Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:50 13.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Как да я отуча да си ги точи?  
Авторsilvi (Нерегистриран)
Публикувано20.03.06 16:40

Много си обичам котката, обаче е ужасно бясна. С мъжа ми сме й купили нов дом и сега ни предстои да го обзавеждаме. Там е големия проблем. Досега живяхме с много стари мебели и не ни пукаше особено, че си точи ноктите където й падне. Сега въпросът е как да я отучим да ги точи и какви мебели да си вземем, който са така да се каже по-устойчиви на "ласките" й? Кожено канапе или от някакъв плат, ламиниран паркет или... Вие имате ли такива проблеми?

Тема Re: Как да я отуча да си ги точи? [re: silvi]  
Автор azzi6 ()
Публикувано20.03.06 16:46

съмнявам се, че ще я отучите да си точи ноктите от мебелите. като се катери по тях няма начин да не си използва ноктите. по-ското трябва да си намерите подходяща дамаска... ама не кожена, няма да оцелее...
ламинатът е "коткоустойчив", на този вкъщи няма следи от нокти... когато го купувате гледайте да има означение, че е такъв.

Автор gamina (mind reader)
Публикувано20.03.06 19:06

вкъщи всичко, ама абсолютно всяка дамаска, е разпрано, скоро и ние ще ходим в нова къща с нови мебели и... смятаме да се опитаме да решим проблема по следния начин: правим голяма хубава драскалка тип катерушка и ще пробваме с привличащите спрейове, не знам дали и доколко действат, но ще се опитаме пък каквото сабя покаже.
а инцидентното дране докато се катери няма как да бъде предтвратено.

To those who understand, I extend my hand
To the doubtful I demand, take me as I am

Тема Re: Как да я отуча да си ги точи? [re: gamina]  
Автор Morrighan (незапознат :))
Публикувано20.03.06 21:35

Освен привличащи спрейове има и такива, които ги отблъсква. Но не знам до колко не са вредни за котките. Знам само, че трябва много да внимаваш да не напръскаш котето с него

When the cup is half empty - make it half full!

Автор HaдяИ (стараеща се)
Публикувано21.03.06 09:08

Ами май е вече късничко да се отучи да си точи ноктите.
Единственото спасение е, мебелите да бъдат покрити с някакви халища или шалтета.А също така обърнете внимание дали навсякъде си точи ноктите, или на точно определено място. Защото ако ги точи само на определено място, то там би могло да се сложи нещо, на което да си точи ноктите и да предпазва самата мебел.Предишната ми котка си точеше ноктите точно на 1 определено място на дивана и затова там бях пришила от същата дамаска и периодично подменях парчето.По този начин нямах никакъв проблем.
А колкото до паркета, мисля че за него не би трябвало толкова да се притеснявате - котките по-скоро си точат ноктите на килимите, отколкото на паркета
Успех!

Автор Megas (cat person)
Публикувано21.03.06 19:52

не ти трябва да я отучваш от нищо, а просто да я научиш къде да го прави. намери й подходящо (и за двете ви) място където да си ги точи и просто не й позволявай да го прави на други места. но в никакъв случай не я бии. просто й покажи че по някакъв начин това не ти е пиятно. умни са, ще се сети:)

Nice!

Тема Re: Как да я отуча да си ги точи? [re: Megas]  
Автор deteto7O71 (непознат )
Публикувано21.03.06 22:33

Megas е напълно права,че просто трябва да и покажеш каде трябва да си ги точи,но боят не е забранен.Не трябва да е някакъв бой,а просто с вестник навит на руло (не се използва гола ръка,навсякъде се препоръчва вестник) просто да я потупаш по задника и да и се скараш,за да разбере че прави нещо нередно.

Автор Morrigan* (Goddess)
Публикувано22.03.06 08:08

Ами аз открих една дамаска, която не му харесва да си точи ноктите. Синтетична материя, като бризент, но на външен вид са я докарали. Трябва да е нещо,което не може лесно да се измъкнат нишки. Защото, не е просто точене на нокти. Удоволствието на моя идва най-вече от измъкването на нишки - особено, когато те гледа право в очите.
Сега вкъщи съм на вариант калъфи на гарнитурата в хола. От същата дамаска на гарнитурата ми ушиха калъфи, които стоят като тапицерия. Тях ги дере и периодично ги сменям и купувам нови. Навсякъде сложих ламинат и сега дере само единствения останал килим, но и него ще махна. Когато си купувате ламинат да е за силно натоварени зони и да е с клас на устойчивост МИН. 31.
А завесите? На тях обръща ли внимание?

Тема Re: Как да я отуча да си ги точи? [re: deteto7O71]  
Автор azzi6 ()
Публикувано22.03.06 08:21

не знам къде се препоръчва да се бие с вестник, но моята ада като види някой, че държи сгънат вестник бяга под леглото... аз лично не мисля, че боят трябва да се използва с възпитателна (или каквато и да е) цел. достатъчно е силно навикване, поне при нас едно НЕ върши работа... съвсем друг е въпросът, че по цял ен няма кой да й казва НЕ

Тема Re: Как да я отуча да си ги точи? [re: azzi6]  
Автор Mew the Cat ()
Публикувано22.03.06 09:03

Дейзи като види пантоф и откача от ужас.

UNFORGIVABLE

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.