|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Нещо става ...
|
|
| Автор |
svetozar (непознат) |
| Публикувано | 07.05.06 21:19 |
|
|
При нас става нещо. Струва ми се, че малко преждевременно и неочаквано Пейчето я споходи първото разгонване. От вчера почти не спира да мяука и изглежда доста превъзбудена, а не ми изглежда да я боли нещо. Разхожда се насам натам, тътри си задника по земята, оставя се да я галя повече от обикновено и за разлика от преди сякаш особено предпочита да й галя коремчето и областта около слабините . Вчера й донесох пълна торба с пържоли, кюфтета и шишчета от една сватба, не пожела да хапне почти нищо. Днес ми направи впечатление, че на входа да влагалището й имаше капчица безцветна течност. Всички тези неща ме карат да смятам, че мойта хубавица е разгонена. Тъй като е намерена на улицата няма как да знам точната й възраст, но по думите на хората от които я взех те са я намерили в началото на ноември и е била много мъничка. Това по моите изчисления предполага възрастта й да е около седем месеца.Ако е така май е рано за разгонване, ама знае ли човек... На вас как ви се струва тази работа?
| |
|
|
|
Ако не се лъжа седем месеца е точната възраст за първо разгонване...
Че за какво са създадени хората на земята - за да угаждат на котките, разбира се!
| |
|
Тема
|
Re: Нещо става ...
[re: svetozar]
|
|
| Автор |
Megas (cat person) |
| Публикувано | 07.05.06 21:28 |
|
|
дори 5-6 месеца се считат за нормална възраст за първо разгонване. никак не й е рано. честита госпожица може да те успокои това че първото разгонване е значително по кратко и за 2-3 дни най много ще е история.
винаги в такива моменти първия ми съвет е да се води нещо като женски календар на всички разгонвания, в които да записваш кога е започнало и кога е завършило разгонването, на място което винаги можеш да провериш след време. така след второто третото разгонване вече ще ти е ясна логиката на разгонване и ще знаеш кога и за колко време ще е разгонена. а и при евентуален инцидент с котарак (повярвай ми, случват се дори когато най малко очакваш) ще можеш да си изчислиш кога да очакваш котетата, дали не са родени преждевременно или пък се бавят повече... абе полезно е, пък не коства много.
Nice!
| |
|
|
|
Направо си е разгонена и не е много рано (като съдя по Съни). За теб следващите дни ще са тежки. Един съвет - не и давай никакви хапчета докато не премине, а после я заведи на доктор да и бие инжекция ако не искаш да ти се случва често.
| |
|
|
|
Не й бий инжекции, защото те се бият по система през 4,5,6 месеца и са същите като хапчетата. Ще трябва да я изтърпиш.
| |
|
|
|
Най-добре лекар да каже. Аз просто си изстрадах от хапчетата (и писанка също) затова само предупреждавам, че са много опасни.
| |
|
|
|
а защо си мислиш, че инжекциите са по-различни ???
И Мая се разгони на 7-ят месец .. първото разгонване мина много леко и бързо, но след това се разгонва още 2 пъти - ужасно беше ;)))) Сега я усещам, че пак започва да мрънка и се подготвям за концертите, които изнася ;) Решила съм, че като стане на година и половина ще я кастрирам, защото котета няма да имаме ... До тогава ще си я търпим, макар че никак не е приятно да не спиш цяла нощ (защото тя тогава мрънка най-много) ....
А това с календарчето как не съм се сещала да го направя .... от следващото разгонване започвам да си записвам 
| |
|
|
|
А защо чак на година и половина мислиш да я кастрираш? По принцип казват, че колкото по-рано се кастрира, толкова по-добре.
| |
|
|
|
не е вярно това, трябва да е поне на година котето, за да са му напълно оформени половите органи !!! А година и половина, за по-сигурно. Разбира се, не е добре и да се изчаква много, ако котката вече е на 3-4 години, по-добре да не се оперира.
| |
|
|
|
?! това пък защо?
ако е над 10г, напр. има опасност от самата операция. а дори и тогава - ако е животоспасяваща, пак ще се наложи...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|