Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:34 22.11.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Намерена дребосъчканови  
Автор gamina (mind reader)
Публикувано21.03.08 23:07

Е сега, прибирайки се към нас попаднахме на тая дребна симпатяга. Женска е, идея си нямам на колко - според мен на 5-6 месеца, но може и да е по-голяма, просто да е по-дребна. В сравнение със свинята, всички изглеждат твърде ситни.
Беше леко мърлява, но иначе без бълхи и със съвсем скоро изрязани нокти, ама изрязани значи - дотолкова, че въобще не може да дере, в един момент помислих, че са и извадени.
Намерихме я малко след площад Ручей - това е покрай Белите Брези и бул. България. Определено е домашна, защото веднага реагира на отварянето на хладилника и се зареди да яде.
В момента се ближе след банята, която сама и спретнах - успях да я изкъпя с една ръка под душа. Дебелия се шашка и не знае точно как да реагира на натрапничката, тръгва към нея, тя повдига лапа, а нашия и съска. Няма бой все още.
Ако някой не си я потърси скоро ще и се търси нов дом ;)

п.с. снимките са преди прането ;)

Тема Re: Намерена дребосъчканови [re: gamina]  
Автор suzinka_tomcat (наглец)
Публикувано22.03.08 08:56

Ще ти кажа какво ще стане

. Ние така се сдобихме с Джери. Ще търсиш старите стопани и няма да ги намериш. Ще търсиш нови и всеки появил се нагъл натрапник, децата го наричаха коткограб, ще ти се струва недостатъчно котелюбив и достоен. Накрая ще и измислите име и ще си живее у вас пълноправно. Дебелия скоро ще свикне, ще почне да си играе с нея изобщо идилия

Тема Re: Намерена дребосъчканови [re: suzinka_tomcat]  
Публикувано22.03.08 10:01

Хм, мина ми през ума, но едва ли

- дебелия, половинката, съквартрирантката, всички ще са анти.

Публикувано22.03.08 13:38

Малко хелп искам за малкото добиченце.

Ушичките и са хм, мръснички. Удоволствието да и ги почистят в клиниката струва към 10-15 лева, които в момента няма как да дам за нейните уши. Има някакъв препарат на Beaphar но не го намерих в околията. Пък не е като да я сърбят ушите и да и пречи нещо - не изглежда да има паразити или нещо подобно.

С какво да я почистя - тампонче с кислородна вода?

Редактирано от gamina на 22.03.08 13:44.

Автор ofika (ентусиаст)
Публикувано22.03.08 14:24

около 10 лева струва цяло шише Епи отик, с него почиствам ушите на моите зверове, във всеки случай за 2 месеца ми стига.

Мисля, че кислородната вода е неподходяща. Или само с тампон (клечки за уши) или тампонът да навлажнен с олио (поне на хора не вреди, не знам как е при котките)

Тема Re: Намерена дребосъчканови [re: ofika]  
Публикувано22.03.08 14:31

Ми клечка за уши с олио - като се размекна ушната кал я почистих с риванол, понеже само това открих в шкафа. Тя обаче е толкова кротка, че през цялото време мъркаше само. Нищо против манипулациите. Пич отвсякъде.

Тема Re: Намерена дребосъчка [re: gamina]  
Автор suzinka_tomcat (наглец)
Публикувано22.03.08 14:41

Ушите се чистят с мазнинка. На моите им чистя ушите рядко и с капки за уши с мазнина. Купувам от най-евтините по 1.5-2 лв ще имаш за дълго. Навлажнявам клечката за уши и чистя. Така чистя на всички удома ушите и на децата. Не с вода или спирт. Ако и това ти е скъпо, всеки има тежки дни, вземам олиоце или зехтин течна растителна мазнинка, преварявам я на водна баня, изстива и я прибирам в шише в хладилника. Може и бебешко олио да изпросиш от комшии с бебе. Моите ми дават за котките всичките си остатъци от бебешки мазила. Не се срамувай да си поискаш, измисли нещо и ще ти дадат една капачка от бира. Ще ти стигне.
Ако има нещо черно напояваш повечко клечката и намазваш ушичката. След това задържаш неподвижно и след минута чистиш отново с клечка. Спокойно и уверено. Накрая милваш

Твоят те обича и ще помърка и помърмори и ще клекне, няма как, съквартирантката е проблем, но може да се опита, котака ще се помири най-лесно.

Тема Re: Намерена дребосъчканови [re: suzinka_tomcat]  
Публикувано22.03.08 14:54

Нямаше никакви мазила за уши в околията, бих дала и повече от десет лева, като знам че ще се ползва по-дълго, но нямаше

. А за еднократна процедура при вет-а не ми се даваха.
Олиото свърши работа, изчистихме се

Тема Re: Намерена дребосъчканови [re: ofika]  
Автор ПeпcoвaMaмa (странна)
Публикувано22.03.08 15:30

Това профилактично ли се прави, или при нужда?

Моят е 3 и половина годишен и ушите му винаги са били млечнорозови, като стерилни Даже сега , като прочетох, взех че го огледах, та мисля че отново накърних котешката му чест и мъжкото му достойнство, та пак е обиден с гръб, ама нищо за чистене няма в тия розовки ушенца

Тема Re: Намерена дребосъчканови [re: ПeпcoвaMaмa]  
Публикувано22.03.08 15:34

На тлъстия винаги са му били чистички ушите. И той на 3 и половина (и малко отгоре даже), никога не съм му ги чистила. Но на ситното просто бяха мръсни бая. Налепва се вътре една черна ушна кал, а ако се опитва и да си завре лапата в ухото за да се почеше - значи почти сигурно има паразити. Тя за щастие беше само мръсна.
Иначе предполагам е полезно и профилактично да се чистят, но аз не бих си го причинила доброволно и без брезентови ръкавици.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.