Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:46 05.11.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за всички смелчаци като меннови  
Автор denii (писанка)
Публикувано13.12.06 12:46

дълго време се чудех дали да напиша, това което ще напиша, но смятам, че е редно с оглед на това да предотватя нещастието да се случи и на други.

отново става дума за проклетите тераси и котките обожаващи парапетите. моите котки са на 3 години, 2 от които имаха неограничен достъп до терасите. никога не са се заглеждали по птички, никога не са посягали да скачат. мислех, че като ги хвана и наведа надолу през парапета ги уча, че това е опасно и страшно. и така си беше, мисля. и двамата пищяха неистово при това действие и разбираха, че там отвъд парапета е страшно. изобщо никога не съм си мислела, че историите, които чета тук за паднали котки ще се случат и на мен. та моите са толкова внимателни, предпазливи и определено знаят до колко могат да рискуват.
първото нещастие се случи по-миналата година. и двамата бяха на парапета и решиха да се разминат. сузи падна на долната тераса. нищо й нямаше. освен лека уплаха. все пак разстоянието е 2 метра.
тогава вече затегнах малко каиша на терасите. пак ги пусках, но не давах да вървят по парапета та чак до комшийската тераса.
но и това не даде резултат.
преди 2 седмици късно вечерта отворих терасата точно за 2 секунди. внимавах за котки, защото беше късно, а не исках да ги пускам по тъмно. взех нещото за 2 секунди и бързо затворих. да, обаче сузи се е шмугнала и е останала затворена там. и понеже е мързел не е искала да се напряга и мечи, за да я пусна ами е решила през терасата да мине покрай стената на блока до прозореца на стаята. последния, разбира се беше затворен и тъй като няма място тя да се обърне, за да се върне, започва да дава заден обратно до терасата. аз чух само звука от нокти, опитващи се да се закрепят на парапета.
сузи се изтърси от 9 етаж. няма да обяснявам какво е чувството да видиш обичната си котка долу, сама, изплашена, наранена, свила се до блока. повярвайте няма такова чувство. идеше ми да се върна и аз да скоча.

пиша тази тема, знаейки колко упреци ще отнеса, но въпреки това искам да я напиша за всички тези, които като мен си мислят, че котките им са достатъчно внимателни и предпазливи. това може и сигурно е така, но проблемът е, че блоковете и парапетите не са като дърветата им в естествената среда.

така че, моля всички смелчаци и нови клубари - НЕ ПУСКАЙТЕ КОТКИТЕ СИ НА ТЕРАСИТЕ, за нищо на света. по-добре да не знаят какво е навън. ще им е гадно, ще ви молят, ще се нервят, но е по-добре така отколкото размазани долу. вече 2 седмици след инцидента сузи не припарва до терасата, но коко все още има неистовото желание да излезе. стана изключително нервен, но е ЖИВ И ЗДРАВ.
за съжаление трябваше да изживея това, за да променя тотално мирогледа си относно терасите. не позволявайте това да се случи и на вас, за да се убедите от личен опит. изключително горчив личен опит.

Помогнете ни да им помогнем!

Тема Re: за всички смелчаци като меннови [re: denii]  
Автор Rapidfire (магьосник)
Публикувано13.12.06 13:06

Ох....
За какво да те упреквам.. Искат поне мъничко свобода животинките, а не всеки има двор...
Надявам се писинка да е добре.
Ето ти един съвет, ако разрешиш. Вземии малко кокоша мрежа, продава се по складовете за строителни материали и направи кльон. Т.е. ограда на парапета с обратен наклон, навътре към терасата. Измери го така, че гадините да не могат да скочат да се закарфичат на ръба и да се изкатерят отгоре й. Затвори всички пролуки към комшийски тераси.
Малко грозно ще стане, но ще можеш да им дадеш така мечтаната свобода

Ако имаш финансова визможност разбира се направи оградата колкото искаш красива и декоративна.

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

Редактирано от Rapidfire на 13.12.06 13:07.

Тема Re: за всички смелчаци като меннови [re: Rapidfire]  
Автор denii (писанка)
Публикувано13.12.06 13:31

да бе, забравих най-важното - котето е добре. имахме невероятен късмет!!!
отървахме се само с уплаха. не че е леко. 3 дни само лежа и спа.

за терасите - имам фин. възможност, но едва ли ще успея да направя тези подобрения. просто не ме бива много по тази част. а и те са доста изобретателни. иска ми се да я остъкля направо. лятото прекарват цялото си време на слънце. такъв им е кеф

Публикувано13.12.06 14:16

Е, нямах предвид ти самата да го правиш!

