Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:22 13.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема обърнати клепачи  
Автор garconne (duplicata)
Публикувано19.06.07 10:49

здравейте,
оказа се, че котката ми (10 год) има този "недостиг" (така се изрази ветеринарният лекар).
Първо я заведох на един лекар, защото много често примижаваше и предпочита да си държи очите затворени и той я лекува с капки, за да се изчистят едни помътнявания по роговицата. Според него нямало нужда да се прави нищо повече.
Заведох я на друг лекар, който каза, че за да се коригира състоянието трябва да се направи операция и клепачите да се изтеглят, защото капките с нищо не подобряват състоянието.
Явно нещо трябва да се направи, защото котката продължава да си държи очите предимно затворени, но първият лекар каза, че след като цял живот е била с обърнати клепачи те явно не й пречат, но мен тази препоръка не ме удовлетворява, защото си мисля, че котката изпитва дискомфорт.
Операцията обаче (каквато препоръчва вторият лекар) ми се вижда много крайна мярка и ме е страх.
Моля ви, споделете нещо по въпроса.
Благодаря предварително на сериозно отзовалите се.

Тема Re: обърнати клепачинови [re: garconne]  
АвторRMG (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 15:21

Много добър ветеринар - специалост-офталмолог (евентуално за консултация):
д-р Николай Борисов
GSM: 0885 64 62 02

Тема Re: обърнати клепачинови [re: RMG]  
Авторgarconne (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 16:21

Благодаря ти много :-)

Авторnc (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 16:24

Здравей,

Би ли споделила, моля те, как точно изглеждат обърнатите клепачи, ако е възможно и да покажеш на снимка, понеже имам опасения за единия ми котарак, че страда от същото.

Бистра

Авторnc (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 16:35

Eто така му изглеждат очетата от близо, кожата на клепача стои зачервена (дали от това, дали от честото миене), а оченцата отваря единствено вечерта, през деня предимно са притворени.

Тема Re: обърнати клепачинови [re: nc]  
Публикувано19.06.07 16:48

Не съм специалист, но ми се струва, че твоята котка има конюнктивит, понеже и моята имаше същото. Долният клепач е постоянно мокър, козинката опадва и клепачът оголява. Освен това котего постоянно си държи окото затворено или силно присвито и постоянно го търка с лапичка.
При обърнатите клепачи ръбът на клепача изобщо не се вижда и очите стоят вдлъбнати навътре в лицето и не окръглени, ами издължени (като на азиатец). Намерих снимка, но за съжаление не знам как да я изпратя тук. Ако ми дадеш указания - веднага ще видиш за какво става въпрос.

Авторnc (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 17:04

Благодаря за информацията.
Можеш да ми изпратиш на netcat@gmx.at

Конюнктивит няма, но не един ден да не му се измият очетата и прави страхотна инфекция в пространството между нослето и окото (т. нар. стоп - вдлъбнатината).

Иначе никога не си ги е търкал, нито пък да изглежда да го боли или дразни, просто ги държи притворени. Но независимо дали има или не обърнат клепач, ще съм ти много благодарна за информацията.

Поздрави

Тема Re: обърнати клепачинови [re: nc]  
Публикувано19.06.07 17:05

ето сега ще изпратя снимката по мейла

Авторnc (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 17:09

Много ти благодаря!

Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано19.06.07 19:24

Ако наистина диагнозата е обърнат клепач, или т.нар ентропиум няма нищо страшно и сложно в такава операция, ако е извършена от специалист. Определено е облекчение за животното, тъй като от обръщането на клепача/ите се дразни роговицата на окото, възпалява се и довежда до други проблеми.

Ето току-що оперирано око с обърнат клепач

Ето три месеца след операцията

Операцията се състои в това, че се изрязва ръба на клепача и той се изтегля леко в страни. Правят се няколко мънички шева по ръба на клепача. След 10 дни се свалят конците и котката е като чисто нова

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.