Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:08 22.10.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Странни храни които котките обичат?нови  
Автор Tapaлe Ж (ентусиаст)
Публикувано13.02.08 00:45

Какво по странно са си хапвали вашите котки?

Преди малко, докато бях в банята Точка почти е упостошила една паничка с орехи и стафиди - хапнала си е порядъчно и от двете. Орехи е яла и преди това, майка и съм я виждал как се качва на асмата и си яде грозде от чепките, така че не смятам че имам основания за притеснение, но ми стана интересно какво друго по-необичайно си хапват вашите котки.

Знам че на някой от клуба котките му обичаха краставици и пъпеши, моята обаче неги яде.

Тема Re: Странни храни които котките обичат?нови [re: Tapaлe Ж]  
Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано13.02.08 01:29

Али редовно ми краде от чипса.
Лъки обожава вафла "Морени" и царевица от консерва. Направо полудява като усети че ги ям. То не че са толкова странни тия храни. Явно моите са фенки на котешките такива, нищо друго не ги вълнува като краставици, маслини, пъпеши, чушки и т.н.

Помогнете им да намерят своя истински дом!

Тема Re: Странни храни които котките обичат?нови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Авторлъв тakъв (Нерегистриран)
Публикувано13.02.08 08:54

не, че нещо ама то и аз бих си краднала от тези неща, които ядеш:))

Добре, че не съм ти котка, както съм склонна да злоупототребявам с бързите захари, познай!Иначе давам рибата- консерва с тон на Моцарт, за половин пакетче чипс и консерва сладка царевица, чорт побери диетите

А моят котарак примира по маслини, от онези зелените с бадем или чушка вътре и просто луд фен на нара.Значи, аз му давам зрънцето нар, той го завърта в малката си розова уста и после се изплезва с костилката на връхта на езичето си.Даже го снимах това и мислех да го пращам някъде, но като цяло не съм от амбициозните стопанки и така го отложих за някога.
Още е много смешен, когато ближе пръстите ми след като съм изстисквала лимонов сок, просто трябва да видите тази физиономия смесица между "ау, че пикантно" и "е този път пукнах от кисело!.Бърче нослето си като истински лъв и трябва да видите физиономията му в този момент, смесица между "ау, това ми идва приятно пикантно" и "не мога повече, е този път ще умра от кисело"
А, да и да ви кажа за наровете, че е смеховато.Когато му дам зрънце и се запилея нейде из стаите, той не го пуска на пода, след като е осмукал костилката, а започва да ме търси.И като ме намери плези език подканящо да му махна досадната костилкаВеднъж имахме гости и аз почиствам нарове, а той стои и подмяуква до мен и ме питат, какво иска животинката?Казвам, нар и му давам.После поемам към масата и по едно време те се смеят "Гледай, гледай котето ти се плези!"
Плези се друг път, иска да му махна костилката от езика!

Такива ми ти работи, драги ми Смехурко!

Хубав ден, дами и г-да, време е за работа:)

Автор Mutzka (murrr-morana)
Публикувано13.02.08 09:26

Ние си хапваме с кеф чипс, пуканки, маслинки, за моркови се бием даже, а наскоро открих, че яде и карфиол от туршия

Автор i__n__a ()
Публикувано13.02.08 09:28

Предишната ми котка си падаше по плодове и зеленчуци. Умираше си за краставици, това и беше най-вкусното нещо на света. Освен тях ядеше и домати, диня и грозде. Като казвам ядеше имам предивид, че си ги хапваше с огромен апетит.
Сегашната маца, която е на 3 месеца все още не е показала интерес към плодове и зеленчуци, но за сметка на това хрупа чипс като за световно. :) Обича също и тестени изделия - хапва си хляб и баничка с удоволствие.
Имала съм котки като малка, които много обичаха обикновени вафли и зрънчо.

Автор CZ ()
Публикувано13.02.08 09:47

Май забелязвам, че котараците налитат на кисело и солено. Мърморанчо налита на маслини, но осбено много обича грах и царевица от консерва, варени моркови, луд е за доматено пюре, а яде и сурови гъби. В момента, в който ме чуе, че беля зеленчуци, идва, тупва се наблизо и дебне да открадне нещо. Ако не за ядене, за игра става

Тема Re: Странни храни които котките обичат?нови [re: CZ]  
Автор suzinka_tomcat (наглец)
Публикувано13.02.08 10:26

Маслини и яйца това иска Том, а Джери яде всичко дори теменужките на балкона. Не пипа трилистника и коледната звезда, всички други цветя са под ножа

.

Автор gamina (mind reader)
Публикувано13.02.08 10:27

Царевицата от консерва просто е номер 1! Варени моркови (или задушени) също. Маслини избягвам да му давам, защото първо трябва да убие маслината, да я размаже по цялата къща, после да я яде, а накрая да ми сервира костилките на възможно най-неподходящото място (в леглото съм намирала неведнъж). Но за царевичка и моркови примира. От лимоните, както повечето котки бяга като попарен.

Сиамецът ми някога пък налиташе на дини и пъпеши, но не му давахме, защото имаше разтройство от тях. А то седи и те гледа с тия сини очи и ти се моли, ти знаеш че не може да му дадеш... гадна работа

.

Стария селски котак (той почина на близо 18 години от старост вече) хрупаше с най-голям кеф пуканки. Случвало се е да се нахвърли върху горещата печка от лакомия за пуканки. Ядеше с настървение и печена тиква. А веднъж си беше гепил суха паста Балкан, замъкнал си я под леглото, разопаковал си я, изял си я и излезе целия омазан в паста с най-невинната физиономия "Нищо не съм направил беее, какво ме гледате лошо".

Тема Re: Странни храни които котките обичат?нови [re: suzinka_tomcat]  
Автор Mutzka (murrr-morana)
Публикувано13.02.08 11:12

Моят котак си хапва порядъчно от цветовете на по народному Циганче, това е супер деликатес просто

Тема Re: Странни храни които котките обичат?нови [re: gamina]  
Автор Gatofilla (член)
Публикувано13.02.08 12:24

Белчо ми проявява големи странности при храненето, но понеже за разлика от другите ми котки не знам как му е протекла годинката, след която го взех - т.е. знам де, но не искам да си представям, при Елисавета, си обяснявам някои от странностите му. Първо, съм забелязвала, че налита на хляб, но не много, ако е мекичък и вкусен - просто се нахвърля на паднали парчета. Второ - усеща кога беля варени картофи и за тях също ми мяука. Няколко пъти го забелязвам как си иска и как лакомо лочи обикновена зеленчукова супа, от тия, бедняшките, с малко домат, морков и картоф. Сиренето, което другите не поглеждат, за него е лакомство голямо.
Е, това е защото той е моят Оливър Туист, моят Дейвид Копърфилд, в щастливия финал на книгата. Та понякога си мисля, какво ли е ял милия, че да консумира с такъв кеф тези работи.
На червен хайвер не съм го забелязала обаче да се нахвърля, може би и защото не съм му и предлагала, както и на себе си впрочем ....
Но си е дежурен облизвач на паници. След като всички се наядат, той ходи и прави ревизия на чиниите - до шушка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.