Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:50 17.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Красив котарак на 7 год. търси домнови  
Автор denii (писанка)
Публикувано17.03.08 21:01

Темата е тук -

Чакам повече подробности за котето, като характер е спокоен и ленив. Просто явно има трудности да приеме малкото дете на семейството.

Клипче на котета, търсещи домове

Редактирано от denii на 17.03.08 21:06.

Тема Re: Красив котарак на 7 год. търси домнови [re: denii]  
Автор ПeпcoвaMaмa (странна)
Публикувано17.03.08 21:33

Започнах да коментирам, но коментарите са съвсем излишни...
Котарака е много красив. Дано намери добър дом. На 7 години...

АвторДPaka (Нерегистриран)
Публикувано18.03.08 11:48

Хм,за съжаление котаракът няма да се промени,имам си една такава в къщи, която не е изпитвала такъв стрес-т.е. никога не е живяла с наистина малко дете,но не ги обича и това е. Като я взехме(2 годишна)малкият ми син беше в детската градина и тя редовно го дереше и хапеше,но все пак той беше на 6.Не престана,докато той не стана поне колкото мен висок. Когато обаче дойдат приятели с малки деца(особенно на около 2-5г) е трагично-напада без предупреждение. Иначе е спокойна и уравновесена,но това е непроменимо- тормози по-слабите от нея и това е.

Тема Re: Красив котарак на 7 год. търси дом [re: denii]  
АвторЖивoтинka (Нерегистриран)
Публикувано19.03.08 23:03

Възмутена съм как може да гледат животното 7 години... след това като възниква проблем да се оправят някак си в продължение на цели 2 години и половина и в крайна сметка да не могат да го изтърпят до Великден... Нямам думи.

Добре де - проблем. Хората се хвърлят да помагат, взимат отношение, пускат обяви и в крайна сметка котьо има шанс да замине в Германия и какво - не могат да го изтърпят до Великден?!?! Е не, не ...

Тема Re: Красив котарак на 7 год. търси домнови [re: Живoтинka]  
Автор denii (писанка)
Публикувано19.03.08 23:24

Ами така е. Но явно наистина не го обичат толкова. Защото има много хора с малки деца и животни. Нормално е животинките да реагират, някои добре, други зле. В същия форум една жена беше писала за кучето и бебето си. Кучето в началото не приемало детето. Е, в крайна сметка с повече търпение и детенцето и кучето развили търпимост едно към друго. А детето в крайна сметка пораства и проблемите изчезват. На мен ми е възмутителен фактът, че с лека ръка ще пуснеш домашния си котак в къща с двор на такава възраст, на която ще му е трудно да свикне тепърва навън, без да опиташ да намериш някакъв компромис. Дори мислиш за приспиване?! Както казваш - справял си се 2 години. Ако наистина обичаш и милееш за котето поне ще опиташ да му намериш дом, а не двор. Като цяло ситуацията е комплицирана винаги щом има бебе. Дано никога не ми се налага да се сблъскам с този проблем. Но дори и да се стигне до там едва ли бих избрала да го дам някъде временно, да сменя няколко пъти дом и хора на тази възраст...Представям си колко ще обърка котето и ще се пита "Ама защо"? Дано се справи милия. Че за Германия му предстои освен смяна на дом, но и кастрация и ваксини нови.....А едва ли тук някой би го поискал. Много му предстои да изживее. Дано има сили...

Клипче на котета, търсещи домове

Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано20.03.08 00:25

Тия с бебетата винаги са ми били хем странни, хем ненавистни малко. Какво като имат бебе? Но това е много показателно що за човек си и колко/дали обичаш животните, в частност своето собствено. Едни махат котки, други кучета, щото бебето, та бебето.
Ей на дъщеря ми има бебе. И често го води у дома. Да не би котките и кучето да го изядоха или да му направиха нещо? Разгледаха го любопитно, подушиха от метър и побягнаха панически

Нито на мен ми е минавало през ум да й кажа да не води бебето тука, нито пък нея нещо я спира. Дори напротив - с нетърпение само ме пита кога да си вземат и те животинка. Ще си вземат, но на тоя етап не са стабилни нито финансово, нито жилищно, така че ще почакат. Важното е желанието мисля.

А тоз прекрасен котарак дано има късмета да дочака да отиде на място където ще го искат и ще го обичат, защото двор ... хм.... не го виждам никак.

