Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:21 15.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Сдружението  
Автор SimplyAVEN (минаващ)
Публикувано31.03.07 03:38

момичета (и момчета де), отдавна не сте писали какво става? имате ли нужда от нещо, въоще какво се случва

аз понеже съм далече и ще се радвам да разкажете нещо..

Тема Re: Сдружениетонови [re: SimplyAVEN]  
Автор MechoPuh. (член)
Публикувано31.03.07 14:41

Само момичета сме

.
Ами доста неща се случват покрай нас. Сега ще разкажа само с две думи, защото малко по-късно отиваме да обезпаразитяваме 24 котки в дома на една баба. Явно много бързо се е разнесла информацията за нашето дружество, защото почти не минава ден някой да не ни потърси по някакъв проблем. За жалост хората нямат много реална представа за възможностите ни понастоящем и често обажданията са от сорта - На покрива на бензиностанцията ни има котка. Елате я свалете . Това е съвсем реален случай, не се шегувам. Слава Богу намериха се хора, които ни помогнаха иначе сами нямаше да можем да се оправим. Тук е мястото да изкажа благодарности на bushkata и мъжа и! Имаше и котка на дърво, котка на покрив а кооперация .... тези последните даже и се караха на Дени как така сме нямали специално оборудване за подобни случаи . Те горките изобщо не знаят, че сме само 7 жени и всички средства, с които разполагаме са отделените от заплатите ни и тези, които ти ни изпращаш. С две думи още сме доста далечко от нещата, които те гледат по Animal Planet и явно приемат за даденост.
Преди няколко дни пък ни се обаждаха някакви, които имали 7 котки покрай кооперацията и да сме ги приберяли, защото всички били алергични и ако не сме ги вземели щели да ги отровят .
Подготвяме се вече и за следващото Зооекспо, което ще се проведе на 23 юни. Вече имаме внушителни количества дюшечета и перденца за клетки благодарение на Голямата Специалистка, която шие ли шие неуморно. Надяваме се този път да имаме възможност да покажем поне 40 обезпаразитени и готови за даване котки и котенца.
Помагаме и на хора, които имат по няколко големи котки за подаряване да им намират отговорни стопани и с радост мога да кажа, че вече имаме няколко задомени от тях.
Днес както вече казах отиваме да обезпаразитим и видим в какво здравословно състояние са котките на една баба, защото трябва да ги приведем в добро здраве и вид и да можем да ги предлагаме за осиновяване.
Сигурно има и още за казване, но в момента не се сещам.
Благодаря ти, че ни помагаш и се сещаш за нас и сдружението

Тема Re: Сдружениетонови [re: MechoPuh.]  
Автор red_coral (минаващ)
Публикувано31.03.07 15:11

Може ли да оставите банковата си сметка в статична тема. Може и дрyги да решат да пратят пари.

Тема Re: Сдружениетонови [re: SimplyAVEN]  
Автор denii (писанка)
Публикувано31.03.07 15:23

И аз ти благодаря за подкрепата и интереса.
Това, което е написала Мечопух е точно така. Обаждат ни се хора, които по един или друг начин имат някакъв проблем с бездомни котки и най-честото е, че искат да се махнат животните от там. Като примера с кооперацията. Котките влизали през някакви мазета, че отивали при някакви деца, разнасяли бълхи и ... просто не ги искат там. За съжаление в повечето случаи ние не можем нищо да направим, освен да разясним за обезпаразитяване, за безплатни кастрации и прочие. Хората, обаче ни отвръщат, че това не е тяхна работа, а наша. Което от една страна си е така. От друга обаче, имайки предвид, че ние тези животни няма къде да ги приберем, нещата се връщат в начално положение.

Лично аз се надявам ( може и наивно ) когато излязят документите най-сетне от съда и вече сме легална и законна организация да се намерят спонсори, не държавни, а частни и да се построи или трансформира някоя сграда в приют. Естествено няма да изглежда по начина, по който изглеждат тези "институции" на запад, но поне да има къде да се настаняват животните, докато се лекуват или просто им се търси дом.
Изпращане на животни в Германия и Швейцария например също стои като цел. Вече имаше едно котило малки котета, което замина, както и безопашата котка Кари с ринотрахеита и един котарак от зооекспото. Там е поне е сигурно, че животните ще попаднат при добри хора. Те заминават по друга линия, заедно с кучетата. Ние все още нямаме контакти с хора от тези страни, понеже има доста други, които чакат с месеци на опашка

Осиновете бездомно животно - Зооекспо.

