Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:01 17.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема котенца в нужданови  
Автор denii (писанка)
Публикувано23.05.07 21:26

ясно е кой сезон сме и какви теми ще преобладават в клуба.

пускам тази тема след разговор със стопанката на Феликс (котето, което намерих на същата възраст като тези котета зад един ел. стълб).

става въпрос за няколко малки котета с болна майка. според думите на вини опашката й е в много тежко състояние. котета вече са на възраст за задомяване. та ако някой иска може да прибере едно или две или всичките, да ги подготви за осиновяване и да пуска обяви. за воденето на вет на майката ще помогнем. за съжаление къщата ни приют е препълнена. малките котета се вземат лесно и грижите за тях са по-малки. пускам снимки.

още нещо - ако пък случайно изникнат много временни стопани за котетата и последните вземат, че свършат, на мястото където търсим Гарфийлд има 3 едномесечни, адски хилави и адски красиви - черно и бяло, оранжево и трицветно.

ето това е Феликс, който вини осинови като малко коте. да помогнем и на тези нещастничета да открият любовта и грижата, които той намери.

ето и котетата и майка им

Вини ще даде повече инфо, предполагам. Тя ще има достъп до мястото още известно време. После няма как да се влезе там.

Loosing faith makes a crime -

Тема Re: котенца в нужданови [re: denii]  
Авторvili (Нерегистриран)
Публикувано23.05.07 22:53

Здравейте,

Относно котетата. Живеят в двор на къща в центъра на София, под една ламарина. Съжителстват с най-малко десет други котки. Собственикът на къщата (съответно двора) е тежко болен, негов приятел идва от време на време да му пазарува, и хвърля по парченце хляб на котките или им дава мляко. Аз от няколко дни им нося кренвирши и консерви.
Котенцата се родиха преди по малко от два месеца, най малко две умряха. Майката е в много лошо състояние ... опашката и беше откъсната преди около два месеца, от раната стърчи кост покрита с малко месо, изключително мършава и слаба.

Молбата ми е ако някой има възможност нека прибере котетата или поне едно от тях. За майката трябва консултация с вет и най вероятно операция, може да се кастрира и да се върне отново на двора, защото едва ли някой ще я прибере. Но котетата са малки и много красиви, и биха радвали някого, стига да им се даде шанс.

Котетата са ... едно рижаво със сини очички, едно тъмно сиво с тигрова окраска, също със сини очички, и едно чисто черно.

До двора ще имам достъп до края на месеца, евентуално началото на другия. След това няма начин да се влезе.

Благодаря Ви за отделеното внимание и моля ако някой иска да помогне нека пише на дени или на мен (vinny@abv.bg)

Публикувано23.05.07 23:15

Ето и голяма част от котките, които живеят на двора. Повечето от тях, особено малките вече ги няма. Искрено се надявам да са живи.

Тема Re: котенца в нужданови [re: vili]  
Автор bushkata (член)
Публикувано23.05.07 23:18

Мисля, че първото е да хванете когото можете и да кастрирате.
Доси и едно да не прибере никой - поне няма да има повече мъници.

п.п. говоря за големите котки от снимките.

Редактирано от bushkata на 23.05.07 23:20.

Автор MechoPuh. (ентусиаст)
Публикувано23.05.07 23:38

Здравей Вили,
това рижавкото котенце можеш ли да го снимаш по-добре. Едно момиче от Враца ни беше писало, че иска рижаво мъжко коте,а това което ние предлагахме вече беше обещано, така че поне на едничко ако можем да помогнем. Виж го все пак и дали е мъжко и пиши пак.

Тема Re: котенца в нужда [re: MechoPuh.]  
Публикувано24.05.07 07:45

Днес ще опитам да го снимам и евентуално да го хвана, за да видя мъжко ли е :) Довечера ще дам повече инфо.

А относно големите ... и аз си мислих за този вариант, но нзн дали някой може въобще да ги хване. Доста са диви!! Малките все още са любопитни и с тях е по лесно ... надявам се

Публикувано24.05.07 18:55

Здравейте,
Амиииии днес се опитах да хвана котетата. Тъмно сивото е мъжко, рижото е женско, черното е адски бързо и не успях да го хвана.

Рижото обаче се уплаши много и ми перфорира пръста ... майката пък ме съскаше и имах усещането че ще скочи срещу мен, за да ги опази.

Появи се и едно кремаво на цвят, едва ходи и е прогледнало наскоро. Кърми го същата женска, което ми се стори много много странно, защото е с поне 3 седмици по малко от другите.

Ами това е за сега ... чак в понеделник ще мога да отида пак, да видя дали кремавото все още е живичко.

Автор MechoPuh. (ентусиаст)
Публикувано25.05.07 13:40

Стига бе ... наистина ли рижавкото е женско?! Ако е така ще е много хубаво, защото рижавите женски котки са истинска рядкост. Така както ми ги описваш като характер обаче никой няма да ги иска

. Необходимо е да се социализират първо. Това важи и за възрастните, защото иначе как изобщо ще успееш да заведеш майката на вет. лекар и за кастрация ...

Тема Re: котенца в нужданови [re: MechoPuh.]  
Публикувано25.05.07 17:55

Ами нямам идея как могат да се социализират. Не знам какво може да се направи по въпроса. Ако някой има идеи нека сподели. Предполагам че малкото ме ухапа от страх, пък и майка му беше близо, та е придобило допълнително увереност.

Относно женската ... тя просто си пазеше бебетата, предполагам. Иначе от всички котки в двора, тя е най-кротка.

По принцип нямам опит с бездомни котки и нямa как да преценя. стават ли за задомяване или не. За това се обърнах към вас!

Автор SimplyAVEN (член)
Публикувано25.05.07 22:12

всички котки съскат, когато са уплашени, стресирани, а още повече когато имат малки!!! не виждам причина да не ги искат, само защото са нормални! да не говорим, че и след години живот вътре при страх или стрес хапят, дерат и съскат! те са си хищници все пак, колкото и да се променят вътре, някои инстинкти остават доживот! стискам палци на мъничетата!!! ако има кой да ги гушка, няма да съскат така милите

Help Us to Hel Them! http://www.youtube.com/watch?v=Qns6cXJlsqs

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.