Тема Re: Красив котарак на 7 год. търси домнови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Автор angel_sin (завеяна ...)
Публикувано20.03.08 00:40

по такива теми избягвам да се изказвам крайно, защото все ме сритват с думите "като имаш дете ще разбереш" ... само че не мога да си представя как ще разкарам животните си дори и да имам проблем с детето - ще се опитам да го реша по друг начин. Може би сега ми е лесно да говоря така и се надявам да не ми се налага да вземам такива трудни решения, но съм убедена, че никога няма просто да "махна" котките .... Освен това около мен има доста примери за чудесно съжителство на бебета и с котки, и с кучета ... Така че май наистина всичко опира до хората и това на какво са готови за да задържат любимеца си. Днес пак с мъж ми си говорихме на тема бездомни кучета и той каза, че повечето хора просто не обичат животните (дори и да имат такива), поне не както ние разбираме обичтта. .... стана ми тъжно, наистина ли е така ?

Тема Re: Красив котарак на 7 год. търси домнови [re: angel_sin]  
Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано20.03.08 01:16

Ами за съжаление май наистина е така - голяма част от "стопаните" (съвсем съзнателно го слагам в кавички) имат животно я от снобария я от нещо друго. Много са малко тези дето от истинска любов. Често ни наричат луди, защото не могат да се поставят на наше място и да разберат защо така обичаме нещо което има 4 крака, а не 2.
Там където живее дъщеря ми има доста кучета във входа. Поне аз съм видяла с очите си 3-4, а може и да са повече. За котки нямам инфо но може и да има. В нашия вход обаче има само 4 апартамента с животни. В двата има котки но там е трагедия откъм разбирания "защо имам котка, как се гледа тя, здраве, кастрация, обезпаразитяване, хранене". Просто хората имат котки. В третия апартамент има едно нещастно кокерче, което не знае що е то полянка и тревичка. Не знам на колко точно години е, може би 4 или 5, но за това време никой никога не е виждал стопанката му да го извежда навън. Т.е. "стопанката". Четвъртия апартамент съм аз. С 4 котки и куче. И никой от тъпите ми съседи не може да разбере, че мога да обичам животните си като деца, че щом има място за семейството ми, то има място и за тях, че никога не са останали гладни, без медицински грижи и т.н. Дори гледат странно когато ги водя на вет.
Що се касае до дилемата деца-животни тя пред мен никога не е стояла. Децата ми отраснаха с кучето, котките се появиха сравнително късно, макар че още си бяха деца. И знам, че и те като мен обичат животните, милеят за тях, страдат за бездомните, наранените, сгазените, малтретираните.
Живот и здраве и внучето като порасне мисля че ще обича животните, защото от нас, от майка си и баща си, леля си, ще наследи любовта към тях. И не смятаме да го лишаваме от това да има удоволствието да израстне сред животни.

Всичко е въпрос на личен избор - както състраданието към животни, кастрацията по която също изказванията са крайни, решението бебе+ коте/куче и още много житейски ситуации.
Всички тук, които нямат деца - дано не ви се налага да правите труден избор. Аз своя съм направила. И макар също да избягвам да се изказвам често и крайно, малкото пъти в които го правя си отстоявам мнението, което може да е полезно някому.

Тема Re: Красив котарак на 7 год. търси домнови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Автор ДPaka ()
Публикувано20.03.08 13:36

Недей така.Верно е ,че някои се халосват,но ако имаш котка като моята да мрази малки същества бездънно,какво би направила при бебе,внуче и т.н.т.
Айде ако е приходящо дете,ще я държиш затворена винаги като идва(макар,че и това не е много добро решение),ами ако е собственото ти дете..и тя не желае да се примири,м...
Порблемът (абстрахирайки се от този случай)наистина е доста тежък-хем си обичаш животното,хем пък и детето си обичаш,хем каквото и решение да вземеш ще ти е тежко и тъжно...абе не е чак толкова лесно.

Тема Re: Красив котарак на 7 год. търси домнови [re: angel_sin]  
Автор ДPaka ()
Публикувано20.03.08 13:41

Абе то и аз гледам безкрайно много случаи на съвместно съществуващи котаци, но моята зверкиня НЕ и никога няма да заобича малкия

,не че ако се върна назад ще взема друго решение,но всяко правило си има изключения,така че не съдете другите прекалено строго.
А колкото до бездомните кучета,според мен е обич да не ги създаваш,а не после да ги кастрираш и незнамсиквоси.
И не е толкова до любов,колкото до безотговорност.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.