Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:41 15.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема за и против къпанетонови  
Автор sivoto (непознат )
Публикувано07.01.07 10:29

къпете ли си котките? особено тези, от вас, които имат дългокосмести...
първо ми казаха, че най-добре никога да не се къпят. след това прочетох, че дългокосместите трябва да се къпят и сега не знам кое е правилно. а моето коте опищява като се наложи да му се измие някоя лапка... не си предствям как ще го изкъпя целия.

Тема Re: за и против къпанетонови [re: sivoto]  
Автор Borat (непознат)
Публикувано07.01.07 12:25

Като не обича за какво ще го мъчиш? Нали си стои само вкъщи и не излиза, надали е толкова мръсен, че да ти се налага да го къпеш. А и къпането за дългокосместите котки (има се предвид персийските най-вече) е само за тези, които ходят по изложби. Само при тях се прави всяка седмица, а при останалите веднъж в месеца е предостатъчно. Не мисля че вие имате нужда и от толкова.

Тема Re: за и против къпанетонови [re: Borat]  
Автор sivoto (непознат )
Публикувано07.01.07 12:29

ама аз не искам да го къпя, защото той много се стресира. прочетох обаче, че дългокосместите котки (като него) не можели сами да се измиват докрай и затова се налагало.

Автор angel_sin (завеяна ...)
Публикувано07.01.07 12:32

Наньо е среднокосмест, така да се каже и до сега е къпан 3 пъти (за 7 години) и 3-те пъти беше наложително, понеже се беше овъргалял в мърсотии. Мая я къпя лесно, до сега 4 пъти (за година и 3 месеца), пак по необходимост. Като цяло не смятам, че е необходимо да се къпят котките, при все че прекарват половината си живот в самопочистване

Автор Borat (непознат)
Публикувано07.01.07 12:37

Я дай снимка да го видим колко е дългокосмест

Не искам да те обидя, но от снимките му като бебе, които намерих по-скоро бих казал че е полудългокосмест (от рода на ангорките).
Ето това е дългокосместа котка, която има нужда от често къпане понеже сама НЯМА НАЧИН да успее да се почисти

Тема Re: за и против къпанетонови [re: Borat]  
Авторsivoto (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 12:45

ами сега не мога да кача снимки. сигурно има по-дългокосмести от него, но и той е такъв.
просто по принцип питах къпете ли си котките. аз бих предпочела да не го правя, че ми е много жал - той вие все едно, че му причинявам най-голямата болка...

Тема Re: за и против къпането [re: sivoto]  
Автор Endaksi (cat person)
Публикувано07.01.07 12:54

аз съм къпал котката си и всяка седмица и през три месеца. наистина става по хубава от честото къпане, но това беше защото я водих на изложба. сега като нямам намерение да го направя скоро пак не съм я къпал и пак си е хубава

просто зависи от целите които имаш. но ако изглежда чистичък и хубав не мисля че има смисъл да го къпеш.

АвторGevura (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 13:01

Здравейте! Аз къпя моята котка почти всеки месец! Не е дългокосместа, но обожава ровенето в саксиите и в повечето случаи само миене на лапичките не е достатъчно. Никакъв проблем не е произтекъл от това, слава богу:) Отначало се държеше ужасно истерично, но вече започна да свиква...( ако вкопчването в бравата на вратата на банята се брои за свикване...;)) Честно казано не изпитвам никаква жал, все пак това си е част от моето отмъщение:))
Ако толкова се притесняваш от държанието на котака ти и все пак държиш да се къпе, има сухи шампоани, които са пудрообразни. Достатъчно е само да го поръсиш и поразчешеш след това. Скъпички са, но предполагам - по-икономични:)
Успех!

Тема Re: за и против къпанетонови [re: Endaksi]  
Автор Gatofilla (непознат)
Публикувано07.01.07 13:02

Не съм ги къпала моите никога, превъзходни екземпляри на късокосмести простички европейки, при голямо изцапване - солидно завиване и бърсане с хавлиена кърпа, натопена в гореща вода. Не знам колко измива, но това навлажняване предизвиква енергично цялостно облизване, което може би дава ефекта на чистотата. Първото ми коте си имаше една хавлиена кърпа, окачена в банята при другите, с избродиран на нея надпис "Коко", да не би някой да сбърка да я вземе.

Тема Re: за и против къпанетонови [re: Endaksi]  
Авторsivoto (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 13:04

той е чистичък, много се мие, лапките му винаги са снежно бели. значи не се налага

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.