Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:24 16.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема 23 котки и 9 кучета в мизерия, смрад и гладнови  
Автор denii (писанка)
Публикувано31.03.07 22:24

Котките общо са 23, кучетата не ги брояхме, защото се наложи да ги затворим, за да се справим с котките. Още от предния етаж се усеща ВОНЯТА, с много главно В. Вътре е задушно, тясно, едната стая е тъмна, прозорците са облепени, отникъде не влиза светлина или въздух. Цялата е пълна със сакове, торби, мръсотия. В кухнята има един прозорец. Това е ЕДИНСТВЕНАТА стая, която се проветрява. Едва се диша.

Някои от котките са в много критично състояние, на прага на смъртта по моя преценка. Ще разкажа първо за тях. Най-много ме впечатли мъжки котарак, който няма грам месо по себе си. Залита, едва ходи, не може да стои изправен, седи или седнал или легнал. Според мен не се е хранил от месеци. Другите котки непрекъснато го избутват. Три пъти се опитах да му дам храна и трите пъти отгоре ми скачаха останалите, перваха му два шамара и той ляга примирително на земята. Според мен, а смятам и останалите ще потвърдят, няма да изкара още дълго ако не се захрани. Исках да го хвана на ръце, но щом го направих веднага го пусках. Сякаш хващащ скелет, който всеки момент ще се разпадне в ръцете ти. Усещането е отвратително.

Има и една полуперсийка. Дълга козина, оранжева. Тя също е на умирачка. Не се движи, където я сложиш там стои. Но има апетит, докато горния няма сили вече и да се храни.
Друг - сив, тип британец или руска синя - с едно око, от което тече гной.
Трети кашля като туберколозен, а друга е с опашка без никаква козина. Има и още няколко зле. То всичките са зле откъдето и да го погледнеш, но тези гореописаните смятам, че е наложително веднага да се преместят някъде и да се захранят.

Ако сте гнусливи не четете долния абцац!!!
Котките не се хранят. Гладуват, акат купища глисти, след което ги изяждат.

Жената няма пари, живее със сина си, който й е дал ултиматум да разкара животните до месец. И го разбирам, но не съчуствам нито на него, нито на жената, че живят в тази мизерия. Съчуствам на животните, които са принудени да обитават тази меко казана дупка, да се бият за една троха и да ядат собствените си изпражнения. Занесохме им супа - 3 буркана. Домашна супа, която леко нагарча, сещате се. Решихме, че вместо да я изхвърляме може да я дадем на кучетата с хляб. Жената обаче я взе за себе си, няма какво и тя да яде, каза, че търси храна в казаните. Какво остава за животните. Страхуваме се, че ще налети и на консервите за котките.

Останалите котки са добре, леко слаби ( общо взето нямаше котка, която да тежи повече от 2 кила), има някои особено добре изглеждащи и хубавки попадения - няколко малки - на 6 месеца, няколко сиви, досущ като британци и много красиви и няколко трицветни красавици. Тези още не са успели да отслабнат и разболеят. Не успяхме да снимаме, защото отвсякъде скачаха, биеха се, катерят се по нас. Ужасно беше. Още ми е заседнала буца в гърлото.

Обезпаразитихме всички. Знаете как се дава хапче на котка, нали? В гърлото, масаж и прочие. Започнахме така, но после решихме да използваме техния глад. Ядяха хапчетата скрити в ПАРЧЕНЦЕ консерва като бонбонки. За един час бяхме приключили с всички. Можете да си представите какъв глад ги гони. След две седмици ще отидем отново, за да повторим.

Знам, че след описаното малко хора биха приели временно в дома си такова коте. Но някои от тях наистина имат нужда от това докато не са заприличали на тези, които са с години в тази дупка. След 2 седмици ще бъдат изцяло обезпаразитени външно и вътрешно, имат хигиенни навици. Навсякъде имаше легени, но без бенто. Обяснимо защо. С изключение на критичните случаи останалите изглеждат здрави. Ако някой има желание да помогне и може да настани временно едно от тях в банята/мазе/таван ще извърши невероятна доброта.

Твърдо сме решени да разкараме всички котки от там. Ако трябва ще се пускат по села и паланки, но това тяхното там не е живот. Здравите и младите ще закараме на зооекспото. Имаме 2 месеца да ги подготвим. Всички са гальовни, има само двама дивачета, на които ще търсим някое селце.

Ако някой от вас има село/къща/вила в близост до София и има човек там ще бъдем благодарни ако приеме някой от тях. Ще занесем храна за в началото, просто трябва известен период да се адаптира животното към откритата среда, да се грижи някой за него и да го наблюдава. Мъжките са кастрирани, женските не са, но ще бъдат. Просто в момента няма как и това да се направи. А и ако пуснем котка с прясна рана в тази мизерия ще се появи инфекция без съмнение.

Та това е. Основното е, че търсим някакво временно убежище както за най-критичните случаи, така и за най-младите, преди да последват съдбата на горните. Някои от тях са наистина прекрасни животни.

Осиновете бездомно животно - Зооекспо.

Редактирано от denii на 31.03.07 22:27.

Тема Re: 23 котки и 9 кучета в мизерия, смрад и гладнови [re: denii]  
Автор vikikat (новак)
Публикувано02.04.07 16:43

Потресена съм !
Как е възможно това? Не беднотията, има я на много места в България, а липсата на капка милост към тия животни. Като не можеш да им осигуриш храна, по- добре ги пусни навън, вместо да умрат от глад или да почнат да се самоизяждат........
Ти как ги откри?
За жалост нямам мазе, ни таван, а в къщи не мога да гледам повече от моите две плюс двама мъже.
Ако имаш нужда от парична помощ пиши ми !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Дай боже да оцелеят с твоя помощ.

