|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Котешки хотел
|
|
Автор |
gamina (mind reader) |
Публикувано | 02.09.07 17:01 |
|
Пффф, утре ще се обезхлебаряваме вкъщи, което означава че Бубата трябва да се изпари за 24 часа от апартамента. Звънях на кой ли не, и се оказа че всички, които досега са го приютявали като се налижи или са се сдобили с котки (идеята прасето на едно място, без надзор, с друго животно никак не е добра, дори и за 24 часа), или са си завъдили разни саксийни растения, а моя само това му дай - да рови като побъркан в саксийте, или пък менкат квартири. С други думи пред перспективата да го помъкна утре след работа в посока Враца и после да ходя да си го прибирам незнам кога предпочитам да го оставя в някой животински хотел... Само че нещо не намирам място където приютяват и котки, освен Bluecross, a Панчарево ми идва на майната си. Ако се наложи и до там ще го завлека де... Идеи please?
Life can be for living
Just try and never give in
| |
Тема
|
Re: Котешки хотел
[re: gamina]
|
|
Автор | Pandacat (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.07 18:30 |
|
Хотел за котки, постоянен ветеринарен контрол. , e-mail: zooplanet@gmail.com, тел.:02 8220326, град София
| |
|
В Пловдив има ли такова нещо, някой знае ли?
Happiness is being owned by the Cat
| |
Тема
|
|
|
Автор | Tapaлeж (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.07 23:07 |
|
А с какво обезхлебарявате?
Аз го правя с фипронил съдържащия регнет и повече от 30 минити не съм ги държал затворени - затворени в клетка имам предвид, а не направо извън къщата. Все пак концентрацията на препарата е точно толкова (реално дори по-малка) от тази на фронтлайна им. Разликата е че фронтлайна е разтворен в изопропилов алкохол а това във вода.
| |
Тема
|
[re: Tapaлeж]
|
|
Автор |
gamina (mind reader) |
Публикувано | 02.09.07 23:18 |
|
Ми понеже положението излезе извън контрол идва фирма да ни обезхлебарява. Не знам доколко ще има ефект като съседите си питат ушите да се отърват от гадините, но около половин година би трябвало да ни заобикалят мизерниците. Обаче 24 часа трябвало да няма кот... и така...
pandacat - мерси... pfff... горкото ми животно, ама като не ще да гони той хлебарките - сега ше седи един ден затворен някъде си...
Life can be for living
| |
|
Само ще ви вземат парите и ще пръскат с опасни за вас и за котака глупости. Хлебарките пак ще са си там. От опит го знам това - такива фирми наемаха много в студентски град - всяко лято обикаляха.
| |
Тема
|
[re: cr33py]
|
|
Автор |
gamina (mind reader) |
Публикувано | 03.09.07 09:14 |
|
А тея в студентски ги знам, макар че като за Студентски град ние почти нямахме хлебарки... един приятел освен това работеше за такава фирма и пръскаше по стаите - сам ми е казвал как правят разтвора... почти само вода. Само че там не ти идват на място и ти да им платиш ами СОС им дали някакви пари и казали "пръскайте". Сега ще видим де, но положението наистина стана нетърпимо.
Life can be for living
| |
Тема
|
против хлебарките
|
|
Автор | Tapaлeж (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.07 12:28 |
|
Ако няма ефект от пръскането опитай с Регент 800, продава се във селскостопанските аптеки. Съдържа 80% фипронил, много е ефективен, само че в милата ни България не е позволен за приложение в домашни условия. Но назапад имат препарат Голиат и разни други - готов разтвор за домашно приложение - концентрация 0.05%, т.е. 1 пакетче от 1 грам фипронил в 2 литра вода - точно колкото е концентрацията на фипронил във фронтлайна за котката. Пръскаш навсякъде и под всичко, гледаш да не дишаш пръските, въпреки че не е много опасно - токсичната доза е висока за бозайници към 80-100мг/кг, въпреки това имай предвид че е много силно отровен за пчели и някои видове птици - в микрограми на животно. Ще ви пази около 2 седмици, ако не си миете пода и стените.
Другия вариант , но ще ти излезе мнго скъпо е да купиш фронтлайн спрей и да си обезхлебариш къщата с него (и е само теоретичен, не вярвам някой да е пробвал).
| |
Тема
|
Re: против хлебарките
[re: Tapaлeж]
|
|
Автор |
gamina (mind reader) |
Публикувано | 03.09.07 12:57 |
|
на село с едно селскостопанско такова нашите измориха всички бълхи, но не се виждам с пръскачката за лозе из нас .
Life can be for living
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gamina (mind reader) |
Публикувано | 03.09.07 13:06 |
|
а някой да е чувал нещо за това място:
Не ми дреме че ще е в няква клетка, все пак за 24 часа иде реч...
Life can be for living
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|