|
Тема
|
Най-големия коледен подарък!
|
|
Автор |
koтeнцeтo (любопитка) |
Публикувано | 26.12.06 16:54 |
|
Незнам дали ще съм най-добрата стопанка, но подарих на едно измъчвано момиче нов и надявам се хубав дом.
Някои от тук пишещите са в течение на случая, но за другите ще разкажа накратко: В началото на годината си взех две котета (вече ги познавате добре). Рижавото го взех от една дама, която пише по-скоро в дог.бг (мисля че като Хайдук Пикасо). Та тази дама живее в пълна мизерия, котките й ходят до тоалетна където си решат, мършавички са, не ги храни с нищо повече от зеле и боб. Още тогава (мисля беше април) поисках да взема и майката на Алекс (тази котка роди три пъти в рамките на една година и едва преди около месец се задоми и последното котило). Естествено не можах да взема и майката, просто каза че не я подарява.
В петък ми писа на кю-то, че я продава . Аз я искам от толкова време - естествено в събота изхвърчах от нас и отидох да си я купя, от там при ветеринаря, защото мацата не е виждала обезпаразитяване (на места има опадала козинка от бълхите ). И сега вече сме трима (като изключим това че до към 8 януари ще сме четирима ). Надявам се това да е наистина Коледен подарък за Съни (така се казва мацата).
Ето и малко снимки в новия и дом:
За всеки сложен въпрос има точно един прост, елегантен и много грешен отговор.
| |
Тема
|
Re: Най-големия коледен подарък!
[re: koтeнцeтo]
|
|
Автор |
ofika (новак) |
Публикувано | 26.12.06 17:43 |
|
Страхотен коледен подарък е получила Съни!
Да ти е жива и здрава дълги години.
Надявам се бившата й стопанка да не си взема друго коте или каквото й да било живо същество.
Мисля, че миналата година беше когато няколко човека се опитахме да вземем осакатеното новородено коте, но тя не го даде.
| |
|
Това не е трикракото коте на Хайдук Пиксо, нали? Че гледам неговите снимки и ми се струва, че не е то?
Защото аз много исках да го взема него, но докато водя преговори с половинката - го взе едно момиче, тя пък после го прехвърли на други хора...
| |
Тема
|
Re:Котенцето ще каже, но
[re: bushkata]
|
|
Автор |
ofika (новак) |
Публикувано | 26.12.06 18:36 |
|
аз мисля, че това е майката на трикракото коте. Онази "глупавата" персийка, която роди "слепналите" котенца и в опита да оправи положението беше прегризала крачето.
А преди да се стигне до това, два дена стопанката й се оплакваше от глупавата котка и от това, че не прегризала пъпните върви на котенцата и те се движели слепнали.
Всъщност няма значение дали е майката или детето, важното е, че е получила шанс за по-добър живот.
Поздравления котенце!
| |
Тема
|
[re: ofika]
|
|
Автор |
bushkata (минаващ) |
Публикувано | 26.12.06 18:48 |
|
В отговор на:
Всъщност няма значение дали е майката или детето, важното е, че е получила шанс за по-добър живот.
О, разбира се Определено е прекрасно, че се е разделила със "странната" си стопанка и живее нов живот.
Просто ми стана интересно, защото се бях вживяла в проблема.
Майката е много красива!
п.п. Сега чета отново първия пост и си "подредих" нещата и разбрах
п.п.п. Сега разбрах и защо е "коледен подарък"!
Явно празниците са ми дошли в повече...
Подарък за теб -толкова желан, а за нея ново начало.
Честита Коледа!
п.п. Аз май ще взема да си легна...
Редактирано от bushkata на 26.12.06 19:02.
| |
Тема
|
[re: ofika]
|
|
Автор |
Endaksi (cat person) |
Публикувано | 26.12.06 23:00 |
|
майката е, да.
и мога да ви кажа че на живо е много красива много се радвам че толкова бързо се е окопитила и на снимките изглежда много спокойна и у дома си (тя си е де). поздравявам котенцето за решението й да я вземе и решителността при изпълнението му
| |
|
на мен не ми се отварят снимкитеНо все пак радвам се че си най хубавия коледен подарък за милата мацаДа сте си честити ,и да се обичате мнооооого
Мяяяяяяяу!
| |
Тема
|
[re: koтeнцeтo]
|
|
Автор |
l4ko (паднал от звезд) |
Публикувано | 27.12.06 00:54 |
|
Аз може и да се поизкажа малко неподгтовен по вашите критерии, но според мен котката изглежда много добре, особено козината и като е снимана отгоре.
Ще ми обясните ли, дали това е станало в следствие на положени грижи за животинката, или аз не мога да доловя нещо нередно? Ако има нещо нередно, моля най-човешки да ми го обясните.
| |
Тема
|
[re: l4ko]
|
|
Автор |
Endaksi (cat person) |
Публикувано | 27.12.06 09:36 |
|
аз ще ти го обясня хпосто на снимките не се вижда. имах възможността да видя котето на живо, и освен че е наистина прекрасна котка е пълна с голи петна с ранички, като екзема. такива има в основата на опашката. няма как да ги видиш ако не са снимани специално, защото все пак козината от съседните области я скрива.
да не говорим колко е слаба...
само й стискам палци да не е бременна отново, защото и това не е изключено.
| |
|
|
|
|