Тема Re: в помощнови [re: vikikat]  
Автор Zhimi (чушкопек)
Публикувано02.04.07 17:08

Наистина е добре да помогнем със средства, още повече, че в случая едно от котетата се нуждае от операция, и всички се нуждаят от храна.
В темата за сдружението има банкова сметка, може би трябва да се напише и тук.
А Дени и МечоПух (както и ако и други са участвали директно) заслужават възхищение за смелостта си да направят нещо в тази ситуация, в която аз лично бих се отчаяла напълно.

Тема Re: 23 котки и 9 кучета в мизерия, смрад и гладнови [re: vikikat]  
Автор denii (писанка)
Публикувано02.04.07 17:12

ох, и ние бяхме потресени. открихме ги случайно. една жена ни се обади да снимаме нейните две котки, които прибрала и сега им търси дом. отидохме и от дума на дума ни разказа историята на клошарката ( която никак не изглежда като такава междувпрочем ) и ни помоли ако можем да помогнем. ма то как да помогнем - това са 20 котки, 7-8 от които е успяла да докара до прага от смъртта. просто не знам на кои да помогнем най-напред - дали на здравите, за да запазим и малкото останали им меса и сили или на хронично недохранваните, които нямат сила да ядат дори.

имаме нужда от помощ всякаква - за операцията на окото на сивия британец, иска ми се да настаним двете най-слаби и залитащи от глад на стационар в клиника (не че е много хубаво там, но поне ще са на чисто, далеч от паразити, мръсотия, болести и ще получават редовно храна докато се захранят малко).

иначе - питайте познати, приятели, съседи, баби по селата. колкото и огромно желание да имаме няма начин да намерим домове на 24 котки

а една къща на село с някоя лятна кухня (вече е топло навън) и някоя баба/дядо да хвърля по някоя мръвка ще е повече от добре дошло за повечето от тях. всичките са гальовни и както каза Мечопух за едното ядене ще направят какво ли не. просто целта е да се махнат от там. смятам, че на улицата тия котки щяха да живеят много по-добре.

Редактирано от denii на 02.04.07 17:21.

Тема Re: в помощнови [re: Zhimi]  
Автор denii (писанка)
Публикувано02.04.07 17:17

благодаря. в тази връзка искам да благодаря и на Мориган, която смело държеше котките докато им давахме хапчета.

ако искате да помогнете финансово може да се видим направо на живо. до петък съм си в софия, после ще пътувам за празниците. може и директно храна да донесете и да ви заведа да я оставите. поне вече сте подготвени какво ще видите. то и ние мислехме, че ще заварим нещо подобно, но погледнеш ли ги тия животни, започнат ли да се хвърлят една през друга да ядат храна с хапчета в нея, каквато и психическа подготовка да си имал се изпарява на мига

Тема Re: в помощнови [re: denii]  
Автор Zhimi (чушкопек)
Публикувано02.04.07 17:29

Може да се видим някъде в петък следобед или привечер, аз говорих и с МечоПух.
Може би е възможно да се организира обща среща с тези, които искат да помогнат, за да не се разкарвате за всеки поотделно? Предполагам, че и други хора от клуба ще искат да помогнат.

Редактирано от Zhimi на 02.04.07 17:46.

Авторpapyy (Нерегистриран)
Публикувано02.04.07 17:37

Не съм си у дома Дени, но ми пиши ЛБ с адреса и ще изпратя пари. Още треперя и плача и не мога да се успокоя. Утре ще мога да вляза с акаунта си. Поздрави Папи

Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано02.04.07 20:01

Аз не участвах в "акцията", тъй като бях заета с друга, но съм в течение.
Освен това подразбрах, че бабата си падала парче-артистка, което е в неин минус разбира се.
Моето предложение е, ако ще се носи храна за котките то тя да бъде само суха, поради опасността бабата да нападне консервите (ако има такива).
Всъщност тя едва ли е толкова гладна за колкото се представя, тъй като разбрах, че често се самопоканвала на трапезите на комшиите.
И не на последно място - бабата получава някаква сума (не знам каква) за храненето на котките и кучетата. Получава я съвсем редовно в началото на всеки месец. Къде потъват парите, или просто не стигат? Или бабата храни себе си от тях?
По тази причина смятам за абсолютно наложително да й се отнемат максимален брой котки. Този псевдоприют, който тя е направила е само във вреда на животинките.
За да бъда разбрана правилно - аз не съжалявам ни най-малко госпожата. Жал ми е за животните. Тя ако ще да си гладува, но те - не бива.

Тема Re: 23 котки и 9 кучета в мизерия, смрад и гладнови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Автор SimplyAVEN (минаващ)
Публикувано02.04.07 20:06

ужас!!!!! просто нямам думи!!!! дано има някой с къща да прибере тия животинки! аз нямам такива роднини

имам само един, ама в апартамент... някоя запусната постройка дали няма да стане? къща необитаема или нещо такова? сега се сещам, че имаше една такава в Борово, до пазарчето, където върти тролей 9, влиза се навътре по улицата и до блок 205 е къщата, в началото на едно паркче... та нещо такова може би? и да се хранят там? но все пак дано има някой с баба и дядо на село!

Тема Re: 23 котки и 9 кучета в мизерия, смрад и гладнови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Автор SimplyAVEN (минаващ)
Публикувано02.04.07 20:07

не може ли да й се отнеме тази сума? тоест да се покаже, че тя не ги гледа както трябва и примерно сдружението да взима сумата и да ги храни? само си разсъждавам

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.