|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
На Белият ужас козината
|
|
Автор |
Mell_BG (КраставицаКрива) |
Публикувано | 01.04.08 00:20 |
|
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233096 Това е Брус, по известен, като Белият Ужас, Коцо Котарака и Баба Никулица в зависимост от това, кое превъплащение е приел :) Та той е мил, добър, обичлив и много обичан. Сега, като го познавате вече, ще ви помоля за съвет. Нямам за сега проблеми с него, освен това, че като види гребен се въплъщава директно в Белият Ужас. Няма оправия правя се на маймуна всяка вечер го преследвам на 4 крака и резултата е повърхностно и естествено не достатъчно ресане. Гоня го до дупка говоря му, мило, после не чак толкова мило. Обяснявам му, че с тази козина друга оправия няма, но не и не, Ужаса, започва да мяуче на умряло, като го сгащя и сърце не ми дава да продължа. И сега видях, че белият му тлъст задник е едно сплъстено вълмо, а изобщо не ми дава да го разреша там. Мислих да го водя на котешки фризьор, да го позабръснат, но приятели ми казаха, че не било добра идея. Та молбата ми е, ако знаете някакви хитрини, като по опитни да ме посъветвате как да се справя на други места освен на тлъстия дирник няма сплъстено. Благодаря предварително на всички, които чуят воплите ми, защото се притеснявам, че колкото повече време минава толкова повече ще се сплъсти и ще ми е по-трудно. Приемам идеи за балсами, подходящи шампоани и всичко, което се сетите. Четох много в Интернет,но всичко което разбрах е, че ежедневното ресане е от голямо значение и аз го правя до колкото мога, но той просто не позволява.
Без паника !!!
| |
Тема
|
Re: Малко офф
[re: Mell_BG]
|
|
Автор |
Oли (куче и котка) |
Публикувано | 01.04.08 00:53 |
|
Ама е красаааааааааавец... Страхотен е. Да ти е жив и здрав и много да те радва.
П.п. Моите тази мишка я разпраха за един ден и сега гонят моторчето и пухкавото отделно . Оцеля ли при твоят?
| |
Тема
|
Re: Малко офф
[re: Oли]
|
|
Автор |
Mell_BG (КраставицаКрива) |
Публикувано | 01.04.08 01:12 |
|
Ами да ти кажа жива и здрава си е мишката, той й се кефи само два дни, по го интересуват топчетата от току що отворени цигарени кутии. Само като чуе шума и се зарежда да чака, където и да се е бил сврял до тогава, всички играчки му омръзват , само топчетата не... Преди си ги вадех от под дивана, а сега от месец може би си има друг табиет, като приключи с тях си ги прибира най-чинно в купата с гранулите, много ми е смешен
Без паника !!!
| |
Тема
|
Re: На Белият ужас козината
|
|
Автор |
angel_sin (завеяна ...) |
Публикувано | 01.04.08 08:26 |
|
страшно е готин но и аз не мога да помогна, защото вкъщи е същата картинка ... само да извадя четката и полудява .... за щастие козината му не е толкова дълга и пухкава, но към крачетата стига до 5-6 см и около дупето ... както при вас, редовно е сплъстена. Последният път стигнах до там, че да му я поизрежа, защото и той сам не можеше да си я оправи. Като гледам е малък и щом от сега не обича да го решете, едва ли ще се промени но пък ти продължавай да опитваш ... в крайна сметка наистина е важно за козинката му да е ресан и поддържан.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mutzka (мърррморана) |
Публикувано | 01.04.08 09:30 |
|
Страхотен сладур пухкав :) И аз имам един подобен звяр в къщи с колкото си искаш козина. По принцип не обича да го решат, но малко по малко го научих, че когато яде гранулки е време за ресане, защото много ги обича, пък много често не му давам. Та така, що годе успявам да го разреша докато лапа от купата. Но и при нас дупето е с най-дългите и гъсти космърлаци и се сплъстява. От 3 дена го преследваме с половинката, той го хваща, стиска всичките крака, а аз режа сплъстеното от дупето и разресвам. За 3 дена сме успяли само половината от едната страна да махнем Като започне да вие, реве, дращи, хапе, мята се като заклано пиле, ужас е. Пробвай да го решеш докато хапва нещо любимо. Но за дупето все още нямам решение
Редактирано от Mutzka на 01.04.08 09:32.
| |
Тема
|
[re: Mutzka]
|
|
Автор |
angel_sin (завеяна ...) |
Публикувано | 01.04.08 09:38 |
|
чудно как се получава при вас докато хапва ... пробвала съм, извива се като змийче под гребена и се върти около паничката само и само да не го докосвам ... но пък и не се отказва от яденето .... обаче резултат от ресането - никакъв ... А и по гръбчето каквото мога да среша мога да го махна и с мокра ръка ... по важни са ми корема и дупето, ама той там изобщо не дава мръсника ....
| |
Тема
|
[re: angel_sin]
|
|
Автор |
Mutzka (мърррморана) |
Публикувано | 01.04.08 09:47 |
|
И аз докато хапва успявам да среша само гръбчето, от страни, глава, бузки, малко гащичките, но дупето и корема не дава. Пробвам ли, веднага хуква. Ами и аз не знам, как точно свикна, но си направи асоциация с времето, че като се прибера от работа се сипват гранулки и се сресваме.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Людмил (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.04.08 10:05 |
|
Здравейте, котьо е разкошен. Доколкото видях от снимките, е още малък, та затова не сте му свикнали с номерата (и той с вашите). Аз имам персийска котка и голям персийски котарак и съм минал през всичките перипетии на сресването. Миналата година бях на стъпка да се предам и да го заведа при нашите ветове. Там му се боцва малка доза упойка и после се почва с машинката като едно агънце. По мой наблюдения доста котки и кучета пролетта минават въпросната процедура и явно от това не страдат кой знае колко (даже сигурно им олеква). Относно самостоятелното разресване - ето ви няколко съвета изстрадани от мен. Трябва да се въоръжите с необходимите " технически средства" - метален гребен с редки зъби. Добре би било да си вземете сух шампоан, той почиства козината и помага при разресване. Когато разресвате започвайте от главата, зад ушите и гушката, всички котки обичат да ги решат там. След като се отпусне може да пробвате и по-назад, без да дърпате силно. Сплъстената козина най-вероятно ще трябва да се отреже, не се притеснявайте бързо ще израстне нова. Ако е много сплъстен все пак ви предлагам да отидете на фризьор, а после да си го подържате.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tapaлe Ж (ентусиаст) |
Публикувано | 01.04.08 10:30 |
|
Моята котка понеже е обикновена (козината и е между 3 и 4 сантиметра около дупето) не ми е идвало на акъла да я реша с гребен. Аз я реша с четка - тези които едно време се ползваха за махане на прах от дрехи и също с накрайника четка на прахосмукачка. По принцип и с пусната прахосмукачка я минавам, но това си е вече друга работа при котки, а и не съм сигурен че с такива гъсти неща ще е добре.
| |
Тема
|
[re: Tapaлe Ж]
|
|
Автор |
Mutzka (мърррморана) |
Публикувано | 01.04.08 10:34 |
|
То и моя го минавам с прахосмукачката като чистя, но не е достатъчно да обере всички косми, падат само една част. Трябва си с гребен или четка да се среше пак.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|