Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:33 11.11.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Соня дъвче тапети!  
Автор Polkovnika (скитник)
Публикувано08.02.06 20:21

Здравейте пак! Съвсем отскоро Соня започна да дъвче и да сваля тапетите - в началото само опита, като на игра, но забелязах, че вече го прави почти системно. Мисля, че й липсва калций. Мога ли да й давам калций на таблетки? Снощи й дадох малко настъргана креда, но се уплаших да не й стане нещо. С какво мога да заменя целулозата, кагато не разполагам със зелени растения, които да хапва? Благодарим ви и двете със Соня предварително!:)

Тема Re: Соня дъвче тапети!нови [re: Polkovnika]  
Автор gamina (mind reader)
Публикувано08.02.06 20:27

спокойно, Билбо яде мокет!
калции има на таблетки, ако яде сирене - давай й сирене, не знам защо си решил че в тапети има калции...
ако не е обезпаразитявана вътрешно скоро - направи го.
не и липсва целулоза със сигурност, но може да е закъсала с перисталтиката - засади котешка трева в една саксийка (жито, леща, овес)

Тема Re: Соня дъвче тапети!нови [re: gamina]  
АвторPolkovnika (Нерегистриран)
Публикувано08.02.06 22:36

Благодаря много за съветите! Не знаех, че овесът, житото и лещата са "котешки треви", но веднага ще засадя, още тази вечер! Поздрави на Билбо!:)

Автор azzi6 ()
Публикувано09.02.06 09:31

калций има в костите, нали знаеш... но не мисля, че е това, ако къса и дървче само тапетите - и моята котка е пристрастена към хартията, особено кашони. положението е страшно, обаче ако почне да ближе стените . даването на таблетки не е препоръчително, така можеш много лесно да предозираш. а калцият, доколкото си спомням, е една от съставките на уринаторните камъни.
ако толкова държиш да даваш зеленчуци, давай сварени... зеленолистите са вредни за котките, лукът при постоянна употреба в по-големи количества може да доведе до анемия... аз лично съм много против зеленчуците, мисля, че не са необходими нито като източник на хранителни вещества, нито като фибри. но... всеки сам взима решения

Тема Re: Соня дъвче тапети!нови [re: azzi6]  
Автор gatofilia (стара коткарка)
Публикувано09.02.06 13:19

Не ги ядат, нито дъвчат, гадинките, само им е кеф да ги свалят, и като свалят едно малко парче, със садистична страст разширяват поразения участък.
Това ми се случи при слагане на нови тапети в една почти празна стая, като им се нахвърлиха.... дерат ги на ивици. И понеже нямаше много мебели, вилняха на воля, имаха пространство. И който дойде, тъжно въздиша, и казва - там, дето има котки и кучета, тапети не се слагат.
Частична репарация. Точно на ъгъла на една стана, дето е издрано, го закрих с голяма хубава ваза. Купих едно роло допълнително, за евентуални кърпежи.
И най-важното, което ми струва доста - свалих тапетите от най-надрасканите стени, за щастие срещуположни, и заетите от балконската врата и прозорците, та им ударих по един латекс, в избрана тоналност, от основния цвят на тапетите.
Стана дори доста красиво, като че ли с нарочен пунт.
А деряха с удоволствие, но не дъвчеха, по-скоро си играеха с парчетата.
Хубави тапети, плътни, от скъпите, много им пасваха за игра ...

Автор PanTer ()
Публикувано09.02.06 20:56

Провери дали наистина не яде мазилката, дали не се е увеличил много апетита. Това са признаци на заболяване.
Ако просто се забавлява да сваля тапетите и да ги плюе значи е открила новата си играчка. Но ако има и други промени - работата си е сериозна.
А преди да и даваш калции - мини през вета. Има си котешки калции. Това в случай, че ближе и мазилката.
Креда в никой случай не и давай. В същност тя яде ли я?
Има и пастичка за козина и прочие - това ако решиш, че положението е спешно докато порасне житото. Има го и него при ветеринарите.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.