То си има майстори за това. Ти само помисли за проекта.
Радвам се че мацата е добре. Девет етажа все пак.... Уф.. Втриса ме като си помисля...
М/у другото, когато си търсехме къща, основният довод който натежа в полза на точно този апартемент беше че е на 1-вия етаж и имаме дворче. Т.е. - рахат за гадините.
Е, това че все пак сме точно над абонатаната станция, също не беше без значение

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

Тема Re: за всички смелчаци като меннови [re: Rapidfire]  
Автор denii (писанка)
Публикувано13.12.06 14:26

доколкото знам при падане от по-ниски етажи се почупват повече. просто нямат време да се приготвят да паднат добре. но пък всичко над 6 етаж е ужасно високо вече и няма как да се подготвиш да паднеш добре. не знам, аз още я наблюдавам със страх. имали сме повече от невероятен късмет. да не говоря, че е нацелила единствената пролука от 3- 4 метра трева между цимента. хубавото е, че е ужасно слаба тази котка. здрава е, но е фина и стройна като фиданка. ако беше паднал мъжкия ми - 6 кила - ..... не ми се мисли.
а не те ли е страх ако излязат да не ги набие някое куче или друг котак или кола да ги прегази?
тези подобрения ще направя или поне нещо по-обезопасяващо. особено за пролетта и лятото. трябва само да доизмисля подробностите. иначе за грозотията не ме интересува.
в тази връзка ако някой е направил вече нещо подобно може да услужи със снимки нагледен матриал.

Автор HaдяИ ()
Публикувано13.12.06 14:36

преди време имаше такава тема и имаше и снимки, дори добре си спомням и една обезопасена тераса точно с такава кокошарска тел - ако имаш възможност потърси назад

Автор Mutzka ()
Публикувано13.12.06 14:41

Много хубаво, че писаната е добре. Като четях това ми настръхна косата направо. И мен винаги ме е било страх да пускам котките на балкона, още повече, че има плотове, на които могат спокойно да скокнат и от там на парапета. В момента моят е още малък и не му стигат силичките да скочи горе, но пък любопитно провира глава през единственият процеп на плочата и наблюдава движението по улицата. Никога не го оставям сам на балкона, но ето ... никога не знаеш, какво и кога може да се случи.

Тема Re: за всички смелчаци като меннови [re: Mutzka]  
Автор denii (писанка)
Публикувано13.12.06 14:46

добре е, вече тича и играе както преди. но е луд късмет просто. 2 секунди невнимание, разбирате ли, 2 секунди. дори не съм я видяла кога и как се е провряла. аз самата не излязох на тъпата тераса в злополучната вечер. просто се протегнах да взема нещо. и това е. кога и как се е промъкнала не знам. 2 секунди невнимание и изживях ужаса на живота ми. а беше и 12 полунощ. веднага таксита, анимо, но няма рентген, как чаках да мине нощта и да я заведа не питайте.

така че много внимавайте, мили стопани на котки.

Публикувано13.12.06 14:48

Кола не. Дворът е вътрешен между други блокове, пък и уличката е много тиха, рядко минават коли и покрай естествените и особености - теснина, кофи за боклук и трапове, така или иначе не могат да развият голяма скорост.
Откакто тука построиха Технополис и се създаде естествена бариера за озверелите помияри зарязани от виладжиите и откакто няколко много лъскви панталона на работещите в Бизнеспарка бяха разкъсани, слава богу ги разчистиха.
Иначе беше едно пускане под режим, в къщи стояха в пълна готовност зареден арбалет и самурайски меч.
Не ставаше дума за бой, а за убийство.
Имаше една глутница помияри, която всяка вечер излизаше на лов. Една нощ даже ни влязоха в къщата.
За съжаление са го правили и домашни кучета. Наложи се една девойка да я ошамаря. Кучето и 3 пъти ми влиза в хола, защото го зарязва отвързано и избщо не гледа дали я следва и къде ходи.
Една тъпа рускиня, която нарочно си насъсква хрътката, съм я гонила с тояга.
А иначе... Не можеш да задържиш в къщи котка, която знае, че може да излезе. Не и ако и ти живееш в същата къща....

Тема Re: за всички смелчаци като меннови [re: HaдяИ]  
АвторPandacat (Нерегистриран)
Публикувано13.12.06 15:19

Сигурно за моята тераса става дума, преди бях пускала снимка. Обезопасила съм я сама с подръчни средства. Материалите не струват повече от 20 лв. Но имайте предвид че за обикновена котка оградата трябва да е поне двойно по-висока, моята съм я правила за персийски котки, които не са толкова ловки в прескачането на препятствия

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.