Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:46 13.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема две в еднонови  
Автор Aragorn Elessar (ами...Крал)
Публикувано05.07.04 14:12

Здравейте,

имам два взаимосвързани котешки проблема.

Първо, лани ми почина от бъбреци мъжки котарак на годинка, и докторът каза, че е от хормоните, които давам против разгонване. А ги давах, защото живея в къща и имам вече 8 котки в двора. Тази година смених противозачатъчните на женските, но няма кой да прочете два пъти листовката - затова сега имам бебета за раздаване .(живели са само вътре и тия дни ще им кача снимките някъде).

Второ - за да не ми се увеличава домазлъка в геометрична прогресия, смятам, че трябва да кастрирам женските си маци, щото винаги ще се намери Проклетиятсивкомшийскикотакпакседовлече, който да им направа котета.

Та - питам ви - има ли някакъв щадящ женските начин за кастрация - не да им се разпори половината корем?
Ако не - има ли разни инжекции, които се бият примерно по веднъж-дваж годишно, при това без да фалирам, след като 6 котки минат през тая процедура?

П.П. не съм от самотните баби с мноооого писани, дет не знаят що ги отглеждат. Това е потомството на мъжа на живота ми, който 11 години споделяше леглото ми, и след като някой гаден съсед ме лиши от него, ми дожаля да му раздам потомството...

П.П.П. От София съм - за който иска коте.

Редактирано от Aragorn Elessar на 05.07.04 14:16.

Тема Re: две в еднонови [re: Aragorn Elessar]  
Автор PanTer ()
Публикувано05.07.04 14:24

Няма такъв "щадящ начин"
А инжекциите и хапчетата са все хормони и все вредни.

Тема Re: две в едно [re: PanTer]  
Автор K_Power (2x2cv HITACHI)
Публикувано05.07.04 19:16

Kakvi sa kotacite.Rijavi,siamski,cherni,beli ili i dvete razcvetki.

АвторAnette (Нерегистриран)
Публикувано05.07.04 19:26

Моята котка получи възпаление на яйчниците и матката следствие на хапчета срещу разгонване. За възпалението разбрах когато забелязах че от нея течеше кръв, просто имаше много обилен кръвоизлив животинката. Водихме я на лекар, изписаха й лекарства, но не помогнаха много защото след 1 месец пак същото стана. Наложи се да и се махнат яйчниците и матката, после беше на системи и се едвам се влачеше много време.
Най-тъпото е, че аз изрично питах когато й купувах хапчетата срещу разгонване и в магазина ми обясниха че са абсолютно безвредни. Което излезе чиста лъжа.
Сега, ако имам друга котка, никога не бих купила такива хапчета или какви да е хормонални препарати. С кастрация е по-малко мъчително за животното, вместо да боледува или да се разгонва през месец напразно.
А за женски котета просто няма начин да не им разпорят коремчетата когато ги кастрират. Раната после зараства сравнително бързо.

Тема Re: две в еднонови [re: Anette]  
Автор K_Power (2x2cv HITACHI)
Публикувано05.07.04 20:41

Az ako sam na tebe otivam i im izkartvam glavite na tia v magazina.Predi 4-5 godini ni umria siamskata kotka,na 5 godini,ot pnevmonia.Otivame nie pri veterinar i toia i bie dve injekcii,pribirame se v nas i na daskite poluchi gurch i zapochna da mu izliza piana ot ustata na Barni (taka se kazvashe) i posle bashta mi otide i onia vse se beshe nasral,vse edno vidia bialata svetlina.

Тема Re: две в еднонови [re: Anette]  
Автор nEtCaT (hishtnik)
Публикувано06.07.04 01:10

Глупава ситуация :( И аз съм на мнение, че котките трябва да се кастрират, за да не се стига дотам (мукометра, пиометра респ. премахване на матката, а и редица др.). Това, че не се говори достатъчно по проблема е основното зло, не се дава необходимата гласност и доста хора губят любимците си или пък преживяват неприятните последици в по-добрия вариант.
НАЙ-БЕЗОБИДНИЯ начин си е кастрацията, което не веднъж е доказвано и не е отнемане на абсолютно нищо, освен на неприятностите за в бъдеще. Оттам вече всеки сам си решава как ще процедира, но да знаете, че с възрастта (дори и при неприемането на хормонални препарати!), при неналичие на бременност, рискът от маточните заболявания пропорционално нараства! А лечение на тях медикаментозно до пълно излекуване няма, в същото време за изхода от оперативния метод от голямо значение е тази възраст (както и общото здравословно състояние на животното, което до голяма степен се обуславя от същата), степента на заболяване и др.
Ако аз бях пред тази дилема, всъщност въобще нямаше да е дилема, просто щях да я заведа да я кастрират. Незнам ти какво ще си решиш, но надявам се да вземеш правилното решение за животинчето си

Ik hou meer van jou dan iets anders in mijn leven

Тема Re: две в еднонови [re: K_Power]  
Автор nEtCaT (hishtnik)
Публикувано06.07.04 01:14

Сиамката ти не е ли била имунизирвана?
За това заболяване (както и всички опасни вирусни) се правят имунизации, за да не ги губим така нелепо...

Ik hou meer van jou dan iets anders in mijn leven

АвторKAPИ (Нерегистриран)
Публикувано06.07.04 11:43

във всеки случай кастрацията е за предпочитане! не е тежка операция, а даже казват, че удължавала живота на котките - а потискащите хормоните хапове разбиват бъбреците и черния дроб на котките - инжекциите (ако не приемаш кастрацията) са за предпочитане пред таблетките!

Тема Re: две в еднонови [re: KAPИ]  
АвторAdi (Нерегистриран)
Публикувано06.07.04 20:34

И аз съм много против хормоналните препарати - виждала съм
какво причиняват и при котки и при хора - изобщо, към прилагането
на хормони трябва да се подхожда изключително внимателно.
Обаче не съм съгласна, че кастрацията на женско животно не е
тежка операция, защото имам кастрирани животни (кучета и котки).
При женските възстановяването трае доста дълго (зависи от възрастта,
общото здравословно състояние, и не на последно място от уменията
на лекаря, който е оперирал). Много е важно да се осигурят подходящи
условия за възстановяване (спокойствие, обездвижване - доколкото е
възможно, подходяща храна и т.н.) и ако възникнат проблеми, веднага
да се търси помощ от ветеринар. Така че, ако човек се реши на такава
стъпка, трябва да има предвид, че след кастрацията женското животинче
има нужда от много грижи - поне през първата седмица.

Тема Re: благодаря ви,нови [re: Adi]  
Автор Aragorn Elessar (ами...Крал)
Публикувано07.07.04 16:37

ще трябва да кастрирам явно.
Но от единственият такъв случай, когато кастрирах женска, имам стрес - отвори й се раната, червата се изсипаха, полепна зеолит от тоалетната, докторът далече, и отгоре на това - почивен ден. Наистина. Е, котка оживя - събудих доктора и му асистирах, че нямаше сестра. Затова се чудя дали в оставащите ми 6 опита това няма да се повтори .

А за малките за раздаване - 2 черни, 1 черно-бяло, 2 сивооранжеви(бият на лилаво). Сите женски.На два месеца.

И 2 по-малки - черна ангора с бял пискюл на гушката - но не знам момче и момиче ли са или 2 момичета...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.