|
Тема
|
бронхопневмония на сиамка
|
|
Автор |
verona (непознат) |
Публикувано | 19.09.07 21:47 |
|
Моля ви за съвет. Моята котка вече е на 15 г. От няколко дни чувах хрипове и вчера вета потвърди съмненията ми- двустранна пневмония. Сега е на антибиотик. спазмолитици, нофилин и пр. Няма повишена температура, но има хрипове, които на моменти са като от оркестър. Киха и кашля- за пръв път виждам и чувам подобно нещо. Всички я обгрижваме на смени, много ми е жал за нея. МОля кажете ми- как да облегча състоянието й, та тя е като моето второ дете, синът ми, който е вече на 22г, отрасна с нея. Не мога да понеса мисълта, че мога да я загубя. Моля, помогнете ми със съвет!
| |
Тема
|
Re: бронхопневмония на сиамка
[re: verona]
|
|
Автор |
julkata_ (bla bla) |
Публикувано | 20.09.07 13:39 |
|
Стискам палци мацинката да се оправи!
| |
|
Стискам палци и се моля котката ви да оздравее!!!
Сега как е? Има ли резултат от лечението?
А как се е разболяла? Какво каза вет?
Ваксинирате ли я?
Моля се милата душичка да се оправи!!!!!!!!
Съдбата наистина обича смелите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
verona (непознат) |
Публикувано | 25.09.07 14:59 |
|
За съжаление няма много голяма промяна, лечението върви бавно и трудно. Няма апетит, храним я със спринцовка напълнена с пилешки бульон, водим я на всеки 2 дни на лекар за инжекции, прогнозата е обаче лоша. Надеждата умира последна и ние цялото семейство ще я обгрижваме докрай. Надявам се да преодолее болестта. Тя е моето старо момиченце и ние всички я обожаваме. Стискайте палци нашата любов да победи болестта!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cr33py () |
Публикувано | 25.09.07 15:45 |
|
Един съвет тук. Наблегнете на храненето - повече течности и повече храна, нищо че не иска. Пасирано пилешко месо + бульон, пасирана суха храна + вода - сухата храна нека да е по-добро качество, малко кисело мляко с вода. Такива неща, нямате си на идея как храненето прави чудеса с болни животинки. Да не е тежка храна - по добре не давайте жълтък или черен дроб или такива неща, наблегнете на по стандартните. Просто на по често - нещо като на през 4 часа.
Това е изпитано и с отписани котки и с куче на което не даваха много шансове да се възстанови.
Лекарствата - особенно ако са антибиотици допълнително изтощават организма. Може да добавяйте и по едно хапче бирена мая пасирана - говорете с вашия ветеринар за това. Може би цяло хапче е много, не прекалявайте с витамините.
Стискаме ви палци. И хич не я отписвайте, защото това и намалява шансовете на половина.
Говоря от собствен опит, ние така бяхме отписали моята сиамка. Психически се бях отказала прекалено рано. А те имат нужда от нас така че - хранене, гушкане и слънце.
Редактирано от cr33py на 25.09.07 15:48.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Cмaйлинr Лeйди (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.07 17:59 |
|
Verona, наистина вярвайте, че ще се оправи!
Това с пасираната храна е много добра идея! И щом я водите на инжекции, има надежда! Дали не могат да й влеят и система против обезводняване и засилване?
Ох, очите ми се насълзиха! МНОГО ЩЕ СЕ МОЛЯ ЗА ВАС!!!
Надявам се, че този доктор, който търсите ще помогне също!
Не знам няма ли някакви хомеопатични лекарства, които да помогнат? Преди десетина дни срещнах една жена, която хранеше улични котки в квартала, където работя. Та една от котките имаше сериозна хрема (която после разбрах била хронична). Тя ми разказа, че по съвет на продавачката в "Лечител" му давала по 5 капки "Саменто", разтворени във вода. И това много й помогнало.
Също му почистваше носа и очите с някакви капки Алое Вера.
Ако искаш можеш да се консултираш с ветеринарния доктор и с продавачите в някой магазин в Лечител, сигурно има и в Пловдив! Кой знае - може пък да помогне! Саменто са капки, които са много силен имуностимулатор и се препоръчва при профилактика и при лечение. (На мен обаче 5 капки ми се струват много). Но наистина консултирайте се, да не стане някой гаф!
Милата, милата душичка! Господ да я пази и да й помогне да оздравее!!!
| |
|
|
|
|