Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:42 13.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Как да напълнее котката?  
Автор evgenia_hristova (член)
Публикувано16.03.06 11:36

Котето ми е на година и половина. По кльощава котка не сте и виждали. Капризна е, но капризите и се задоволяват максимално и тя пак само хапва малко и обръща гръб на храната. Много рядко се лакоми за някаква храна (риба или дробчета), но и от тях не яде много. Ако гранулите и са престояли в паничката от сутринта до вечерта - отказва да яде от тях. Същото се случва и с всички други видове храни. Не яде мляко, сирене, свинско месо, хляб, някои видове гранули и храни за котки. Обича маслини! Пие само течаща вода от чешмата. Иначе е спортистка.
Нормално ли е това? Защото аз мисля, че не е. Какво да и дам за да понадебелее малко?

Тема Re: Как да напълнее котката? [re: evgenia_hristova]  
Автор azzi6 ()
Публикувано16.03.06 11:49

в новата брошурка на РК има картинки, по които можеш да определиш дали котето е кльощаво или нормално. [url][http://www.catage.com//url] - тук също има картинка, ама трябва да се регистрираш. лесно е...
колко кг е? каква порода? каква храна й даваш?
Роял канин има храни за чувствителни котки. аз препоръчвам да й даваш варено месце (пилешко), дробчета и сърца (варени, пилешки) и РК. моята котка е на 3г, тежи 2,850кг, изглежда много добре .
още нещо - рязко ли е отслабнала или си е била такава? разгонва ли се често? когато са разгонени почни не ядат. доколкото разбрах е женска, нали?
и една добавка - ако е персийка, тук има доста вещи хора, които ще ти дадат съвет.

Тема Re: Как да напълнее котката? [re: azzi6]  
Автор evgenia_hristova (член)
Публикувано16.03.06 13:05

Женска е и се разгонва често. Такава си е била винаги - слабичка. Порода няма, прибрана е от улицата....

Автор ra1sa (hohlushka)
Публикувано16.03.06 13:22

обикновено когато се разгонват лошо се хранят...

Автор azzi6 ()
Публикувано16.03.06 13:34

ето тук има картинка, виж я и определи кое е като твоето коте

Автор deni112 (тъжна)
Публикувано16.03.06 13:50

все едно аз съм я пуснала тази тема. ние сме по същия начин. по абсолютно същия начин. от сухата яде само таква за капризни котки, а от консервите не близва, само пастетчета, като при това пастетчето го яде само по веднъж, тоест ако й сложа повторно от него, няма да го погледне. на опаковката пише, че трябва да изяжда по 3 пастета на ден, а тя изяжда половината от едно.

Face the worst. Don`t blink.

Тема Re: Как да напълнее котката? [re: deni112]  
Автор ra1sa (hohlushka)
Публикувано16.03.06 13:54

ееееееееей, ама това е както при хората, има си и злояди

Тема Re: Как да напълнее котката? [re: ra1sa]  
Автор Mew the Cat ()
Публикувано16.03.06 15:15

Любопитно как на мен не ми се случи злояда котка. Вкъщи примерно още докато се готви пилето/рибата/каквото и да е и те са в редичка пред вратата на кухнята. Чакат. Като се сготви трябва и да изстине - "аууууу, ауууууууу, аууууууууу ама гладни сме". Като изстине, някой трябва да спре да играе и да отиде да им го нареже или обезкости или каквото е там. Тук вече са откачили. И след това се носят и се раздават чинии - рядко остава нещо някъде. А звукът от отваряща се консерва или разтърсена суха храна се посрещас едно дружно "МИАААААУУУУУУУ". Ама ако някой не яде и е здрав - много хубаво. Значи ще стои гладен. На следващото хранене е пръв. Ако някой не яде и е болен - ами аз само това и чакам - спринцовката с прясното мляко, лъжичката с кисело и след болника. Е накрая доброволно ядът.

UNFORGIVABLE

Тема Re: Как да напълнее котката? [re: Mew the Cat]  
Автор ra1sa (hohlushka)
Публикувано16.03.06 15:24

когато са няколко котки, те се хранят по-добре, гледат едно от друго, понякога и да не е гладно, а пак търчи със другите

Автор Morrigan* (Goddess)
Публикувано16.03.06 17:03

Женските са по-фини от мъжките - имам предвид на килограми. Може би не й харесват гранулите? Пробвай да й смениш храната. Моят например може да стои до купички с агнешко и телешко и да мяука по 2 дни, че е гладен. Всяка котка си има определени изисквания. Не е хубаво да е дебела - ако е в добро здраве, значи това й е нормалното физическо състояние. Моят пухчо бе стигнал до 5!!! килограма телесно тегло и ме питаха бременна ли е? Затлъстяване е опасно, така, че не я охранвай. Котките са умни същества и в общи линии знаят какво искат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.