|
|
|
Тема
|
Нормално ли е котето ми да
|
|
| Автор |
eliza_cat (коткоман) |
| Публикувано | 03.09.06 17:18 |
|
|
суче?!"Естествено , че е нормално ,казвате си вие,та нали е бебе!"Е,да , бебе е ама суче чаршафи!От 2-3дена го наблюдавам и забелязах, че цока чаршафи,блузи,панталони, всичко памучно или от по-мек плат!Вчера четох, че като прави подобни неща се настървявало да хапе!?!?Може да ми е тъп въпроса,но нормално ли е това?Вярно ли е , че се настървявало?Аз не съм забелязала някаква злоба у Елиза,но ...надявам се да ми помогнете!
Редактирано от eliza_cat на 03.09.06 17:20.
| |
|
Тема
|
Re: Нормално ли е котето ми да
[re: eliza_cat]
|
|
| Автор |
HaдяИ () |
| Публикувано | 03.09.06 18:04 |
|
|
Не се притеснявай - напълно нормално! Почти всички малки котета го правят, особено ако са отделени по-рано от майките си. А някои котки го правят дори и в зряла възраст. Моя Арчър доскоро и той го правеше - вече е на 7 месеца. Скоро не съм го забелязвала. Но Пегито това си й остана до края на живота - особено вечер, просто така заспиваше
| |
|
Тема
|
[re: HaдяИ]
|
|
| Автор |
eliza_cat (коткоман) |
| Публикувано | 03.09.06 18:49 |
|
|
A нали това с озлоблението не е вярно!?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Endaksi (cat person) |
| Публикувано | 03.09.06 19:55 |
|
|
нямам личен опит но мисля че би трябвало да е по скоро обратното. не се притеснявай
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
HaдяИ () |
| Публикувано | 04.09.06 09:03 |
|
|
Разбира се, че НЕ Е! Както казва Endaksi е обратното. То е израз на привързаност. Както ти казах, моята Пеги го правеше до последно /а тя почина на 15год. и 9 мес./ - въпреки че тя не смучеше дреха или нещо от сорта, а смучеше ръката ми, меката част в основата на палеца и показалеца. И така заспиваше - като някое бебче което суче. Докато Арчър обичаше да смуче някоя дреха, най-вече пижамата ми.
Така че спокойно! Радвай се на твоето бебче!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
denny (Choco monster) |
| Публикувано | 04.09.06 11:13 |
|
|
Не се тревожи, напълно нормално е. И моите правят така /а единият е на девет месеца, другият е... не знам на колко, но сигурно 10-11, а сучат редовно. Имат си една специална вълнена възглавница с едни топчета, като почнат да сучат оттам преди заспиване и да я мачкат с лапички, ще реши човек, че наистина пуска мляко. И интересното е, че по-често така се приспива големият. Но може и да не е чак толкова странно- все пак той е бил известно време при майка си и е бозал от нея, и явно има някакъв спомен. А дребосъчето беше на седмица и на практика не е сукало майчино мляко, та затова се отказа бързо да "суче" от възглавницата. И определено не са озлобени - случва се да ме одраскат или ухапят много рядко, ако ги стисна по-силно, или ги държа против волята им. Иначе са най-добрите, гальовни и кротки котета на света...
Oh, tell me how many roads must a man walk down, before you call him a man...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
atteh (ловец на сънища) |
| Публикувано | 04.09.06 14:43 |
|
|
Чувала съм, че е характерно за котките, които мънички са били отделени от майките си. Връщат се към бебешките си навици, когато са разнежени и сигурни (същото е и с месенето). Със сигурност не настървява, така че - спокойно
This is a strange flight
I'm taking
My dream's will
Carries me alongРедактирано от atteh на 04.09.06 14:44.
| |
|
Тема
|
Re: Каква я свършихме днес!
[re: atteh]
|
|
| Автор |
eliza_cat (коткоман) |
| Публикувано | 04.09.06 15:45 |
|
|
Събуждам се аз днеска от страхотно мяукане и какво да видя?!Моята бебора решила,че пердето пуска мляко,засмукала и си закачила зъбките !Понеже пердето е на малка височина и котето увиснало!!!сега има раничка на устата от зъбчето.Малко се кротна след това,ама като заспиваше си зацока юргана и толкова!
| |
|
|
|
|