Тема Малко помощ?нови [re: SimplyAVEN]  
АвторMorri (Нерегистриран)
Публикувано31.03.07 20:22

Значи става въпрос за бабата с 24-те котки. Положението е плачевно. Живеят в малко пространство, повечето са кожа и кости, имат глисти, бълхи... Съжителстват си с кучета, които също са много слаби. Абе ужас е!

Това, което успяхме да направим, е да им дадем хапчета за вътрешно обезпаразитяване на котките. Оставихме и малко суха храна, която сигурно бързо ще свърши. Оставихме и малко домашна храна за кучетата, която обаче май няма да бъде използвана по предназначение... :/ След две седмици пак ще ходим. Тогава най-вероятно ще ги напръскаме/напудрим и против бълхи и ще занесем още храна (и за кучетата, надявам се).

Едно от котетата обаче е било стреляно и сега е само с едно оченце. Другото загноясва и трябва спешно да се оперира.

Та молбата ми е ако някой има възможност и желание да помогне - да се свърже с нас (cat.friends.bg@gmail.com) Трябва да купим още хапчета и храна, и много се надявам да съберем пари и за операцията на оченцето на гореспоменатото коте. Бабата няма средства да ги лекува. И храна почти няма възможност да купува. Гледа ги и ги лекува колкото може само с помощта на познати.

Скоро denii ще ги снима и ще пусне снимки тук. Има някои много красиви, та се надяваме да им намерим дом...

Тема Re: Сдружениетонови [re: denii]  
Автор denii (писанка)
Публикувано31.03.07 20:50

Не знам дали има смисъл да разказвам преживяното при бабата днес (справка-горната тема) точно в този форум, но ще го направя, защото е нужна помощ.

Котките общо са 23, кучетата не ги брояхме, защото се наложи да ги затворим, за да се справим с котките. Още от предния етаж се усеща ВОНЯТА, с много главно В. Вътре е задушно, тясно, едната стая е тъмна, прозорците са облепени, отникъде не влиза светлина или въздух. Цялата е пълна със сакове, торби, мръсотия. В кухнята има един прозорец. Това е ЕДИНСТВЕНАТА стая, която се проветрява. Едва се диша.

Някои от котките са в много критично състояние, на прага на смъртта по моя преценка. Ще разкажа първо за тях. Най-много ме впечатли мъжки котарак, който няма грам месо по себе си. Залита, едва ходи, не може да стои изправен, седи или седнал или легнал. Според мен не се е хранил от месеци. Другите котки непрекъснато го избутват. Три пъти се опитах да му дам храна и трите пъти отгоре ми скачаха останалите, перваха му два шамара и той ляга примирително на земята. Според мен, а смятам и останалите ще потвърдят, няма да изкара още дълго ако не се захрани. Исках да го хвана на ръце, но щом го направих веднага го пусках. Сякаш хващащ скелет, който всеки момент ще се разпадне в ръцете ти. Усещането е отвратително.

Има и една полуперсийка. Дълга козина, оранжева. Тя също е на умирачка. Не се движи, където я сложиш там стои. Но има апетит, докато горния няма сили вече и да се храни.
Друг - сив, тип британец или руска синя - с едно око, от което тече гной.
Трети кашля като туберколозен, а друга е с опашка без никаква козина. Има и още няколко зле. То всичките са зле откъдето и да го погледнеш, но тези гореописаните смятам, че е наложително веднага да се преместят някъде и да се захранят.

Ако сте гнусливи не четете долния абцац!!!
Котките не се хранят. Гладуват, акат купища глисти, след което ги изяждат.

Жената няма пари, живее със сина си, който й е дал ултиматум да разкара животните до месец. И го разбирам, но не съчуствам нито на него, нито на жената, че живят в тази мизерия. Съчуствам на животните, които са принудени да обитават тази меко казана дупка, да се бият за една троха и да ядат собствените си изпражнения. Занесохме им супа - 3 буркана. Домашна супа, която леко нагарча, сещате се. Решихме, че вместо да я изхвърляме може да я дадем на кучетата с хляб. Жената обаче я взе за себе си, няма какво и тя да яде, каза, че търси храна в казаните. Какво остава за животните. Страхуваме се, че ще налети и на консервите за котките.

