|
|
|
Тема
|
Подарък или продажба?
|
|
| Автор |
Ronin_de_Sofi (непознат
) |
| Публикувано | 27.04.05 15:48 |
|
|
Исках само да вметна едно нещо, което научих съвсем наскоро - Не е на добро животно да бъде подарявано - по-добре е човек да даде някаква символична сума (10 стотинки дори), но да се купи. Старите хора казват, че тогава животното ще расте голямо, здраво и хубаво.
| |
|
|
|
най добре е да бъде намирано!
никога изоставяно обаче ...
| |
|
|
|
И аз съм го чувала това суеверие - че трябва да се купи за нечетна сума (значи 11 ст.). Но моята ми е подарък (е, почерпих бившия й стопанин) - не вярвам на суеверията, свързани с тези, които обичам.
This is a soul dance
Embracing me
This is the first chance
To put things right
| |
|
|
|
Това за пръв път го чувам Знам за хладните оръжия. Все пак може да се направи паралел между острите котешки нокти и кинжалите, например
Моят не е купен, не е намерен и не е подарък. Просто си го взехме от една улична котка, която се появи от нищото у братовчедките ми. Живя известно време у тях, роди някъде другаде. Донесе котетата, когато бяха на ден-два(предполагам ) и после един ден, когато вече почти всички котета си намериха стопани, пак изчезна в нищото. Там от където беше дошла. Повече не се е появявала. Не ми се ще да мисля, че е мъртва
All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
| |
|
|
|
Просто подхвърлих идеята. Ако някой е чувал други суеверия - да каже. На някой може да му се стори интересно. Аз самия не съм суеверен, но тези неща са любопитни.
Да - има същото поверие и за оръжията (доколкото знам всички оръжия).
| |
|
|
|
Ми ние МърДжо нито го купихме, нито почерпихме... Щот не сме знаели, че трябва, пък и на майка му майката не ни подсети или ние не сме разбрали от намеци... Както и да е! Засрамвам се , изчервявам се и си признавам. Ооообаче после дигнахме купон с приятели "на котка" - условието беше от нас пиенето, от тях консервите!
Иначе за суеверията - като се местихме преди година, свекърва ми ми каза да влезем "с котката напред", тя да е първият член на семейството, когото пуснем в новото място и ако може даже първата нощ котката сама да спи там. Е, това последното не го направихме, но първата вечер, в която се преместихме и спахме там, МърДжо има честта първи да бъде изсипан от раницата, в която беше натикан с немалко усилия и квичене! Имаше нещо общо с духовете, лошите енергии и т.н. локуми, които котките гонели, ама подробности не помня, защото и без това я слушах свекърва ми с половин ухо.  
Какво му трябва на човек - коричка хляб и една яхта!
| |
|
|
|
Това е интересно. Ако се местя първо котка ще пусна да влезне :) Ето за това говорех - Любопитни неща.
Only the dreamers can change the course of history
| |
|
Тема
|
Re: Подарък или продажба?
[re: Цвeти]
|
|
| Автор |
VladiSD (пътешественик) |
| Публикувано | 27.04.05 17:17 |
|
|
Бабини деветини са суеверията. Измислят ги за да им вярват слабохарактерните.
Грижи се добре за котето си, пък да видим дали ще му е зле.
| |
|
|
|
Влади, това е ясно на всички. Аз нпример съм твърд атеист, но съм чел библията 2 пъти. Това да знаеш нещата не значи, че вярваш в тях. Просто суеверията са любопитни неща, от които можеш да научиш немалко - в нашия случай за отношенията на хората с котките в нашия етнически регион.
Only the dreamers can change the course of history
| |
|
|
|
Казват, че ако човек има някаква болежка, иде ли при него, котката се настанява точно на болното място... и по някакъв начин лекува
За деветте живота няма какво да говорим. Нито за коронния номер - падане винаги на лапи
Щом сме двама, страшно няма.
| |
|
|
|
|