Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:34 03.01.26 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема СТРАХ МЕ Е....нови  
Автор didkec (миличка)
Публикувано29.04.05 10:44

Много ме е страх да пускам Кари на терасата(може и смешно да звучи)Преди да я взема бях чела във клуба, че коте е паднало от 4 етаж и не я пускам от страх да не падне,защото живея на 3 етаж и цялата тераса заедно с перапета е от теракот,а другата е остаклена и отварям прозорците.Какво да правя?

Тема Re: СТРАХ МЕ Е....нови [re: didkec]  
Автор CAT-O-NlNE-TAlLS (;)
Публикувано29.04.05 11:01

Че може да падне, може, но от 3 -тия етаж не ми изглежда страшно. На разни познати редовно им падат котките и после ходят да си ги прибират от мазето на блока, те са на 3-тия етаж. Знам за котарак който доброволно си е скочил от 5-ия етаж и до колкото знам не му е имало нищо. Е аз съм на 8-ия етаж и котките по прозорците и по терасата няма да ги пусна. Не е страшно от 3-ия етаж но после може да се загуби. Поне така ми се струва, че не е страшно, не знам. сиамката ми я пускахме на 4-тия етаж но никога не е правила рисковани неща по терасата, само се излежава на слънце.

Автор ofika (отнесена)
Публикувано29.04.05 11:20

Зависи от котката. На мои познати им падна персийския котарак от 2 етаж и загина .
Може и нищо да не и стане, но да се загуби или някой да я вземе.
Наблюдавай я ден-два какво прави на терасата и реши какво да правиш.

Hе иди по течению, не иди против течения, иди поперек него, если хочешь достичь берега

Автор Цвeти (глезанка)
Публикувано29.04.05 11:53

Моят съвет е да внимаваш и да не я пускаш на балкона! Познавах лично котка, която два пъти падна от 8мия етаж и първия път оцеля... Но само първия. Те се зазяпват по врабчета, гонят мухи и като нищо може да скочи! Няма как да й обясниш, че това е опасно и високо, а многото падали котки потвърждават теорията ми, че не могат да преценят голямото разстояние до земята! Съветът ми е да сложиш качествена и добре закована (прикрепена) мрежа на прозорците, които отваряш, а пускането на балкона си е на твоя отговорност и преценка!

Какво му трябва на човек - коричка хляб и една яхта!

Тема Re: СТРАХ МЕ Е....нови [re: Цвeти]  
Публикувано29.04.05 12:10

Никаква преценка за опасностите нямат наистина
И не става въпрос само за височините

Съгласявам се със всичко което каза, най-вече докато не е улегнала котка която няма да тръгне да прави глупости. А повечето винаги правят глупости де.

АвторKeти (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 12:47

Предишния ми котак определено имаше лошо равновесие и изпитвах панически ужас,когато ме издебнеше и излезеше на терасата и това го разбрах след като вися на парапета 10 минути на предни лапи,докато предприема акция спасяване.До тогава си лежеше кротко и се припичаше на слънце.Половин година преди да почине,а той си отиде на 13.5 г., малкия/не знам как,не си бях в къщи/ го изхвърлил през един прозорец и в резултат имаше само натъртвания на лапите и голяма доза страх.Тогава от ветеринарите разбрах,че при падане от от по-нисък етаж опасността е по-голяма,защото няма време да се извърти във въздуха и да падне на лапки.Колко е вярно-не знам.

Тема Re: СТРАХ МЕ Е....нови [re: Keти]  
Автор Ronin_de_Sofi (непознат)
Публикувано29.04.05 13:08

Доста вероятно поне според мен. Една позната котка пада 2 пъти от 8-ми етаж и още си щъка радостно... нагоре - надолу...

Only the dreamers can change the course of history

Редактирано от Ronin_de_Sofi на 29.04.05 13:11.

Тема Re: СТРАХ МЕ Е....нови [re: Keти]  
Публикувано29.04.05 13:20

МЕжду другото какви са тези котки които не могат да се наберат?
Гарфилд(най тлъстия и кекав) скача от земята на затворената вратата като се дързи отгоре само на предни лапи за касата, след това без да ползва задните защото няма за какво да се закачи с тях прелетява настрани и нагоре около 60-70 см и се качва на кухненския шкаф. Набира се и скача само на предни лапи. А какво правят останалите - бедна ви е фантазията.(То за това всичко висящо в момента е разкъсано брутално)
Сещам се за 1 случка за Чочо(белия котарак от темата за черното и бялото). В тях на гости един друг доста злобен котарак, съответно двамата биейки се се оказват на терасата на съседа и Чочо увисва в съответната поза на предни лапки, съседа(идиот) с някаква пръчка започнал да го удря за да падне. Е не е паднал, набрал се е.
Не знам може би персииките са по чувствителни между другото но видях как котката на едни съседи заспа на перваза на втория етаж и падна директно в средата на група едрички кучета, който стопанката на котката ги хранеше. Наби кучетата и съвсем културно си влезе във входа
Та толкова за котките които съм виждала, но предупреждавам, че това са се възрастни леко шантави образи. И нито една персиика, не знам на какво са способни, това за падналия от 2- етаж показва че трябва да си я пазиш. В името на всичко във вас се надявай котето ти да е кротко

ПП: Както виждате представите ми за котешкия род се градят на доста странни екземпляри

Редактирано от CAT-O-NlNE-TAlLS на 29.04.05 13:21.

Автор atteh (ловец на сънища)
Публикувано29.04.05 13:43

Аз бях тази, която разказа за падането на котката. Има защо да те е страх, защото котките се заиграват и залъгват да гонят разни птички. Дори и да не й стане нищо (все пак не е високо), рискуваш да се загуби . Не знам доколко съм права, но ако ти е възможно ограничи й достъпа до терасата, освен ако не е остъклена и не ти е пред очите.

Сега сме на 9-тия етаж с остъклена тераса, първоначално не беше добре ремонтирана и животното си кесаше навън - всеки ден се прибирах със свито сърце. Сега е остъклена НАВСЯКЪДЕ и съм много по-спокойна.

This is a soul dance
Embracing me
This is the first chance
To put things right

Тема Re: СТРАХ МЕ Е....нови [re: atteh]  
АвторПyxчo (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 15:14

Продават се специапни мрежи:http://www.kitty.ru/Safety/balkonfoto.htm

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.