|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Гнойна рана
|
|
| Автор |
Perfy ((ex "perf")) |
| Публикувано | 31.01.06 10:20 |
|
|
Преди няколко дни на вратлето на котарака ми се появи голяма колкото орех подутина, която явно беше пълна с течност (гной) и болезнена за него. Вчера започна да се чеше там и си смъкна козината, след което се отвори голяма рана. Обработих я с риванол и я превързах, но той все още е раздразнен и не дава да го пипаме много много.
Някой знае ли от какво може да се е получила подутината? Редовно му даваме лекарства, никога не е ял живо месо или разни мръсотии, няма бълхи.
| |
|
Тема
|
Re: Гнойна рана
[re: Perfy]
|
|
| Автор |
ofika (отнесена) |
| Публикувано | 31.01.06 10:26 |
|
|
Дай повече подробности за котарака.
1. На колко е години.
2. Къде живее - вътре или вън
3. Има ли контакт с други животни
| |
|
Тема
|
[re: ofika]
|
|
| Автор |
Perfy ((ex "perf")) |
| Публикувано | 31.01.06 10:32 |
|
|
На 10 месеца е, стои вкъщи, но сега е разгонен и го пускаме за няколко часа навън. Предполагам, че е имал контакт с някоя котка.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ike (некастриран) |
| Публикувано | 31.01.06 10:38 |
|
|
заведи ли го на свестен ветеринар?
може ли да е цирей
| |
|
Тема
|
[re: ike]
|
|
| Автор |
Perfy ((ex "perf")) |
| Публикувано | 31.01.06 10:44 |
|
|
Той е много страхлив от чужди хора, а и незнам как ще го заведа пеша, най-близката лечебница е на 20 минути, но ако няма подобрение ще се наложи. Днес като му махах превръзката издаде ужасяващ крясък и от раната му излезе голямо количество течност.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ike (некастриран) |
| Публикувано | 31.01.06 10:51 |
|
|
Не е толкова важно лечебницата да е наблизо. Важното доктора да е добър
да си разбира от работата и да обича животните, такива за съжаление все по рядко се срещат. За транспорта ти е необходимо само едно кашонче на което да пробиеш дупки за да може да диша.
| |
|
Тема
|
[re: ike]
|
|
| Автор |
Perfy ((ex "perf")) |
| Публикувано | 31.01.06 10:55 |
|
|
За съжаление там, където живея избора се ограничава до 1 ветеринарен лекар.
| |
|
|
|
Май ще се наложи да посетиш ветеринар. Един - един. Но трябва да се почисти раната, евентуално да се извади/изстиска гнойта, може да се наложи поставяне на дренаж и със сигурност ще трябва да му се дадат антибиотици. Така ги виждам аз нещата.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
azzi6 () |
| Публикувано | 31.01.06 11:24 |
|
|
на твое място не бих се колебала изобщо да го заведа на вет, независимо от трудностите! тази рана ми се струва голяма, не зараства. едва ли е ухапано от някакво насекомо, струва ми се, че не би се отворила така. може ли да се е одраскал/ набол на тел? също е вероятно да се е сбил с котарак. раната е замърсена, нищо чудно да има парченца...
пък като се върнеш, може да си поговорим за суровото месо и други такива гадости 
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Megas (cat person) |
| Публикувано | 31.01.06 11:27 |
|
|
прилича ми това да е последстве от някой бой за женска... охапванията от котки често загнояват тъй като са им много остри зъбите и раната се затваря преди да е преминало въпалението. заведи го на ветеринар за промивки и ако трябва дренче. антибиотици давай само след като провериш в интернет какво всъщност даваш (тоест-задължително накарай да ти запишат името и схемата на антибиотика). често стават обърквания и никога не е излишно да провериш.
Nice!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|