|
Тема
|
съжителство
|
|
Автор | tanislava (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.07 02:54 |
|
бих искала да попитам по-вещите дали ако съжителстват мъжка некастрирана и женска кастрирана котка може да възникне проблем между тях?
| |
|
Могат.
Отначало ще има и бой, и недоверие, и много неприятни моменти. Докато поделят територията и вниманието на стопанина ще трябват може би (много индивидуално) около 5-7 дни.
Периодът на адаптация зависи най-вече от характера на котките.
| |
Тема
|
Re: съжителство
[re: ofika]
|
|
Автор | бpoдяra (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.07 20:48 |
|
бих казала ... хмммм поне 5-7 месеца +/- ... но пък наистина зависи от котките, кой е доминантен, кой е по-разглезен... таня, имай предвид, че нищо че женската е кастрат, твърде възможно е мъжкият да започне да маркира... а това е кофти, вярвай ми...
| |
|
то, доколкото разбирам, и мъжка да е другата, пак ще се размаркира евентуално...няма спасение като че ли :)
| |
|
То явно си е до котето. Кай например е такава душица мила, че където и да отиде, и при съвсем непознато коте, и при куче дори - сякаш въобще не му пука и се държи съвсем дружелюбно с непознатия... Докато някой са доста 'особени' при среща с непознати. Особено пък ако става дума за 'натрапници' (ако доведем някой друг) - едва ли не със зъби и нокти си пазят територията (че и стопаните...).
| |
Тема
|
[re: tanislava]
|
|
Публикувано | 20.02.07 10:05 |
|
просто е индивидуално, не можеш да бъдеш сигурен, ако не си опитал, както *по мои наблюдения, потвърдени и от други* може да започне да маркира и без съжителство. Може и да не започне. Не знам какво повече да кажа - трябва да го изживееш, за да знаеш.
| |
Тема
|
[re: netcat]
|
|
Публикувано | 20.02.07 10:09 |
|
естествено, абсолютно индивидуално е, всичко опира до пустите хормони, но човек не може да влияе върху тях, без опасности за здравето на котките (към този момент).
| |
|
Не, не е само до тях Тозно в този случай добродушкото си е даже в повече хормононаситен
До характер по-скоро, мисля...
Споко, само се заяждам
| |
|
|
|
|