Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:55 15.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Най-големия коледен подарък!нови  
Автор koтeнцeтoМодератор (любопитка)
Публикувано26.12.06 16:54

Незнам дали ще съм най-добрата стопанка, но подарих на едно измъчвано момиче нов и надявам се хубав дом.
Някои от тук пишещите са в течение на случая, но за другите ще разкажа накратко: В началото на годината си взех две котета (вече ги познавате добре). Рижавото го взех от една дама, която пише по-скоро в дог.бг (мисля че като Хайдук Пикасо). Та тази дама живее в пълна мизерия, котките й ходят до тоалетна където си решат, мършавички са, не ги храни с нищо повече от зеле и боб. Още тогава (мисля беше април) поисках да взема и майката на Алекс (тази котка роди три пъти в рамките на една година и едва преди около месец се задоми и последното котило). Естествено не можах да взема и майката, просто каза че не я подарява.
В петък ми писа на кю-то, че я продава

. Аз я искам от толкова време - естествено в събота изхвърчах от нас и отидох да си я купя, от там при ветеринаря, защото мацата не е виждала обезпаразитяване (на места има опадала козинка от бълхите ). И сега вече сме трима (като изключим това че до към 8 януари ще сме четирима ). Надявам се това да е наистина Коледен подарък за Съни (така се казва мацата).

Ето и малко снимки в новия и дом:

За всеки сложен въпрос има точно един прост, елегантен и много грешен отговор.

Тема Re: Най-големия коледен подарък!нови [re: koтeнцeтo]  
Автор ofika (новак)
Публикувано26.12.06 17:43

Страхотен коледен подарък е получила Съни!
Да ти е жива и здрава дълги години.

Надявам се бившата й стопанка да не си взема друго коте или каквото й да било живо същество.
Мисля, че миналата година беше когато няколко човека се опитахме да вземем осакатеното новородено коте, но тя не го даде.

Автор bushkata (минаващ)
Публикувано26.12.06 18:06

Това не е трикракото коте на Хайдук Пиксо, нали? Че гледам неговите снимки и ми се струва, че не е то?
Защото аз много исках да го взема него, но докато водя преговори с половинката - го взе едно момиче, тя пък после го прехвърли на други хора...

Тема Re:Котенцето ще каже, нонови [re: bushkata]  
Автор ofika (новак)
Публикувано26.12.06 18:36

аз мисля, че това е майката на трикракото коте. Онази "глупавата" персийка, която роди "слепналите" котенца и в опита да оправи положението беше прегризала крачето.
А преди да се стигне до това, два дена стопанката й се оплакваше от глупавата котка и от това, че не прегризала пъпните върви на котенцата и те се движели слепнали.

Всъщност няма значение дали е майката или детето, важното е, че е получила шанс за по-добър живот.

Поздравления котенце!

Тема Re:Котенцето ще каже, нонови [re: ofika]  
Автор bushkata (минаващ)
Публикувано26.12.06 18:48

В отговор на:

Всъщност няма значение дали е майката или детето, важното е, че е получила шанс за по-добър живот.

О, разбира се Определено е прекрасно, че се е разделила със "странната" си стопанка и живее нов живот.
Просто ми стана интересно, защото се бях вживяла в проблема.

Майката е много красива!

п.п. Сега чета отново първия пост и си "подредих" нещата и разбрах

п.п.п. Сега разбрах и защо е "коледен подарък"!
Явно празниците са ми дошли в повече...
Подарък за теб -толкова желан, а за нея ново начало.
Честита Коледа!

п.п. Аз май ще взема да си легна...

Редактирано от bushkata на 26.12.06 19:02.

Тема Re:Котенцето ще каже, нонови [re: ofika]  
Автор Endaksi (cat person)
Публикувано26.12.06 23:00

майката е, да.
и мога да ви кажа че на живо е много красива

много се радвам че толкова бързо се е окопитила и на снимките изглежда много спокойна и у дома си (тя си е де). поздравявам котенцето за решението й да я вземе и решителността при изпълнението му

Автор katsikaki_mavri (добре позната)
Публикувано26.12.06 23:06

на мен не ми се отварят снимките

Но все пак радвам се че си най хубавия коледен подарък за милата мацаДа сте си честити ,и да се обичате мнооооого

Мяяяяяяяу!

Автор l4ko (паднал от звезд)
Публикувано27.12.06 00:54

Аз може и да се поизкажа малко неподгтовен по вашите критерии, но според мен котката изглежда много добре, особено козината и като е снимана отгоре.

Ще ми обясните ли, дали това е станало в следствие на положени грижи за животинката, или аз не мога да доловя нещо нередно? Ако има нещо нередно, моля най-човешки да ми го обясните.

Тема Re: Най-големия коледен подарък! [re: l4ko]  
Автор Endaksi (cat person)
Публикувано27.12.06 09:36

аз ще ти го обясня

хпосто на снимките не се вижда. имах възможността да видя котето на живо, и освен че е наистина прекрасна котка е пълна с голи петна с ранички, като екзема. такива има в основата на опашката. няма как да ги видиш ако не са снимани специално, защото все пак козината от съседните области я скрива.
да не говорим колко е слаба...
само й стискам палци да не е бременна отново, защото и това не е изключено.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.