|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Най после...
|
|
| Автор | Melinda (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.09.06 09:49 |
|
|
..мога и аз да ви покажа моето сладурче. Става въпрос за бялото коте, другите две снимки ( на гущера и малкото коте) ги качих за проба. Така като разглеждах в интернет мисля че Анжу не е персиец ( за тъкъв сум го купила), Вие какво мислите? Каква порода е? Ще съм благодарна ако все пак уточня какво е родословието му.
| |
|
Тема
|
Re: Най после...
[re: Melinda]
|
|
| Автор | HaдяИ (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.09.06 10:07 |
|
|
Родословието му могат да Ви го уточнят единствено хората, от които сте го купили
Иначе за породата - определено има персийско, може би примесено с ангорско
Абе въобще има ли някакво значение каква точно е породата и какво му е родословието? Котарака е прекрасен и единственното важно нещо е да се ОБИЧАТЕ!
| |
|
|
|
Жестока ти е котката!Как се казва,колко е голяма?На мен ми пеилича на класически персиец,ама не съм много на "ти" с породите.
Да нагушкаш котана от мене
П.П. МЯУУУУ!
| |
|
|
|
много ми прилича като да е купен от някой пловдивски развъдник познах ли? котарака бих казал че е наистина персиец, но с много ниско качество. не се засягай от думите ми, те не целят нищо лошо. просто всяка порода си има стандарт и представителите се оценяват спрямо него. ако има родословие, доказващо произхода на котарака няколко поколения назад, то това което казах е факт. а ако няма родословие, то това е просто красив пухкав котарак приличащ малко на персиец. при всички случаи той е твоят котарак и съм сигурен че за теб е най-прекрасния обичай го какъвто е
| |
|
Тема
|
[re: Endaksi]
|
|
| Автор |
ofika (отнесена) |
| Публикувано | 01.09.06 10:38 |
|
|
Защо малко на персиец? На мен ми прилича на класически персиец. А с това за пловдивския развъдник си уличил десятката. И на мен ми прилича на техните котки. Ако не е купен от развъдник, то той е най-вероятно пряк потомък на някой от тях. Има фамилна прилика.
| |
|
Тема
|
[re: Endaksi]
|
|
| Автор | Melinda (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.09.06 11:13 |
|
|
Много благодаря за милите думи. Котето не е купено от развъдник, а от един приятел, който го продаде за персиец. Той купил майката от зоомагазин. Тогава нямах представа от особеностите на тези котки. Като видях че е дълга козина реших че наистина е такъв. Името му е Анжу, на 1 г. и 6 м. Много е капризен, не иска да яде нищо човешко, а само консерви на Гурмет от най малките и съответно ми излиза доста скъпо. Пробвала съм с други консерви но само ближе соса и така ги зарязва. Напоследък прояви и друг инат:Пиеше вода от паничката си, но веднъж бях изнесла голяма кофа за да поливам цветя на терасата и докато се обърна го гледам навел се над кофата и пие вода, от тогава все търси тази кофа, като я открие в банята се върти около нея и мяука. Не пие вода от купата си. Като напълня кофата пие. Това ми създава големи неудобста, защото поливам цветя 2 пъти в седмицата. Не мога да разбера защо прави така. Сменям му водата в купичката 2 пъти в деня, купих синя купичка(като кофата) все същото.
| |
|
|
|
А защо не пробваш да напълниш една най-обикновена купичка с вода и да я сложиш на произволно място. Ще видиш как бързо-бързо ще се привърже и към нея Най-вкусно е това, което не е позволено
А котаната ти е малка пухена възглавничка
| |
|
Тема
|
[re: Melinda]
|
|
| Автор |
ra1sa (hohlushka) |
| Публикувано | 01.09.06 11:48 |
|
|
може да Ви звучи смешно, но удома имам вода сложена на 4 различни места и съм забелязала, че някои от котките обикалят от купичка на купичка и пият, ще кажеш че е от различни водоизточници или че едната е по-сладка от другата...всеки е със номера си
| |
|
Тема
|
[re: ra1sa]
|
|
| Автор |
ofika (отнесена) |
| Публикувано | 01.09.06 12:04 |
|
|
У дома има 2-3 купички защото имаме следния номер. Нахранваме се, пием вода и след това маркираме купичката с вода (без да разлеем капчица навън), за да не могат другите да я ползват.
| |
|
Тема
|
[re: ofika]
|
|
| Автор |
Endaksi (cat person) |
| Публикувано | 01.09.06 12:45 |
|
|
ами просто моята представа за персийска котка е мноооого далеч от това коте. той прилича на породата единствено по сравнително късата си, но за щастие доста гъста козина. това е...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|