Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:19 17.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Тъжни зелени очинови  
Автор denii (писанка)
Публикувано27.03.07 13:30

Ей ги на:

А са тъжни щото навън грее топло слънце, а на нас не ни разрешават да идем на терасата и да му се порадваме. И трябва да се задоволим с тесния перваз, на който просто няма как да се опънем по цялата си дължина

Междудругото, не знам дали котките помнят, но след падането на Сузи, категорично отказва да стъпи на терасата. Стои до вратата и не иска дори да престъпи прага. Коко, обаче опитва всякакви хитрини, за да ме баламоса. Понеже понякога изпада в нервни кризи заради забранената територия го хващам и изнасям на терасата държейки го на ръце. И се почва едно галене, едно лигавене в стил "Пусни ме де, виж колко съм послушен". Пускам го на пода и заставам до парапета близо до изхода към комшийската тераса, която е по-подходяща за слънчеви бани, понеже е открита. И нашият започва театъра - ляга, търкаля се като магаре и търкаляйки се започва да пълзи към въпросното място. Като му извикам или понеча да го взема пак вирва краката сякаш ми казва "Кво, бе, само се търкалям". Голяма хитруша е.

А освен това сега имаме проблем - паднаха ни голяма част от мустаците и веждите. Тоест изядоха му ги. Сузи обича да го ближе и чисти, обаче го прави толкова усърдно, че му изскубва мустаките. Сега има някакво жалко подобие на мустаци. Не знам дали не му създава проблеми във връзка с обонянията и дали на това не се дължат големите му капризи относно храната. Никога не помня той да е имал големи и дълги мустаци. Вие как мислите? Отразява ли му се липсата на такива? Снощи в един от редките случаи изяде цяла паничка риба. Сам самичък. Което е голямо геройство по принцип. Сузи не я близна, но тя обича пиле. Той пък не близва пиле, но хапва риба. А кака кара на сандвичи

Ей го котарака без мустаки

Забележете оскубаните вежди

Осиновете бездомно животно - Зооекспо.

Тема Re: Тъжни зелени очинови [re: denii]  
Автор Mutzka ()
Публикувано27.03.07 13:57

Ех позната картинка. И нашичкия реве на умряло и иска да излиза на балкона. Естествено рядко му се случва и то само с придружител

Не знам, какво ще го правя лятото, ще трябва да се душим в къщи
Пък за мустачките, може и заради липсата им да капризничи. Помня преди години, как братовчедка ми пострига на котето мустаците и после горкото залиташе като ходеше, не можеше да се ориентира

Тема Re: Тъжни зелени очинови [re: Mutzka]  
Автор hitrata_lisi4ka (мърр мяу)
Публикувано27.03.07 22:49

На мойта Здравка любима поза й е тази :

За щастие не е падала,макар че прозореца на балкона ми е с винкел и е доста тясно.Понякога се замислям какво ли е да се стои така?

Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш,но и това ще мине!!!

Тема Re: Тъжни зелени очинови [re: hitrata_lisi4ka]  
Автор bushkata (минаващ)
Публикувано27.03.07 23:52

Красива котана!
Но не проумявам как рискувате така?
И за другите -сложете си мрежи по балконите -за вас -спокойствие, за котаците -кеф.

Тема Re: Тъжни зелени очи [re: bushkata]  
Автор hitrata_lisi4ka (мърр мяу)
Публикувано28.03.07 00:44

Пробвахме с мрежа,но я скъса.Мен много ме е страх и рядко я пускам или е гушната в мен и тогава гледа,но понякога не иска да е гушната,ами ей така.

Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш,но и това ще мине!!!

Автор l4ko (паднал от звезд)
Публикувано29.03.07 13:40

А с повод за котки не става ли - звързвате повода на някое сабилно нещо на терасата така че и котката да може да се разхожда и да не може да се качи на перилата и да падне. Смятам че това ще реши проблема с терасата ако другите средства не действат.

Тема Re: Тъжни зелени очинови [re: l4ko]  
Автор HaдяИ ()
Публикувано29.03.07 14:03

да - аз съм виждала при едни комшии тяхната котка вързана с повод за перилата на терасата, но те бяха на 1-ви етаж
не знам колко е удачно за по-висок етаж, защото ако котето скочи и случайно изгуби равновесие и увисне...

Тема Re: Тъжни зелени очинови [re: HaдяИ]  
Автор bushkata (минаващ)
Публикувано29.03.07 22:39

Връзваш го така, че изобщо да НЕ стига да парапета.

Автор denii (писанка)
Публикувано30.03.07 13:31

определено с мрежа е най-удачният вариант. изобщо да не може да стъпи на парапета. ако обича да гледа навън слагате някакъв висок стол и шкаф или нещо импровизирано и котето се качва на него да гледа. при мен така вършеше перфектна работа в родния ми град където терасата цялата е остъклена. иначе много се рискува. ако нямате мрежа или остъкления....просто рискът е много голям. дори и да сте на нисък етаж отново има опасност. понякога дори ниските етажи предизвикват по-голяма опасност. и моите котки обожават слънцето, терасата и наблюдателницата. до преди няколко месеци ги пусках свободно като понякога направо съм настръхвала. и като в повечето подобни случаи пусках ги докато едната не прелетя 9 етажа. много е гадно, да ви кажа. ужасно преживяване. не ви го пожелавам. затова по-добре сложете там някакво подобие на мрежа или остъкление отколкото да ходите и събирате котето си пред блока. аз по принцип не обичам навсякъде да е остъклено и да няма грам простор и въздух. ако имате две тераси - обезопасете едната за котките, а другата за вас.

Осиновете бездомно животно - Зооекспо.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.