Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:14 17.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема отрова за хлебарки, как да предпазя писанканови  
Авторkriska (Нерегистриран)
Публикувано13.06.07 20:30

Здравейте, в нашия вход, изобщо в целия квартал е пълно с хлебарки. Влизат вкъщи, ужасно е, какава отрова да използвам, така че да не навредя на писата, трябва да сложа отрова, за да се отърва от тях, но мацата се вре навсякъде. Сега съм сложила само на такива места, на които няма как да отиде, но положението е много зле. Дайте съвет, вие как се борите с тази чума

Тема Re: отрова за хлебарки, как да предпазя писанканови [re: kriska]  
Автор prAsino (наивен)
Публикувано13.06.07 20:54

продават се много видове отрови са хлебарки. просто избери такава, на чиято опаковка е написано че е безопасна за домашни любимци. има много такива.

"Кой лае кучето?"

Автор Zhimi (чушкопек)
Публикувано13.06.07 21:07

Ние използвахме Raid. Напръскват се местата, откъдето минават и откъдето могат да се появят - тоалетна и баня - канали, входни врати и т.н.. Котката ни не пострада. На опаковката пише, че е безвреден за топлокръвни, но ние все пак проявихме известна предпазливост - пръскахме вечер преди лягане, след това котката оставаше затворена при нас в спалнята. Самият препарат е наистина много ефикасен.

Тема Re: отрова за хлебарки, как да предпазя писанканови [re: prAsino]  
Авторnws (Нерегистриран)
Публикувано13.06.07 21:48

Ползвам GLOBOL - немска паста(има и на спрей). Слагам по-малко на различни места, най-вече зад шкафовете, под первази - много ефикасен, от както го ползвам, практически хлебарки никъде, а живея на 1 -етаж.

АвторГC (Нерегистриран)
Публикувано13.06.07 21:51

Аз се отървах от хлебарките с едно много просто нещо. Не вярвах че ще се получи, но резултата е потресаващ. Става въпрос за едни лентички, продават се в пликче или кутийка. Обикновено са 20 броя и струват 1,50. Понякога съм ги намирала розови, друг път жълти, но цветът няма никакво значение. Реших че щом са толкова евтини резултат няма да има, но каква беше изненадата ми, когато хлебарките наистина изчезнаха. Вече повече от 2 години нямам хлебарки при все че всички съседи имат. Просто те не вземат мерки, а аз се спасих от тази напаст.
Лентичките съм поставила във всеки кухненски шкаф по 2 - в двата края, леко прикрити от тенджери, чинии, кутии или каквото е там съдържанието на шкафа. В хола също. В спалнята също - в гардероба. Веднъж годишно ги подменям с нови и "сбогом хлебарки"

Естествено - не пускам котките в шкафовете.

Тема Re: отрова за хлебарки, как да предпазя писанканови [re: Zhimi]  
Авторнk (Нерегистриран)
Публикувано13.06.07 21:56

Преди време една моя позната, котето й се заразило с бълхи и тя да вземе да го "обезпаразити" с Райд. Котето едва не умря. Слава богу, че беше едро и здраво силно котенце и премина трапа, но ако беше някое слабичко и по-хилаво (особено пък, че в случая ставаше въпрос за породисто коте)... не ми се мисли. Две седмици се бориха за живота му, но сега е огромен и прекрасен котарак. Много си го обичат и гледат, но просто от незнание и неопитност, за малко не го умориха.
Та, по темата - с каквото и да се пръска - трябва да се махнат всякакви животни оттам. Незнам циперметрина дали действа за хлебарки (най-вероятно да). Според мен по-добре да се напръска с него (макар че и той е токсичен специално за котки, въпреки че нерядко се среща именно в обезпаразитяващи за котки), след което да се измие и чак тогава да се пускат животни и хора там.
А най-лошото е, когато свърталището на хлебарките е някъде наоколо, но докъдето нямаш достъп. В такъв случай обезпаразитяваш и обезпаразитяваш, но те продължават да идват и идват, отново и отново.
В такъв случай е най-добре да се използват електронните устройства за отблъскване. Поне са абсолютно безопастни и за хора, и за животни.

Тема Re: отрова за хлебарки, как да предпазя писанканови [re: нk]  
АвторZhimi (Нерегистриран)
Публикувано13.06.07 22:46

Можеш също така да посъветваш твоята позната да не използва шампоани против пърхут за вътрешно обезпаразитяване, да не пие лекарства, на които пише "само за външно приложение" и да не се къпе с "каналин".

Което все пак не ги прави по-малко ефективни за целта, за която са предназначени...

Автор l4ko (паднал от звезд)
Публикувано14.06.07 02:11

Намери си препарат на основата на fipronil. Има на basf такива специално за хлебарки но трудно се намират. По принцип тази съставка не е много опасна за бозайницте, защото спира специфична реакция в инсектите, каквато бозайниците нямат, и е активна съставка на фронтлайна (и за котките и за кучетата).

Друг начин да се снабдиш с това вещество е препарата "регент 800" от ветеринарната аптека, около 6 лева за 1 грам, който е абсолютно забранено да се ползва в рамките на града, защото е прах и е много концентриран, но ти си пръскаш картофите против колорадски бръмбрар. Ще трябва да си направиш математиката за разреждането, но да не превишиш концентрацията в фронтлайна, въпреки че там е оставена поне двойна резерва. Друг вариант е да намериш гнезодото на хлебарките и да направиш паста от регента и сухо картофено пюре, едно малко топче колкото памучето на клечка за почистване на уши е достатъчно, но пак е добре котето ти да не стига до там, както и да не яде умрелите хлебарки.

Все пак имай предвид че в твоя случай е по-добре да търсиш шрепрат който ги отблъсква, а не такъв който ги унищожава, защото като умрат другите ще се настанят на празната територия.

Редактирано от l4ko на 14.06.07 02:13.

Тема Re: отрова за хлебарки, как да предпазя писанканови [re: Zhimi]  
Авторнk (Нерегистриран)
Публикувано14.06.07 04:51

Е, Жимка, на теб може да ти е смешно, но хора, които никога не са имали никакво домашно животно, не са наясно дори и с най-елементарните неща. Това обаче не означава, че го правят от безхаберие. Напротив. Всички бяха съсипани, докато се излекува малкия. Но това беше преди 2 години, вече и те са наясно по котешките въпроси

Между другото, извън темата да попитам (всъщност не толкова извън;)) - а за зелените мухи, някой знае ли какво представляват? Имам някакъв спомен, че и те разнасят ужасно много болести и зарази, а тъкмо открих 3 А няма тоалетни, храни и такива неща наоколо и ми е интересно откъде ли може да са дошли

Тема Re: отрова за хлебарки, как да предпазя писанканови [re: l4ko]  
Автор prAsino (наивен)
Публикувано14.06.07 08:09

понеже съм ползвал регент 800 мога да кажа че едно пакетче струва 1,80 (информация от миналия месец) и може спокойно да го ползвате по следния начин. разтваря се пакетчето в 2 литра вода и се пръска НАВСЯКЪДЕ (ръбове, зад мебели и тн) в цялото жилище, а остатъка разпределяте в каналите. следващите дни взимате метла и голяма лопана и метете

пазете котката някъде само докато изсъхне препарата. това е.

"Кой лае кучето?"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.