Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:24 15.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Козинопад!нови  
Автор Mutzka ()
Публикувано03.07.07 09:42

Знам, че много пъти се е разисквала тази тема за падането на козинката, но пак я повдигам, защото моят Бебо се скубе като за световно

Само леко да го докоснеш и започват да хвърчат космарлаци. Ама космарлаци да видите, ужас. Давам му витаминки, хубава и качествена суха храна и му приготвям в къщи и пак същото. Едва ли е от линеенето, май мина този период. Ако го изкъпя, дали ще има подобрение?
Казаха ми, че си сменял бебешката козинка още, ама ме съмнява да има нещо вярно в това. Какво да го правя? Иначе му е хубавка козинката, лъскава, ама пада много

Тема Re: Козинопад!нови [re: Mutzka]  
Автор ()+ (Усмихни се!)
Публикувано03.07.07 10:23

Не знам колко е голям бебо, ама съм забелязала, че до 6-7 месеца, няма никакви косопади при бебетата.
Иначе прекрасно те разбирам, всеки ден се разправям с това, особено тези, които все още не мога да ги изкъпя (те са мами), но за теб едва ли е проблем, така че - къпи го и ще се родите. Ще забравиш какво са космите.
Иначе за смяната на космите най-добър е биотинът! Това е вит. от Б групата - има различни витамини базирани на него, ако е само него, можеш да даваш в неограничени количества - опасност няма, но ефект - да

Whenever someone says "I'm Sorry!" say, "No, your not, your just going to do it again."

Тема Re: Козинопад!нови [re: ()+]  
Автор Mutzka ()
Публикувано03.07.07 10:28

Бебо вече е на 10 месеца и този проблем с козинката се появи през пролетта. Нормално да си сменя козинката, ама чак пък толкова да продължи

Иначе си му давам бирна мая и се сресваме редовно и пак. Ама май наистина ще го изкъпя, само не знам как ще се сборим

Автор ()+ (Усмихни се!)
Публикувано03.07.07 10:38

Омазнената козина се скуби и пада безбожно, дори здравите косми при това.
Подрежи му внимателно ноктенцата, и си го гушкай и галяй, докато го къпиш, говори му нежно и ще го преживее някак, след първото къпане може да е в шок, но след 2-рото-3-тото ще посвикне и накрая може даже да ти мърка!

Най-безболезнения начин, съм установила е, като си го прегърнеш в скута си, и го поливаш с подвижен душ, или някой друг прави това.
Не го потапяй в леген или вана от началото, както и не го поставяй под висока или силна струя.
Ще се оправите, споко

Whenever someone says "I'm Sorry!" say, "No, your not, your just going to do it again."

Тема Re: Козинопад!нови [re: ()+]  
Автор Mutzka ()
Публикувано03.07.07 11:11

Ще се пробвам

Четох някаде из темите в клуба, че първото къпане трябва да е с веро. Задължително ли е или може и с шампоан? И какъв шампоан?!

Тема Къпане?нови [re: ()+]  
АвторTapaлeж (Нерегистриран)
Публикувано03.07.07 11:20

А да попитам каква е технологията на къпане? На каква възраст, през колко време?

Каква температура да е горе долу водата? Течаща или в легенче? Ползва ли се някакво шампоанче, търкат ли се с гъбичка и такива неща? След къпане сушат ли се със сешоар или само с кърпа, трябва ли да седят на слънце след това? Слага ли им се наново препарат против бълхи?

Моята ветеринарка каза че не се къпят котките.

Тема Re: Къпане?нови [re: Tapaлeж]  
Автор Mutzka ()
Публикувано03.07.07 11:51

Ето малко полезна информация

Автор HaдяИ ()
Публикувано03.07.07 12:01

Ох, на моите и на двамата доста им пада козината. И аз като теб си мисля, че сезона на смяна мина и вече не би трябвало да е така

Тема Re: Козинопад!нови [re: HaдяИ]  
Авторvamri (Нерегистриран)
Публикувано03.07.07 13:10

i ma mojte 2 genski im pada dosta na mygkiq ne ednata e na 4 g a drugata na 7 mes dawam im birena maq no mai i tq ne pomaga

Тема Re: Козинопад!нови [re: vamri]  
Авторemetic (Нерегистриран)
Публикувано03.07.07 13:16

На абсолютно всички котки и кучета или поне тези които не живеят на климатик им пада козината в момента. Нормално е, защото лятото е прекалено горещо. Най-фрапиращо е при дългокосместите, но на всички се случва. По едно проскубване с четка или на ръка на ден е достатъчно да не се нагълтат те или вие с косми и да не ви се напълни къщата.
Свиквайте, очаква се глобално затопляне.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.