Останалите котки са добре, леко слаби ( общо взето нямаше котка, която да тежи повече от 2 кила), има някои особено добре изглеждащи и хубавки попадения - няколко малки - на 6 месеца, няколко сиви, досущ като британци и много красиви и няколко трицветни красавици. Тези още не са успели да отслабнат и разболеят. Не успяхме да снимаме, защото отвсякъде скачаха, биеха се, катерят се по нас. Ужасно беше. Още ми е заседнала буца в гърлото.

Обезпаразитихме всички. Знаете как се дава хапче на котка, нали? В гърлото, масаж и прочие. Започнахме така, но после решихме да използваме техния глад. Ядяха хапчетата скрити в ПАРЧЕНЦЕ консерва като бонбонки. За един час бяхме приключили с всички. Можете да си представите какъв глад ги гони. След две седмици ще отидем отново, за да повторим.

Знам, че след описаното малко хора биха приели временно в дома си такова коте. Но някои от тях наистина имат нужда от това докато не са заприличали на тези, които са с години в тази дупка. След 2 седмици ще бъдат изцяло обезпаразитени външно и вътрешно, имат хигиенни навици. Навсякъде имаше легени, но без бенто. Обяснимо защо. С изключение на критичните случаи останалите изглеждат здрави. Ако някой има желание да помогне и може да настани временно едно от тях в банята/мазе/таван ще извърши невероятна доброта.

Твърдо сме решени да разкараме всички котки от там. Ако трябва ще се пускат по села и паланки, но това тяхното там не е живот. Здравите и младите ще закараме на зооекспото. Имаме 2 месеца да ги подготвим. Всички са гальовни, има само двама дивачета, на които ще търсим някое селце.

Ако някой от вас има село/къща/вила в близост до София и има човек там ще бъдем благодарни ако приеме някой от тях. Ще занесем храна за в началото, просто трябва известен период да се адаптира животното към откритата среда, да се грижи някой за него и да го наблюдава. Мъжките са кастрирани, женските не са, но ще бъдат. Просто в момента няма как и това да се направи. А и ако пуснем котка с прясна рана в тази мизерия ще се появи инфекция без съмнение.

Та това е. Основното е, че търсим някакво временно убежище както за най-критичните случаи, така и за най-младите, преди да последват съдбата на горните. Някои от тях са наистина прекрасни животни.

Тема Re: Сдружениетонови [re: denii]  
Автор bushkata (минаващ)
Публикувано31.03.07 22:06

Моля, направете отделна тема за котките на бабата, за да мога да пусна линкове към нея -да я видят повече хора.

Тема Re: Сдружението - сметката?нови [re: bushkata]  
Автор Gatofilla (минаващ)
Публикувано01.04.07 12:08

Известната на мен банкова сметка на сдружението, е -
BG 31 CECB 9790 1058 6067 00
Ако си спомняте, там бях превела по погрешка цялата си заплата, тъй като сметката ми беше записана в менюто на E pay и по погрешка я щракнах.
Петя веднага реагира и след получаване на превода ми го върна, за което горещо й благодаря, макар че това си е норма между нормални люде, които общуват в името на общи симпатии и цели, да се поправи такава грешка.
Така че, за да не повтарям отново подобна грешка, моля, потвърдете валидността на този номер, да преведа нещо много по-мъничко от една заплата...

Тема Re: Сдружението - сметката?нови [re: Gatofilla]  
Автор koтapaнkaтa (питанката)
Публикувано01.04.07 12:45

Подтвърждавам номера на сметката, засега това е единствената сметка, която можем да дадем, докато не се регистрираме окончателно.

За всеки сложен въпрос има точно един прост, елегантен и много грешен отговор!!!

Тема Re: Сдружението - сметката?нови [re: Gatofilla]  
Автор denii (писанка)
Публикувано01.04.07 13:48

Мечопух вчера ми напомни, че освен на SimpliAven трябваше да благодарим и на теб за помощта.

Та, Благодарим и за преди и за сега.

Дано успеем поне някои от критичните случаи да стабилизираме. Все пак животните нямат никаква вина за криворазбраното чувство на милосърдие на някои представители на човешкия род

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.