Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:28 14.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема просто въпроснови  
Автор staniOmir (непознат )
Публикувано11.07.07 10:18

привет на всички
знам, че все някой тук ще знае и ще може да ми обясни, за което благодаря предварително...
имам зрял котарак, който наскоро се принудих да кастрирам, защото ми писна да бърша препикано, а и с женските които сме му намирали, поколение так или иначе не направи... минаха две седмици от кастрацията и днес пак започна да маркира... възмовно ли е, кастриран пак да маркира, как ваобще се спира това?!?

Тема Re: просто въпроснови [re: staniOmir]  
Авторkoтka (Нерегистриран)
Публикувано11.07.07 12:00

Сигурно ли е че е кастриран, а не само стерилизиран?

Автор LaGata (малко позната)
Публикувано11.07.07 12:50

Доколкото знам маркира ли преди да е кастриран ще продължава и след като е кастриран, затова било добре от тази гледна точка котараците да се кастрират преди да започнат да препикават. Вероятно трябва да го отучите чрез разните му там спрейове и препарати, с които да напръскате из стаите. Поне предполагам , че може да помогне

Автор ofika (член)
Публикувано11.07.07 13:05

Напълно е възможно. Ако някой е твърдял обратното ви е подвел. При кастрация в повечето случаи котаракът спира да маркира, но никога няма сигурност, че вашият случай е такъв.

В старите теми имаше инфо как да се борим с маркиращите котараци.

Авторнk (Нерегистриран)
Публикувано11.07.07 16:29

Станимире, изчакай, най-вероятно ще спре, но това не може да стане веднагически. До 6 месеца обикновено повечето престават, само много малък процент продължават да маркират и след това, така че... не го отписвай още от сега и не се отчайвай.

П.С. Ако си беше взел чистокръвен котарак като си го взимал, нямаше да имаш проблеми с маркирането

Тема 10X [re: staniOmir]  
Публикувано11.07.07 17:06

мерси за отговорите
котарака е класическа персийка, уточнявам
иии уж за кастриране го заведох, колкото до тези спрейове не ги знам, но се надявам да спре след време наистина...

Авторike (Нерегистриран)
Публикувано11.07.07 17:14

Няма какво да се плашиш.
То някой женски котки маркират та един бивш котарак да не може.

Просто като не можеш да си позволиш котка е трябвало да си земеш статуя на котка.

Тема ееееееенови [re: ike]  
Публикувано11.07.07 17:22

това си беше заяждане!
мога да си я позволя, хубава е и си живее царски!!!, само дето не искам да се разваля пейзажа с това маркиране
иии ако някой тук ми каже, че се кефи когато котарака му пикае из къщи - да се гръмне

Тема Re: ееееееенови [re: staniOmir]  
Авторemetic (Нерегистриран)
Публикувано11.07.07 17:43

Никой не се кефи котарака или женската котка да му опикаят къщата. Около 30% от котките и котараците маркират. Включае и кастрираните. Всеки 3 месеца има някой с кастриран котарак или котка. Помните ли белия персиец на Клементина? И всички останали. Всеки път едно и също.
А като чуя някой с този тон да каже мога да си я позволя, хубава е и си живее царски!!!

1. Мога да си позволя котката. Ех ... аз мога да си позволя по скъпа от твойта - а може и да не мога, ама ще си ги мерим ли? Котките или п******?

2. Хубава е ... грозна котка виждал ли си?

3. Живее си царски ...не се сещам за скопени царе

И вече ти е омръзнала като гледам постовете в този клуб. Тази история я гледахме.

Тема Re: ееееееенови [re: emetic]  
Авторike (Нерегистриран)
Публикувано11.07.07 18:00

Което ми напомня друга история, която се повтаря до безкрай.
-Имам си котараче сега какво.
-Как какво кастрирай.
-Добре кастрирах го(не разбрах защо) сега какво.
-Сега трябва да се грижиш добре за него - купувай му от най скъпата суха храна.
-Добре храня го с най скъпата суха храна ама нали е кастриран не се движи
а и нали го храня с суха храна наистина богата на минерали 10-20 процента е само минерали взеха че му се запушиха бъбреците сега какво? много се мъчи!
-Така му е било писано.Ми ходи да го изстискат.
-Изтискаха го но вече стискат само кръв. Помощ.
-Ами кажи да го изрежат да стане отвсякаде плосък.
-Плосък е вече ама пак има проблеми запушва се. Помощ.
-Нека му направят операция да му изрежат пикочопровода то на котараците така става няма да се плашиш.
-Няма вече пикочопровод. Обаче проблемите породължават. Помощ.
-Ами има целебна храна за бъбреци.
-Зъбите му се развалиха.
-Ами то има и лечебна за зъби.
-Черния дроб отказа.
-Споко има и за черен дроб пари стига да имаш.
-Имам до сега от операции съм похарчил 2000 лева добре че банките лесно отпускат потребителски кредити.
-Как е котарака.
-Ами приспах го да не се мъчи. Сега си имам чисто ново котаче. И сега кво?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.