и получаваш същата концентрация като Frontline spray. Безопасно е да се ползва при бозайници, включително и домашни животни. Единствената разлика с Frontline spayе че ще го разтвориш във вода, а фронтлайна е със спирт.
| |
Тема
|
[re: Tapaлe Ж]
|
|
Автор |
Alys () |
Публикувано | 12.05.08 13:48 |
|
С Регент се отървах от хлебарките и дори не се е наложило още да повтарям. Повече от година мина, може и повече, но вече не помня кога пръскахме. Една комшийка го беше изпробвала, даде и на мен и ура, няма хлебарки.
Сега, като ви чета, ми идва наум нещо, но все пак да се консултирам. Дали е ефикасен и против бълхи, т.е дали може да напръскам дворни кучета и котки? Някой пробвал ли е?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|