Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:23 04.11.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема За или против суровото месо?нови  
Автор Crazywork (мацинка)
Публикувано13.11.06 09:56

Здравейте!

Кажете си вашето мнение по въпроса за суровото месо? За или против сте?
Бихте ли давали предварително замразено (24 ч.) месо в името на доброто и пълноценно хранене на вашата (вашите) котка? Какво по-точно - пилешко, телешко, говеждо?
Според вас с какво е най-добре да се храни една котка за да набавя нужните витамини (изключваме витамини под формата на таблетки) и други съставки за да бъде пълноценно нахранена?

Хайде сега да видим

Тема Re: За или против суровото месо?нови [re: Crazywork]  
АвторPandacat (Нерегистриран)
Публикувано13.11.06 13:01

Аз съм за

Давам сурово телешко месо на моите котки. Купувам телешки шол, правя го на порции, замразявам го и после вадя от фризера готовите пакетчета. Лошото е че не всички котки го харесват. Някои изобщо не искат да го опитат, други хапват само ако им го давам парченце по парченце в устата, а тази която най-много го храресва, получава растройство от него Затова мисля че е хубаво да пробваш дали твоята котка ще и хареса, и как ще и се отрази

Автор morska~valna (морско чедо)
Публикувано13.11.06 13:14

Аз също и давам на моята сурово,но внимателно подбирам месото.По принцип яде всякакво.Вчера и дадох и прясна морска рибка,като предварително я почистих от червата.Яде,като невидяла.Даже от приготвената за мариноване сама си измъкна,че едва и я взех(рибата вече беше поела от саламурата)

Тема Re: За или против суровото месо?нови [re: Pandacat]  
Автор rapidfire (магьосник)
Публикувано13.11.06 13:16

Абе има си и рисковете. Не ги храня специално със сурово месо. Когато остане обаче - давам им.

Те много се радват, от друга страна е грехота да се хвърля. Пък и те така или иначе си ловуват.

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

Автор papyy (Defender)
Публикувано13.11.06 13:37

Недомашните котки ядат сурово месо. НО моите са домашни глезеници и азне им давам НИЩО сурово. Печени или варено да ама ядат само дробчета и печено пиле. Казват, че от суровото месо озверяват?

Тема Твърдо противнови [re: Crazywork]  
Автор Puzzle (вода)
Публикувано13.11.06 13:53

От суровото месо домашната котката може да се зарази с токсиплазмоза, която за нея не е проблем, тя отделя бацилите в изпражненията, но е КРАЙНО опасна за хората и по-точно за жените. Ако бременна жена се зарази с токсиплазмоза, не мога да ви опиша колко ужасяващи могат да бъдат последствията за плода.
Това, което пиша не е задължително, може да се случи, може и да не се случи, но не виждам какъв е проблема месото да се подложи на термична обработка хем по-полезно за животното, хем по-безвредно за хората.

Тема Re: За или против суровото месо?нови [re: papyy]  
Автор rapidfire (магьосник)
Публикувано13.11.06 13:54

Озверяват ако се опиташ да им го вземеш

Тази година моя Бебо и Злати, с партизанско име - котето Шашко, хванаха по мишка докато бяхме на Родопите и прекараха половината нощ в ръмжене. Всеки се страхуваше другия дане му открадне плячката.
В интерес наистина се опитах да взема мишката на Бебо, защото пренасят доста болести, а и бълхи. Хванах мишката с машата, а Бебо увисна на зъби на нея, без да престава да издава страховити звуци и да ми показва какви нокти има.
По едно време ми писна, затворих двете кюлханета в другата стая, където те си размениха декларации за намерения, след което започна люта кушия, а на другия ден апапите бяха гроги.
И всичко това не им пречи да са най-милите същества на тоя свят

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

Тема Re: За или против суровото месо?нови [re: Pandacat]  
Публикувано13.11.06 14:03

Pandacat ти не беше ли против? Мисля, че съм чела твои мнения по въпроса, че никога няма да рискуваш със суровото месо? Може и да бъркам или пък да си размислила

Относно телешки шол аз съм пробвала. По същия начин го режа на малки парченца, правя порции и в найлонови пликчета в камерата. Никаква друга храна не я яде с такова удоволствие. Помислих си ако е много опасно ...с какво да я храня? Варено телешко не го яде. Ама как ще го яде, като става на гума Пилешкото месо ако го яде сурово и не след дълго го повръща. Ако е варено или печено го хапва, но по малко. Паучовете - никога повече!

Тема Re: За или против суровото месо?нови [re: papyy]  
Публикувано13.11.06 14:14

Верно е, че "озверяват" ако им го вземеш

Моята започва да ми се моли да и го върна...ама чак пък в звяр не се е превърнала

Автор Pandacat (непознат )
Публикувано13.11.06 14:17

Ааа, не, аз никога не съм била против суровата мръвчица. Даже котенцата си захраних със смлян телешки шол и им се отрази много добре.
Не мисля че е чак толкова опасно, чела съм по сайтовете на чуждестранни развъдници на персийки че препоръчват да се дава точно сурово телешко. Не вярвам че щяха да го правят ако имаше толкова голяма опасност. Разбира се телешкото е само добавка към основната храна, РК Персиан, защото колкото и да е полезно не съдържа всичко необходимо..

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.