Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:24 13.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Милички, стискайте палцинови  
Автор netcat (mishkoqd)
Публикувано18.09.05 22:52

намерих котенце с проядено от гной краченце. Цялото краче е обхванато, огромна рана до кокал, с огромен диаметър. Месо не се вижда от гной. Лекаря обаче ме обнадежди, каза че за 3-4 седмици упорито лечение гнойта ще изчезне, но крачето вероятно ще си остане така понакуцващо. А аз като го видях, помислих че е за ампутация Толкова беше гадно...то и още е де. А малкото момиченце е толкова красивичко, но и толкова изплашено...хапано е от котараци най-вероятно.
Стискайте палци всичко да мине по-бързо и безболезнено, че е пълен ад... Добре поне че не усеща болка. Бият му инжекция, а то - мърка

The only way of finding the limits of the possible is by going beyond them into the impossible.

Тема Re: Милички, стискайте палцинови [re: netcat]  
Автор CHEЖAHKA (crazy)
Публикувано19.09.05 00:29

Почвам да стискам всичките палци!
Дано наистина тоя вет. успее да се пребори.
Дори куцичко, по-добре да е здраво. То ще се научи да ходи и с куцащо краче.
Дръж ни в течение какво става.

Тема Re: Милички, стискайте палци [re: netcat]  
Автор SEXX (замислена)
Публикувано19.09.05 04:59

И аз стискам палци всичко да е наред!

Through rain & stormy weather
Shall always be together
Together here forever

АвторKeти (Нерегистриран)
Публикувано19.09.05 08:53

Netcat,предполагам знаеш антисептичното действие на смрадликата.Прави му отвара и му кисни крачето в нея.Гарантирано за 2-3 дни ще се оправи от гнойта.Успех!

Автор atteh (ловец на сънища)
Публикувано19.09.05 09:50

netcat успешно справяне с крачето на котача! бързо оздравяване й желая

This is a strange flight
I'm taking
My dream's will
Carries me along

Автор esti ()
Публикувано19.09.05 10:21

netcat, ти и всички като тебе, дето не подминават гадинка в беда, печелите възхищението ми и не само моето...
Стискам палци за малката и дано се оправи бързичко.
Бъдете здрави и двечките!

Тема Re: Милички, стискайте палцинови [re: esti]  
Автор Josefine (jujicat)
Публикувано19.09.05 10:49

Стискам палци и аз котенцето бързо да живне и кра4енцето му да бъде спасено максимално.Преминала съм с втората си котка през същото,така 4е
оправия има.Намерих я като 4-5 месе4но коте на улицата с задно кра4е с ве4е
изсъхнала оголена кост,на която висеше само една,все още покрита с косми4ки лапи4ка.Горната 4аст беше гноясала и миришеше ужасно.Прибрахме
котето и всеки ден го водихме на инжекции,а в къщи също мажех и по4иствах
кра4ето.Кра4ето наистина представляваше неописуема гледка!
.Долната му 4аст не можеше да бъде спасена,но тя след време сама падна.Доста време ни костваше да оправим горната 4аст на кра4ето на Хепи.Ве4е е здрава.с половин задно кра4е и невероятна 4аровница.Сигурна съм,4е и това котенце ще оздравее.Дано кра4ето може да се спаси максимално!Успех и стискам вси4ки видове палци това да стане по-бързо и безболезнено за малкото същество!

Автор PanTer ()
Публикувано19.09.05 13:24

Успех и от мен!!!
Дай снимки на тази малка късметлийска душичка Щом е попаднала в ръцете ти ще се оправи, няма къде да ходи

Тема Благодарянови [re: netcat]  
Автор netcat (mishkoqd)
Публикувано19.09.05 19:28

Доста силно трябва да сте стискали, защото малката е много, ама много по-добре. Раната не е била чак толкова голяма, колкото смятах, просто е била пълна с гной и доста възпалена с оттичания около нея. Изглежда няма наранявания на костта, така че може и да не куца. Вече е с дължина около 5-6 см и широчина 1-1.5, а беше значително по-голяма...около 3 пъти по-голяма по широчина.
Разбрах между другото и чие е котето. Били са 3 даже, но едно по едно са измрели. "Собственика" реши, че и това било "на път" и просто го зарязал. "идвал някакъв котарак и ги давел"...
Ще се оправи малката, сигурна съм. Благодаря ви много за подкрепата и куража. Днес имах малко работа извън града и я оставих при татко, той е пречиствал раничката и я е обработвал с лекарство даже 2 пъти повече от необходимото (а аз се притеснявах). И на всичкото отгоре я прехранил... Тя миличката е била толкова продължително време недохранвана, че яде буквално като някой звяр. И как я заварих....тумбака й ще се пръсне, как не е повърнала само не знам. Махнахме и бълхите още снощи, само представа нямам как ще я къпим с тази рана, а е доста мръсна, особено крачетата. И по телцето има тук там засъхнала кръв... Освен да я изкъпя само в билкова вана, примерно с лайка, тетра или невен? Или рядък разтвор на калиев перманганат? Ще трябва май да питам лекаря и затова.
БТВ и раната, забравих да кажа съвсем не е прясна от седмица била най-малко, затова така дълбоко се е възпалила. Добре че е оживяло мъничето изобщо седмица с това краче...късметлийче си е

The only way of finding the limits of the possible is by going beyond them into the impossible.

Тема Re: Милички, стискайте палцинови [re: Keти]  
Автор netcat (mishkoqd)
Публикувано19.09.05 19:35

За смрадликата незнам, но понеже майка ми е голям любител на билкарството и ги знае всички билки, та ми каза че за подобни неща най-добре е на първо място тетра и после невен и лайка. Още не съм правила, пречиствам я само с риванол, кислородна вода и после спрей и след малко мазило, това 3-4 пъти на ден. Но ще пробвам скоро и отвари, дано заздравее по-скоро, че какво ще я правя, няма да има при кой да я оставя, ако не е здрава. Само веднъж да се затвори и овладее раната. Че и превръзка не става на това място...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.