Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:36 30.10.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Стомашен проблем или чиста параноя...нови  
Автор gamina (mind reader)
Публикувано10.04.08 14:30

Залагам на параноята. Обачеее... сутринта като никога дебелия не ни събуди да яде. Като звънна алармата продължи да кърти. Сипа му половинката - тлъстьо не щя да яде, отиде, подуши и нищо. Само малко вода пийна. На мен ми светна лампичката и започнах да го зяпам внимателно - видя ми се омърлушен, но 5 минути по-късно си намери къде е зарязал снощи една маслина и овърша апартамента да я гони.
Преди малко се прибрах до нас на проверка - хапна малко, без някакво настървение, но хапна. Пак се заигра, нослето му е мокро, по едно време седна да се чисти. Обаче има някви напъни да драйфа. Докато бях там - безрезултатни.
Снощи беше се докопал до една консерва с царевица и не е много ясно какво количество е погълнал. Възможно ли е да му се е подул тумбака от кукуруза?
От сутринта до сега не е ходил до тоалетна. Със сигурност не е акал, за пишкането нищо не мога да кажа, понеже понякога ползва и нашия кенеф. Ако клетката ми беше в нас щях да съм го завлякла на лекар вече. Ако довечера пак не ме кефи и видимо не е минал през тоалетната - ще се водим и без клетка. Шубето е голям страх и параноята е над всичко.

Тема Re: Стомашен проблем или чиста параноя...нови [re: gamina]  
Автор Mutzka (мърррморана)
Публикувано10.04.08 14:56

Нали понякога котките сами си определят дни за разтоварване, през които не хапват много много. Може и той да е в такъв период просто. Щом пие водичка и играе, мисля че всичко е наред. Но ако много се притесняваш, няма лошо да го види чичо доктор. И ние сме имали такива моменти, но за един ден отминава. Дано всичко и при вас е наред.

Тема Re: Стомашен проблем или чиста параноя...нови [re: Mutzka]  
Публикувано10.04.08 15:09

Бе не си го представям като да си е дал "ден за разтоварване" - свинята и неговия апетит... давам му срок до довечера да е повърнал там квото го тормози или да се е изакал. Ако не - утре рано призори - на лекар. Само не ми е ясно как ще го влача без клетка

Автор Mutzka (мърррморана)
Публикувано10.04.08 15:25

Вместо клетка ползвай сак или някаква чанта с цип. Иначе на ръце ... не си представям, освен ако не е най-послушното коте на света, ама той май не е

Автор Mell_BG (КраставицаКрива)
Публикувано10.04.08 22:04

Горката душа космата. Пиши пак възвърнал ли си е вълчият нрав. Иначе аз помня още едно мое култово преяждане с царевица. Хипер гадно е, тя се подува в тумбалака ти и хем моят е доста по-голям от неговия, се чувствах дискомфортно и драйфах с часове. От тогава вече години не вкусвам царевица. Дано от това да му е поне отминава и ти остава светъл спомен и омраз към царевицата във всичките й форми.

Без паника !!!

Тема Re: Стомашен проблем или чиста параноя...нови [re: Mell_BG]  
Публикувано11.04.08 11:07

оф, той се оправи... ако щете вярвайте с яко пръцкане. Минахме през чичко дофтор за всеки случай. Изподра ме до ушите, голям филм.

Сега трябва да сме на диета... котьо на диета... не е истина... Да има случайно нискокалорични консерви по пазара се чудя?

АвторЛюдмил (Нерегистриран)
Публикувано11.04.08 11:43

Значи от котьо не става румънец (не на мамалигата! (за тези които не знаят - качамак, за румънците е като нашия хляб)). Относно диетите, лоша работа. Като е свикнал да хапва, ще ореве орталъците. При нас нещата са на два полюса, Шейла и Коко хапват по малко, а Васко докато не изяде препълнена купичка не мирясва (два пъти по пълна и не ще да излиза вечер докато не добие квадратна форма), да му се чуди човек на финната фигура. Най-добре му вземи нискокалорична суха храна и му давай по-често и по-малко. Аз ползвам мерителни чашки на РК, пълня сутрин и цял ден давам от нея.

Тема Re: Стомашен проблем или чиста параноя...нови [re: Людмил]  
Публикувано11.04.08 12:01

уф, не знам какво ще правя. Той сухите храни на РК ги подритва с отвращение, яде обаче ProPlan, която пак не е лоша храна.

Иначе не е от тия дето не мирясват докато не се натъпчат. Той хапва малко, после се помотва, пък си дояжда, пък накрая квото е останало го обира с лапа - мхм, забива нокът в мръвчицата и си го яде от лапата... абе ценител е той...

Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано11.04.08 12:09

Какво яде на Про План? И колко кила е трътката?

Тема Re: Стомашен проблем или чиста параноя...нови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Публикувано11.04.08 14:26

After Care, но като цяло не е голям фен на сухата храна, затова и по-рядко му давам такава.

Кила - шест и поливина

Шкембе - увиснало. Докато не беше малкото коте в нас нямаше как да направя съпоставка... ама като го видях какъв е тюфлек спрямо нея и се хванах за главата. И доктора каза че е тръгнал да затлъстява, да му давам по-ниско калорични храни и ми показа една на РК, само че РК не желае да яде и това си е.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.