Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:10 08.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Вижте остригана персийканови  
АвторLevi (Нерегистриран)
Публикувано01.04.08 16:39

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135570
Случайно попаднах на снимките.Много пъти съм се замисляла дали да острижа мойта котана,но май гледката не ми харесва.

Тема Re: Вижте остригана персийканови [re: Levi]  
Автор Mutzka (мърррморана)
Публикувано01.04.08 16:42

И на мен определено не ми допада гледката от естетическа гледна точка, грозно ми е, но от практическа е добра идея. Може пък и на котака да му е лекичко.

Тема Re: Вижте остригана персийканови [re: Levi]  
Автор angel_sin (завеяна ...)
Публикувано01.04.08 16:58

те и без друго са грозни, а остриган съвсем ... хаха
и за да не ми скочите - обичам ги всичките, много, умирам за тях. Просто някои са ми грозни без да изпитвам лоши чувства към тях или стопаните им.

Тема Милото, горкото...нови [re: Levi]  
Автор Живoтинka (Невестулка)
Публикувано01.04.08 21:00

Жал да ти стане като го гледаш остригано - цялото му достойнство сякаш отнето... и гледа чак тъжно. Дано да е временно подстригано.

Тема Re: Милото, горкото...нови [re: Живoтинka]  
Авторtony (Нерегистриран)
Публикувано02.04.08 19:10

Аз пък ще се радвам ако този мъченик от първия етаж го видя в този вид, как ли ще му олекне.
То козината му вече е толкова сплъстена, че няма начин да се оправи с ресане. Освен това забелязах място на което е окапала. Вета който питах(без да го е видял) каза че причините може да са две: гъби или от занемаряване и запарване. Няма да питам имали ли сте такъв случай, защото мисля че в клуба едва ли пишат хора които биха си зарязали така котката, и то персиец!

Тема Re: Милото, горкото...нови [re: tony]  
Автор prAsino (зелен)
Публикувано02.04.08 19:14

e, без дапиташ ще ти кажа че съм виждал такова нещо на единият котарак, който беше вкъщи по работа

имаше няколко такива петна, макар сравнително с добре поддържана козина. стопаните казаха че е поради смяната на козината (беше наистина такъв сезон)ы но според мен това не е нормално, както и да се скубе котарака и това си бяха гъбички.

Тема Re: Милото, горкото... [re: prAsino]  
Авторtony (Нерегистриран)
Публикувано02.04.08 19:21

точно това ме притеснява, мммм, докато не му намеря дом не мога "да го взема на разходка", а пък стопанина му вече не ми вдига телефона, и вратата не ми отваря.

пак ще мисля вариации на тема за да го заведа до вет.

Тема Re: Милото, горкото...нови [re: tony]  
Авторterra (Нерегистриран)
Публикувано03.04.08 01:57

едната ми котка е персийка и тъй като не даваше в ниакъв слу4ай да я решем, доста рядко го правихме и стана белята. Заплете се на места , полу4иха се и гъбички, а най лошото е че му беше много неудобно. Съжалявам че така стана , но вече вси4ко е наред и въпреки че не дава ,я сресваме поне веднъж на ден с много усилия. Вече никога няма да направим тази грешка
Така че не оставяйте животното да се мъчи, много ще му олекне като се постриже, заведете го на вет докат оне са станали и гъби4ки
дано да успееш!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184036&photo=18
тук е моя персийски красавец

Тема Re: Милото, горкото...нови [re: terra]  
Автор Лaзo (непознат)
Публикувано03.04.08 09:41

Подстригването на персийска котка не само е практично от гледна точка на стопаните (избягват се топките косми из къщата по време на линеенето) но е изключително добре за самото коте. Топлото време е най-големия кошмар за всяка персийка. и то е естествено. Как бихте се чувствали в летните жеги увити в кожено палто???

При котето от снимката е допусната малка грешка, в това че са му остригали опашката, но уви това е честа практика по ветеринарните кабинети в които подстригват животни. При подстригването опашката не се закача, все пак котето е свикнало с козината си и разчита на нея при всяко действие с опашка, без козина е много вероятно при някое по рязко движение да я удари и нарани без защитата на козината. А за котета които не са свикнали на ресане подстригването е единствения вариянт. Още повече че "грозната гледка" е само за около два месеца, след което котето отново си връща пухения вид.

Тема Re: Милото, горкото...нови [re: Лaзo]  
Авторintr (Нерегистриран)
Публикувано03.04.08 11:04

Някои знае ли дали е нормално като се разгони котката да си хапе опашката и да си отваря рана.Това се слу4и на котката на една моя приятелка и затова питам.И възможно ли е това което капе от раната да мирише ужасно......
ПП.Котката е мъжки персииец

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.