Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:35 12.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Страх или стрес.....нови  
Автор morska*valna (морско чедо)
Публикувано19.10.06 11:59

Вече съм писала как моята "чернилка" дойде у дома.Всичко си дойде на мястото,но паническия страх си остана.Преди да дойде у нас,някой явно доста се е "погрижил" над психиката на това животинче.От опит знам,че котките не обичат прахосмукачките,но наша Манго буквално изпада в паника само щом я зърне.Дълго след като съм чистила и съм я прибрала,тя боязливо надзърта дали случайно не е някъде още.Плаши се от външни хора и най-вече от жени.Щом някой влезе в къщи и тя бърза да се скрие,а един път случайно я "откриха" и тя замяука толкова жално,че дори и ние не можахме да я успокоим.Опитахме се да и говорим нежно и да я гушнем,но тя ни издра и побърза да се скрие на друго място.Когато си е само с нас у дома проблеми почти няма с изключение на някои звуци и шумове явно оставили трайна следа в малкото и мозъче.Иначе свикна да я галим и гушкаме.Питам се дали това е страх или стрес и дали изобщо ще успее да се отърве от тях.А възможно ли е тези неща да са в резултат от удари по главичката,защото когато я прибрахме забелязахме доста засъхнала кръв по нея,което ни навежда на мисълта,че е бита и там.

Тема Re: Страх или стрес.....нови [re: morska*valna]  
Автор l4ko (селски пъдар)
Публикувано19.10.06 12:57

От прочетеното ми се струва че по-скоро дакато е била малко коте някой я е засмуквал с прахосмукачка. За кръвта по главата - котките доста често си я блъскат особено като малки.

Не съм присолог, но до колкото знам би трябвало да си преодолее страха от прахосмукачки ако я набие (сдъвче и маркуча, или я напишка). Оставете някой ден точбичката от прахосмукачката, или някоя друга част, но нека да не е накрайника за смучене да се подава от някой шкаф. Може би ще прояви интерес ако я вижда достатъчно дълго време.

п.с. едно време един приятел имаше сиамка която като пуснеха прахосмукачката да чистят килими се нареждаше и тя отпред, явно и харесваше да се реше.

Тема Re: Страх или стрес..... [re: l4ko]  
Автор evgenia_hristova (пристрастен)
Публикувано19.10.06 13:19

Моя котьо също се страхува от прахосмукачката, но да знаете какъв кеф е ако някой чисти с метла или меджик. Пробвай! Ще и хареса

Тема Не е задължителнонови [re: morska*valna]  
Автор nbb (весела)
Публикувано19.10.06 14:46

Моята котка никога не е бита или наказвана, но се страхува от хора и от прахосмукачката още повече. Свикнала е на тишина и ако някога повиша глас, започва да мяучи жално и да ми се кара след това.

Тема Re: Не е задължителнонови [re: nbb]  
Авторdesi (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 15:59

ох, аз пък моята си я чистя с прахосмукачката от косми особено лятото и си стои без да мърда

Тема Re: Страх или стрес.....нови [re: morska*valna]  
Автор deni112 (непознат )
Публикувано19.10.06 22:44

при нас пък ( говоря за всички котки минали през нас през последните 10 години) първоначално се страхуват от прахосмукачката, но след време свикват, че и нещо повече. предишния ни сиамец много обичаше да го чистя с прахосмукачката. обръщаше се по гръб и голям кеф. сега Коко и Сузи са горе долу по същия начин. седят си докато не приближа съвсем с бръмчящата машина при което просто стават и си заминават нанякъде. преди се страхуваха, сега я приемат, чакам фаза "кеф ми е". всичко с времето си. както при хората - свиква се

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.